Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

Yenihaber, İmam Hatipleri Hedef Gösteriyor

Ulusalcı çizgi de yayın yapan Yenihaber Gazetesi ve gazetenin ulusalcı Genel Yayın Müdürü Sezai Matur her eğitim ve öğretim yılı öncesi olduğu gibi yine İmam Hatip Okullarıyla uğraşmaya başladı. . Geçtiğimiz yıl eski Vali Konağı arazisine İmam Hatip Lisesi inşasına karşı çıkarlarken diğer yandan da İmam Hatip Okullarına ilgi olmadığı yönünde haberler yapan Matur ve gazetesi bu yılda İmam Hatip Okulları hakkında gerçek olmayan haberler yaparak halkı yanlış bilgilendirerek, İmam Hatip Okulları konusunda toplumda olumsuz görüş oluşturma çabası içindeler.

Matur ve gazetesi bu eğitim ve öğretim yılı öncesi de 28 Şubat sonrası kapatılan İmam Hatip Okullarının orta bölümlerinin yeniden açılması sonrası belediyelerin yaptırdığı birkaç İmam Hatip Okulunu sanki bütün kent İmam Hatiplerle doldurulmuş ve bütün öğrenciler bu okullara gitmeye mecbur edilmiş gibi lanse ediyorlar. Yine geçtiğimiz günlerde İmam Hatiplerle ilgili gerçek olmayan bir habere imza atan Matur ve gazetesi bu sefer de Sapanca’da İmam Hatip Yapma ve Yaşatma Derneği tarafından hayır sevenlerin bağışlarıyla yaptırılan ve 28 Şubat darbecileri tarafından açtırılmayan sonrası da Meslek Yüksek Okuluna verilen binanın yeniden İmam Hatip Lisesi olarak kullanılması için Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmesini ilçede ki MYO kapatılıp bina İmam Hatip Lisesi’ne tahsis edildi şeklinde haberleştirdi.

Sapanca’da MYO İsyanı başlığı ile verilen haberin spotu da “SAÜ SAPANCA Meslek Yüksek Okulu’nun binası İmam Hatip’e devredildi. MYO’nun bölümleri Kırkpınar ve Arifiye’ye dağıtıldı. İlçe halkı bu duruma tepkili” şeklinde verilerek okulun halkın bağışlarıyla İmam Hatip Lisesi olması için yapıldığı gerçeği görmezden gelinerek bina sanki MYO’ya, sanki üniversiteye aitmiş gibi bir hava oluşturulmaya çalışıldı. MYO binasına el konularak İmam Hatip Lisesine dönüştürüldüğü ima edilen haberde ayrıca Sapanca’da belediyenin katkılarıyla yatırılan ve Ekim Ayın da açılacak olan yeni ve modern MYO gerçeği de yok farz edilerek MYO kapatılarak öğrenciler başka ilçelere gönderilmiş gibi işlendi. Yenihaber Gazetesi gerçekleri yansıtmayan haberine bir başka gerçek dışı şey daha ekleyerek halkın da bu uygulamadan dolayı isyan ettiğini öne sürerek gerçek olmayan haberine mesnet arama ihtiyacına girdi.

Gerçek olmayan ve İmam Hatip Okullarına karşı toplumda olumsuz görüş oluşturmaya hedefleyen habere gösterilen tepkiler üzerine Yenihaber Gazetesi çark ederek yeni bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Yenihaber Gazetesi, haber de Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksek Okulu’nun geçici de olsa kapanması ve bölümlerinin başka MYO’lara taşınmasına Sapanca halkının gösterdiği tepkinin dile getirilmek istendiğini öne sürdü. Yenihaberin bu açıklaması bile gerçekten kopuk bir açıklama. Sapanca MYO’nun geçicide olsa kapatılması ve öğrencilerin başka ilçelerde ki okullara gönderilmesi söz konusu değil. Ortada bir mağduriyette yok. Sapanca Belediyesi’nin katkılarıyla yeni MYO binası Ekim ayında bitirirken yeni bina tamamlanıncaya kadar öğrenciler Sapanca Kırkpınar’da bulunan belediyeye ait binalarda eğitim görecekler. Düzeltme niteliği taşıyan bir haber de bile Yenihaber Gazetesi bu gerçeği yine okurlarından saklama ihtiyacı hissetmiş.

Yenihaber Gazetesi kendi haberlerini düzeltme ihtiyacından kaynaklanan açıklamalarında her zaman her türlü özgürlüklerden yana olan bir tavır içinde olduklarını ifade ederken; Sakaryalı geçmişte gazetelerinden darbe çağrısı yapılan ve Söğütlü’de Peygamber sevgisi ile Kutlu Doğum Programına katılan kız çocukları manşete taşınarak linç edilmeye çalışmasından sonra bu gazeteyi yöneten zihniyetin ne kadar özgürlükten-demokrasiden yana olduğunu da çok iyi bilmektedir.

KIZ İMAM HATİP OKULU HAKKINDA Kİ İDDİALAR ARAŞTIRILSIN

Yine Yenihaber’in kendi haberini düzeltme niteliği taşıyan açıklamasında en iyi savunma ataktır anlayışı ile geçen yıl gazetenin yazarı Musutafa Topkara’nın gündeme getirdiği Kız İmam Hatip Okulunun bir özel okul tarafından işgal edildiği iddiasını öne sürerek SİMDER Başkanı Nafi Özdin’in bu samimiyetini Kız İmam Hatip Okulu konusunda da göstermesini istenmiş. Yenihaber Gazetesi’nin, İmam Hatip Okullarını hedef alan haberine tepki gösteren ve haberin gerçeği yansıtmadığını söyleyen sadece SİMDER Başkanı Nafi Özdin değildir. Sapanca Meslek Yüksek Okulu Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı O. Şükrü Memi’de Sapanca. Com. Tr alı haber sitesine yaptığı açıklamada Yenihaber Gazetesi’nde Sapanca MYO ile ilgili çıkan haberin yanlış bir haber olduğunu söylemiş.

Gerçek dışı haber sonrası zor durumda kalan Yenihaber Gazetesi’nin gündeme getirdiği Kız İmam Hatip Binası ile ilgili olan iddia yeni ve bilinmeyen bir iddia değil. Geçtiğimiz yıl eski Vali Konağı arazisine İmam Hatip Okulu yapılmasını engellemek isteyen Matur gazetesinin yazarlarından Mustafa Topkara’nın, Kız İmam Hatip Lisesi’nin kapatılması sonrası okul binasının Ada Bilim Kolejine dönüştürdüğü ve bir süre sonra da sessizce, kimseye bir şey söylemeden bu okulunda Ankara’da ki bir derneğe devredildiği yönünde ki iddiasını gündeme getirmişti.

Topkara’nın ve Yenihaber Gazetesi’nin iddiaları duyumlara dayansa da ve akılları karıştırmayı amaçlasa da bu iddia ciddi bir iddiadır. Yenihaber ve gazetenin yazarı Topkara’nın gündeme getirdiği bu iddiaları savcılar suç duyurusu kabul ederek konuyu araştırmalıdırlar. Miletlin parasıyla yapılan bir okul bir yerlere peşkeş çekiliyorsa bu cezasız kalmamalıdır. Toplumun her kesiminde olduğu gibi muhafazakâr kesimde de işlerini doğru yapmayanlar, çıkarcılar, rantçılar vb. çıkabilir. Suç şahsidir. Birilerinin hatası ve art niyeti bir camiaya mahal edilemez.
#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs