Taraklı Bu Yıl Turizmde Türkiye’ nin Dışarı Açılan Yüzü Olarak Seçildi

Şaban Dişli’ ye Özel Teşekkür
Editör Editör

2013 Yılı Türkiye Ulusal Destinasyonu Taraklı’ ya Verildi.Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Kültür ve Turizm Bakanlığınca oluşturulan komisyonun Taraklı'yı 2013 yılı Türkiye Ulusal Destinasyonu olarak belirlediğini söyledi.

Avrupa Komisyonu İşletme ve Sanayi Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Avrupa Seçkin Destinasyonlar" projesinin bu yılki temasının gidilebilir ve erişilebilir turizm olduğunu ifade etti.

Projenin Türkiye'de uygulanmasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yetkili olduğunu belirten Özkaraman, "Türkiye Ulusal Destinasyonu seçim süreci tamamlanmıştır. İlan edilen kriterler çerçevesinde başvuran aday destinasyonlar değerlendirilmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığınca oluşturulan komisyon Taraklımızı 2013 yılı Türkiye Ulusal Destinasyonu olarak belirlemiştir" diye konuştu.

İlçede turizm faaliyetlerini sürdüreceklerini dile getiren Özkaraman, amaçlarının Türkiye ve dünyaya Taraklı'yı tanıtmak ve ekonomik kalınmayı sağlamak olduğunu kaydetti.

Şaban Dişli’ ye Özel Teşekkür.

Ayrıca Başkan Özkaraman açıklamasında ;  İlk olarak 2008 yılında Edirne’ nin seçilmesi ile başlayan “ Avrupa Seçkin Turist Destinasyonu” na 2009 yılında Kars, 2010 yılında Bitlis, 2011 yılında Ankara-Hamamönü seçildi.  2012 yılında seçim yapılmadı. 2013 yılı için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ na  yapılan müracatlar değerlendirildi ve  katkılarınızla TARAKLI Avrupa Seçkin Turist Destinasyonu’ na seçildi.  Katkılarınız dan dolayı şahsınıza çok  teşekkür ediyorum.” dedi.

Mutlu ERTUĞ
GeyveHaber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs