Okula Yeni Başlayanlara ve Ailelerine Önemli Uyarılar!

Okullar anaokulu ve ilkokul birinci sınıflar için açılıyor. Özellikle ilk kez okula başlayacak öğrenciler yaşanabilecek uyum sorunları ile ilgili olarak Rehberlik Uzmanı Hakan Baykal, ailelere altın değerinde tavsiyelerde bulundu.

Editör Editör

Eğitim – öğretim yılı anaokulu ve ilkokul birinci sınıflar için başlıyor. İlk kez öğrenci olacaklar için farklı bir heyecan yoğunluğu yaşanıyor. Aileler ise çocuklarının yeni bir ortama ısındırılması için çaba içerisine girdiler. Türkiye’nin kitap, kırtasiye ve teknoloji perakende zinciri NT’nin uzmanları, özellikle yeni okula başlayacaklar çok önemli tavsiyelerde bulundu.

 İlk kez okula başlayacaklara özel öneriler

Anaokulları ve ilkokul birinci sınıf ile artık eğitim-öğretim hayatı başlarken uzmanlar aileleri uyarıyor. Okul yaşamının ilk adımını atarken çocuklar farklı tepkiler geliştirebiliyorlar. Eğitim maratonunun ilk basamağı sayılan bu güzel başlangıçta birçok sorun yaşanabiliyor. Bu durumda ebeveynler kimi zaman ne yapacağına, nasıl davranacağına doğru karar veremiyorlar. Peki, çocuğu okula yeni başlayan veliler nelere dikkat etmeli, karşılaştıkları problemleri nasıl aşmalılar?

 Rehberlik Uzmanı Hakan Baykal, çocukların okula başladığında yeni bir döneme girdikleri için anne-babasının desteğine ihtiyaç duyduğunu vurguluyor. Bu beklentisinin nedeninin aşırı ilgi gördüğü ev ortamından kendisi gibi çok sayıda kişiyle aynı ortamı paylaşmasından kaynaklanabileceğine işaret ediyorlar.

 Okula alışma dönemi kısa zamanda nasıl geçirilir:

•Çocuğunuzun içindeki korkuları yenmesi için sabırlı, soğukkanlı ve kararlı olun.

•Agresif tutumlar geliştirmeyin. 

•Okula gitmesi için cesaretlendirin. Okula gitmek istemediğinde açık ve anlaşılır konuşarak, sebebini öğrenmeye çalışın.

•Birkaç günden fazla onunla derse girmeyin.

•Her zaman çocuğunuza yanında olabileceğiniz hissini verin.

•Öğretmenle işbirliği içinde olun

•Korku ve tedirginlik 2 haftayı geçerse destek almayı ihmal etmeyin.

 Çocuğunuzu dinlemeyi ihmal etmeyin!

Okula yeni başlayan çocukların ailelerinin her gün okuldan eve gelince neler yaptığı ile ilgili mutlaka dinlemeleri gerektiğinin önemine dikkat çeken Hakan Baykal, aileleri şöyle uyardı: “Okula yeni başlayan çocuğunuzun anlatacağı çok şey olacaktır. Çocuğunuz için okulda yaşanan çoğu şey orijinaldir. Mutlaka her gün çocuğunuza zaman ayırmalı onun anlatacaklarını ilgiyle dinlemelisiniz.”

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs