Emir DOLUNAY Emir DOLUNAY Sınır Taşı

KADİR GECESİ

.

Yıl 610…

Aylardan Ramazan …

Günlerden Pazartesi.Allahın elçisi Garı Hira (arayış mağara)sın da Rabbimiz tenezzül buyuruyor ve Alak suresinin

İlk ayetleri nazil oluyor.Yıllar sonra Rabbimiz KADR suresin de kuranın indiği gecenin değerini bize haber veriyor: “ O kadir-kıymet gecesi, bin aydan daha hayırlıdır.”

 

Surenin konusu Kur’an vahyinin kadir ve kıymetidir. Şu söylenir: Ey bu vahyin muhatabı! Kur’an indiği geceyi bir ömre bedel kıldı ( 1000 ay: yaklaşık 83 yıl ). Aynı vahyin senin hayatına inmesi durumunda, ömrünü kaç ömre bedel kılmaz ki?

- Allahın insanla konuşmasının ne demeye geldiğini, önümüze indirilmiş gök sofrasında neler bulunduğunu, bu gök sofrasından istifade edenin nelere nail olduğunu ve aslında vahyin insan için açtığı nimet, imkan kapılarının ne sonsuz ne sınırsız olduğunu, kuranın zirvelerinden biri olan KADR suresiyle görmüş olacağız, inşallah.

1-ELBET onu kadir-kıymet gecesinde Biz indirmeye (başlamışızdır). 2-Kadir gecesinin neoolduğunu sen bilirmisin?3-Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır.4- Melekler, vahiyle beraber o gece inerlerde inerler, Rablerinin izniyle,hayatın her alanına dair,5-O gece esenlik (tarifsiz mutluluk)doludur.Ta fecrin doğuşuna kadar.

Bu ramazan ayını ve ömrünü ramazan kılanlar,Kur’an’ın kendisini inşa etmesini isteyenler ,yüreğini Kur’an-a çevirenler hep kazananlar olmuştur.Kur’an insan inşa eder Ebu Bekir gibi. Ömer gibi,tüm sahabeler gibi.

Kur’an’ın bizi inşa ettiği dönemlerde, bizde tarihi inşa ettik. İnsanlığı inşa ettik. Çünkü biz insanlığın ustası olduk, Kur’an sayesinde. Kur’an’ın çırağı olan insanlığın ustası olur. Kur’an’ın çırağı olan zamanın ustası olur .

Hz. Ömer. Ben Rasulallah’ı özledim ya Ebubekr, bende özledim ya Ömer. Ne yapalım, ikisi de ağlıyorlar, gidelim Rasulallahın kokusunu taşıyan birine gidelim.

 

 

Ve geldiler, kapısını vurdular, Ümeyme’de döküyor, ağlıyor. O da çok özlemiş. Buyurun dedi, Ebubekr dedi ki, ey annecik, biz geldik ki sen bizi teselli edesin, ama sende ağlıyorsun. Biz Rasulallahı çok özledik. O dedi ki, vallahi ben sizin ağladığınıza ağlamıyorum. Çünkü onun insan olduğunu içinizde en çok bilen benim. Ölümlü bir beşerdi Allah aldı. Fakat ben, artık ayetler sıcak sıcak inmeyecek de ben ona ağlıyorum. Göklerin dudağı sustu da ona ağlıyorum. Kur’an’ın inişinin insanlığa ne büyük bir nimet olduğunu daha güzel anlatmak mümkün mü? Sahabe işte böylesine değer veriyordu. Kur’an nesli olmak böyle. Yaşayan Kur’an olmak, bu bir ayrıcalıktı belki, farkına varıyorlardı. Rabbim Kur’an ın değerini bilenlerden kılsın, Kur’an’ın Kadrini, kıymetini bilenlerden kılsın. Rabbim Kur’an’ı kalbimize, zihnimize, hareketimize, hayatımıza indirsin, her gecemiz Kadir olsun inşallah...

Allah’ın elçisi :’’Kadr gecesini ramazanın son on günüde tekli gecelerde arayın buyuruyor’’

Arayışımız Hayr olur ümidi ve inancıyla…

Gecelerimiz ve gündüzlerimiz Hayırlı olsun.

#

YAZARIN SON YAZILARI

ZALİMLERİN UYKUSUNU KAÇIRAN RÜYALAR

ZALİMLERİN UYKUSUNU KAÇIRAN RÜYALAR

Kader kaleminin gıcırtısını duyarmıyız?
ÖĞRETMENDİR.

ÖĞRETMENDİR.

BÜTÜN MESELE BU
Ayaklar yerden kesilir mi ?

Ayaklar yerden kesilir mi ?

Türkiye'nin yüz akı olmaya devam ediyor.
İNSANLARI SEVEMEYECEĞİMİ ANLAYINCA UZAKLARA GİTMEDİM

İNSANLARI SEVEMEYECEĞİMİ ANLAYINCA UZAKLARA GİTMEDİM


Cami ışıklarına bakan çocuk...

Cami ışıklarına bakan çocuk...

Ahmet ALTAN'dan okunası bir yazı...
küçük seçimler

küçük seçimler

.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs