Sakarya Mısır’daki Katliamı Lanetledi

Adapazarı Orhan Camiinde yapılan kitlesel basın açıklaması ile Mısır’da dün gece yapılan katliam lanetlendi
Ali ARICI Ali ARICI

İHH Sakarya, Özgürder Sakarya Şubesi, Geyve Özgürder ve Memursen ile Eğitimbirsen’in katılımı ile Adapazarı Orhan Camiinde yapılan kitlesel basın açıklaması ile Mısır’da dün gece yapılan katliam lanetlendi.


İHH Gönüllüsü Muaz Özarslan’ın sunuculuğunu yaptığı eylemde İHH Sakarya Temsilciliği adına basın açıklamasını Ruhi Ademoğlu okudu. Ademoğlu açıklamasında Mısır’da darbecilerin gerçekleştirdiği bu katliamın kabul edilemez olduğunu ve duyarlı tüm müslümanların darbecilere karşı tavır alması gerektiğini belirtti. Yeryüzünün tüm coğrafyalarında müslümanlara karşı bası zulüm ve katliamların olduğunu vurgulayan Ademoğlu bunun ancak onurlu bir direnişle aşılabileceğine işaret etti.


Daha sonra Özgür-Der Sakarya Şubesi adına Mehmet Baki Kızıltepe ve yine Eğitim-Bir-Sen adına da yine bir bir selamlama konuşması yapıldı. Özgürder Sakarya Şubesi Başkanı Kızıltepe konuşmasında özetle ; “Evet, bugün canımız yanıyor. Mısır’da kardeşlerimiz öldürülüyor. Evet, Bugün canımız yanıyor. Adeviyye’de Müslüman kardeşlerimizin canına kıyılıyor. Halkın yarısından fazlasından oyunu almak suç kabul ediliyor. Müslüman Kardeşleri sevmek suç kabul ediliyor. Müslüman Kardeşlere gönül vermek öldürülmek için yeterli oluyor. Evet, bugün canımız yanıyor. Mısır’da kardeşlerimiz şehid ediliyor. Şehidlerin sayısı 150’ye dayandı. Aralarında kadınlar ve yaşlılar da var. İhvan’dan yapılan açıklamada az önce şöyle söylendi:


 “Onlar bizi öldürüyorlar ama biz öldürmeyeceğiz.”


Bu ne demektir Müslümanlar. Bizim ölülerimiz ölü değil asıl ölüler sizsiniz demektir. Asıl ölü olanlar kalpleri katılaşmış olanlardır. Asıl ölü olanlar Mısır’da Müslüman Kardeşlerin yanında yer almayıp darbecilere para gönderen Suudi diktatör krallarıdır. Asıl ölü olanlar Körfez ülkeleridir. Birleşik Arap Emirlikleridir. Diğer kukla yönetimlerdir. Sisi Mısır’da neyse Esed Suriye’de odur. Asıl ölü olanlar zulme ve katliama sessiz kalanlardır. Asıl ölü olanlar darbeleri ve darbecileri alkışlayanlardır.


Oysa bizler diri olanlarız. Bizler kim olursa olsun zalimin karşısındayız ve kim olursa olsun mazlumun yanındayız. Bu vesile ile bir kez daha Mısır’da şehid edilen kardeşlerimize rahmet ve mağfiret diliyoruz. Onların kanları Mısır’ın kurtuluşuna yol açacaktır. Onların kanları zalimlerin son nefeslerini verdikleri damlalar olacaktır. Onların kanları Müslümanların yolunu aydınlatacaktır.”dedi.


“Darbeciler Yenilecek İslami Direniş Kazanacak” “Direniş Adalet Özgürlük” “Darbeci Sisi İşbirlikçi Suudi” sloganlarının atıldığı eylemde sık tekbirler getirildi ve Ahmet Dizdar’ın yaptığı dua ile eylem sona erdi.

GeyveHaber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs