Peker, Sakarya'da

İş adamı Sedat Peker’e, hizmet nişanı verilmesi nedeniyle Adapazarı Kent Meydanı’nda düzenlenen törende adeta izdiham yaşandı.
Editör Editör

Sakarya Kent Meydanında gerçekleşen tören, siyasi partilerin mitinglerinden fazla bir kalabalığa şahitlik etti. Yaklaşık 10 bin kişi Sedat Peker’i memleketinde bağrına bastı. Programın sunuculuğunu ekranların bilindik ismi Karadenizli Sanatçı İsmail Türüt yaptı.

Koruma ordusu ile alana gelen Sedat Peker’i ünlü türkücü İsmail Türüt: “Hoş geldin reis doğduğun topraklara” diyerek karşıladı.

Meydandaki kalabalık tarafından coşkuyla karşılanan Peker, binlere hitap ettiği konuşmalarında içinden yetiştiği Milliyetçi Hareket Partisi’ne ağır eleştirilerde bulundu.

‘Allah Rızası için Yardım Ettim’

99 depreminde Sakarya’ya büyük yardımları dokunan Sedat Peker, MHP’nin de içinde bulunduğu dönemin koalisyon hükümetinin kendini engellemeye çalıştığını belirterek, “Depremden sonra helikopter ile kendi evime geldim. Evimin duvarları dökülmüştü, çocuklarım korkmuşlardı. Ancak sağ oldukları için onları orada bırakarak Adapazarı merkezine geldim. Bütün eksikleri not ettim. Yanımda bulunan arkadaşlarım ‘Reis biraz üzgün dur’ diyerek beni uyardılar. Ben de ‘Akşamdan beri Cumhurbaşkanı ve hükümet akşamdan beri üzgün olduklarını söylüyorlar. Ben Allah rızası için yardım etmeye geldim.’ Cevabını verdim.” Şeklinde konuştu.

Çetin ve Avanesi MHP’ye Layık Değil!

Yardımların MHP’nin içinde bulunduğu koalisyon hükümeti tarafından engellenmeye çalıştığını anlatan Peker, “Çalışmalar neticesinde 1 gün sonra 8 tır yardım getirdik. Birkaç gün sonra hükümet tarafından tebligat geldi. Sakarya’ya yardım etmemem konusunda beni uyardılar. Ancak ben yardımlarıma devam ettim. Tüm yardım malzemelerini Kızılay’a bırakarak şehri öyle terk ettim. Bu hükümet MHP’nin de içinde bulunduğu 57. Hükümetti. Şevkat Çetin ve avaneleri halkın bizi sevmesini içlerine sindiremedi. Bu insanlar MHP’ye asla layık değildir!” dedi.

PKK’nın Takım Elbiseli Hali

Milliyetçi Hareket Partisi’nin HDP’yi desteklemesini akıl tutulması olarak yorumlayan Sedat Peker, “AK Parti güçlenmesin diye PKK’nın takım elbiseli hali olan HDP’yi mi destekleyeceğiz. MHP Genel Başkan Yardımcıları resmen bunları destekliyor. DHKP-C’nin her eyleminde imzası olan PKK’lıyı nasıl destekler MHP? Ben bunu anlayamıyorum!” ifadelerini kullandı.

Doğan Medyaya da Sert Çıktı!

Sözlerine Doğan Medya’yı eleştirerek devam eden Peker, “Aydın Doğan zamanında şahsımla da çok uğraştı. Bu medya grubunu çok iyi biliyorum. PKK’lının eline saz verip kremşanti ile halka sunuyorsalar onda bir iş vardı. Aman kardeşlerim oyumuz çok önemli, çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu oyunlara gelmeyelim.” şeklinde konuştu.

Başkanlığı Türkeş de Destekledi

Başkanlık sistemini desteklediğinin altını çizen Sedat Peker, “Başkanlık sistemine karşı çıkan MHP Başbuğ Türkeş’in Dokuz Işık kitabını okumadı mı? Başkanlık sistemi Türk Milleti için en adil sistemdir. Başbuğ Türkeş de konferanslarında hep bunu anlatırdı. Ben de bu uğura adadım kendimi. Sizlerden ricada bulunuyorum kardeşlerim, oylarımızı buna göre kullanalım. Aydın Doğanların ve onların gizli patronlarının eline düşmeyelim; Koalisyona izin vermeyelim!” dedi.

Siyaseti Hakkıyla Yapanlar Var

Sedat Peker, ‘Belki ileride ben Başkan olurum’ şeklindeki esprisinden sonra gaza gelen coşkulu kalabalığa cevap vererek, “Hayatım boyunca aileme vakit ayıramadım. En az bir 5 yıl sadece onlarla ilgilenmek istiyorum. Daha sonra da siyasete girmek istemiyorum. Çünkü ülkemizde bu işi hakkıyla yapan insanlar var.” dedi.

Konuşmasının ardından Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Sakarya’nın değerlerinden Bülent Uygun ve Tatangalardan hizmet nişanı ve hediyeleri kabul eden Sedat Peker, sevenleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Program ünlü türkücü İsmail Türüt’ün parçaları ile devam etti.

Koruma ordusu ile alana gelen Sedat Peker’i ünlü türkücü İsmail Türüt: “Hoş geldin reis doğduğun topraklara” diyerek karşıladı.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs