Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

AK Parti Adaylarını Erken Açıklayacak

İktidar partisi AK Parti yerel seçimlerde bu sefer adaylarını açıklanmak için seçim takviminin başlaması beklemeyecek. AK Parti adaylarını erken duyuracak. Bunun en önemli nedeni sayıları 30’a çıkan büyükşehirlerde sadece merkez değil, kırsalda da belediye başkanlığı için oy kullanılacak olması. Adaylar yüzlerce kilometreyi bulan geniş bir sahada seçim çalışması yapmak zorunda. Öte yandan bu seçimin en önemli özelliği diğer seçimlerden farkı üçlü seçimin ilk ayağı olması. Sonuç diğerlerini etkileyecek. Cumhurbaşkanlığı seçim stratejisini yerel seçimin rakamları belirleyecek. AK Parti’de seçimlerin önceki yıllara göre erken konuşulmaya başlaması doğal.

AK Parti bu seçimlerde başkan adaylarını muhtemelen Eylül ayında büyükşehirlerden başlamak üzere ilan edecek. AK Parti’nin seçim takviminden önce kendi seçim takviminin oluşturmasının nedeni ise önümüzdeki yerel seçimlerin hem önemi hem de seçim alanının genişliği.

Büyükşehirlerin sayıları 30’a çıkarken büyükşehirler için artık sadece merkez değil kırsal alanda oy kullanacak. Sakarya örneğinden bakarsak büyükşehir belediye başkan adayı hem Kocaali’nde hem de Taraklı’da çalışma yapmak zorunda kalacak. Yüzlerce kilometreye yayılmış bir seçim alanı.

Yerel seçimleri önemli kılan en önemli sebep ise üçlü bir seçimin ilk ayağı olması. Sonuçlar diğerlerini etkileyecektir. Cumhurbaşkanlığı seçim stratejisini yerel seçimin rakamları belirleyecek.

AK Parti adaylarını Eylül aydında açıklamayı düşünürken Sakarya’da başta Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu olmak üzere mevcut başkanların büyük bir bölümüyle yola devam edecek görünüyor. Mevcut belediye başkanlarının en az yüzde 50’si 60’ı yenileceğini konuşulurken AK Parti’de değişim ancak yüzde 20’ler, 30’lar seviyesinde olacak. Yani sıkıntıları bulunan ve halk desteğini kaybeden 3-4 belediye başkanı dışında Sakarya’da bir başka değişiklik görülmüyor.

AK Parti yerel seçimler öncesi vaktini adaylık yarışları ve parti içi mücadelelerle kaybetmek yerine aylar öncesinden seçime odaklanacak. AK Parti yerel seçim stratejisini halkın son 11 yılda elde ettiği ekonomik kazanımlar ve vatandaşın yaşamını kolaylaştıran hizmetler üzerine kurmayı planlıyor. Bir yandan bu güne kadar yeterince mutlu edilmemiş toplum kesimleri mutlu edilirken diğer yandan da Ankara-İstanbul Hızlı tren hattı ve Boğaz Tüp Geçişi gibi devasa projeler bir bir hayata geçecek.

Hızlı tren hattı Sakarya’da da seçimlerde AK Parti’nin önemli kozlarından birisi olacak. Sakaryalılar hızlı trenle 1.5 saate Ankara’ya, 1 Saate İstanbul’a ulaşırlarken öte yandan şehir merkezi Arifiye arasında çalışan ADARAY seferleri de Sapanca’ya kadar uzatılacak. Hızlı tren ve ADARAY kadar ulaşımdaki hamleler, meydanlar, parklar, 4. İsale Hattı, Çark Deresi Rekreasyon çalışmaları, arıtma tesisleri ve içme suyunda ve temiz havada Türkiye’nin ilk sıralarda yer alması gibi vatandaşın yaşamını kolaylaştıran, hayatını kolaylaştıran ve yaşam kalitesini arttıran büyük projeler AK Parti’nin Sakarya’da yerel seçim stratejisini oluşturacak. 

2014 yerel seçimlerinin en büyük özelliklerinden birisi de seçimlerin bloklar seçimi olmasıdır. Gezi Parkı provokasyonları sonrası 12 Eylül referandumunun evetçi bloğu Başbakan Erdoğan etrafında kenetlenirken muhalefet partilerinden CHP ve MHP seçim işbirliği yapmaya hazırlanıyorlar. Bazı lokal bölgelerde bu ittifaklara İP ve BDP’ninde destek vermesi bekleniyor. Sakarya’da 12 Eylül referandumundaki evet bloğunu arkasına alan AK Parti seçimlerin açık ara favorisiyken MHP-CHP işbirliği de AK Parti’nin ekmeğine yağ sürecek gibi görünüyor.

 

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs