İlköğretim Haftası Osmangazi Ortaokulu’nda kutlandı

Program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın beraberce okunmasıyla başladı.
Editör Editör


Öğrenci Arife Aktaş, Geyve Osmangazi Okul müdürü Resül Uysal, İlçe MEM Beşir Nalbant birer kısa konuşma günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Öğrenciler şiirler ve özlü sözler yorumları yaptı. Kamu spotu sunuldu. 

Alifuatpaşa Cemal Gürsel Okulu öğrencileri; Geyve HEM usta öğreticileri, Klarnet Gökhan Beştepe, Cümbüş Refik Ulu ve Davul Ali Şenol eşliğinde Geyve Halk oyunları sundu.

Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık: “Çok Kıymetli Geyveliler, Sevgili öğrenciler- eğitimciler – mesai arkadaşlarım, öncelikle bir eğitim öğretim yılına daha başlamanın heyecanı içerisindeyiz. Bu heyecan sadece çocuklarımızda değil velilerde, anne babalarda, öğretmenlerde – bizlerde. 

Geçen yıl daha başarılı olduk

2012 – 2013 eğitim öğretim yılı Geyvemiz için bir önceki yılı göre daha başarılı olmuştur. Üniversite ve liselere giriş sınavında çok üst seviyelere gelmiştir. Artık yavaş yavaş Geyvelilerin birinci meselesinin gündemini eğitim, kitap ve çocuklarımız olduğunu görüyorum. Bu başarıda esas maharet gözbebeği yavrularımızındır. Öğretmenlerimizin velilerimizin büyük gayretleri etken olmuştur. 

Okuma Alışkanlığını Artırmak İçin GEHAP

Geçtiğimiz yıl daha başarılı bir Geyve için “GEHAP”, Kitap okuma alışkanlığını artırmak için “Bir Kitap Bir İnsan” projelerini uyguladık. Sadece Geyve Kaymakamlığı olarak 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında çocuklarımıza 150 bin liraya yakın yardım ile eğitime destek olmaya çalıştık. Bu desteğin içeriğinde 8 adet tüm öğrencilere uygulanan deneme sınavları, kitaplar, dershane gibi destekler vardır. Diğer taraftan her alanda olduğu gibi eğitim alanında da Valiliğimiz MEB tarafından önemli yatırımlar yapılamaktadır. Geyve halkının dört gözle beklediği İmam – Hatip Lisesi İnşaatı son hızıyla devam etmektedir. Ortaokul kısmı için arsa temin çalışmaları devam etmektedir. METEM, E.M.Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi gibi liselerinde problemlerinin çözülebilmesi için gayret edilmektedir. Bütün bu çabaların tek bir hedefi var, o da sizlerin çok başarılı olmasıdır. Geleceğe en iyi şekilde hazırlanmanızdır, bu eğitim öğretim yılında GEHAP, Bir Kitap Bir İnsan, projelerimiz devam edecektir. 

Hedef 2 Katına Çıkmak

Hedef her yıl başarıyı iki katına çıkarmaktır. Biz inanıyoruz ki Geyve önce Sakarya’da daha sonra Türkiye’de de üst sıralara çıkacaktır. Geyve’den Sakarya’nın Türkiye’nin belki de insanlığını kaderini değiştirecek çocuklarımız olduğuna inanıyoruz. Bu cevheri ortaya çıkarmak bizim insanlık görevimiz, boynumuzun borcudur. 

Çok Çalışmak Gerekiyor

Bizler sizleri daha iyi bir gelecek için, daha iyi bir Türkiye için en iyi şekilde yetiştirmek istiyoruz. Sizlerden tek beklentimiz çok ama çok çalışmanızdır.

Cemiyetin İyi Olması İçin

Çok kıymetli öğretmenler, öğretmenlik kutsal bir meslektir. Peygamberimiz “âlimin mürekkebi şehidin kanından efdaldir” diyor. “Ümmetimden iki sınır vardır, onlar iyi olduklarında cemiyet iyi olur, onlar fena olduklarında cemiyet bozulur, işte onlar idareciler ve öğretmenlerdir.” Büyük önder Atatürk “milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. En mühim ve feyizli vazifemiz Milli Eğitim işleridir.” Bu kadar övgüye layık bir meslek icra ediyorsunuz sizden beklenen bu övgüye layık olmak, vatanını ve milletini seven, milli değerlerine, inançlarına bağlı, evrensel değerleri özümsemiş bir gençlik yetiştirmektir.

Ebeveyn’den Beklenti

Sevgili anne - babalar, sizlerden beklentimiz ise çocuklarınıza zaman ayırmanız, onları sevmeniz ve gündeminizin birinci meselesi onların eğitimi olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle konuşmama son verirken ilçemizde bu başarıların elde edilmesinde emeği geçen Milli Eğitim camiamıza ( Yöneticiler, Öğretmen, Personelin tamamına) destek olan Belediye Başkanlarımıza, tüm sivil toplum örgütlerine çok teşekkür ediyor, desteklerimizin devamını diliyorum. Buradaki başarı sadece, öğrencilerin, öğretmenlerin değil, tüm yöneticilerin, sizlerin, destek olan herkesin başarısıdır. Kısaca Geyve’nin başarısıdır.

Bu heyecan aşk ve şevkle yeni eğitim-öğretim yılımızın başarılarla dolu mutlu bir yıl olmasını diliyorum.”dedi.

Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Eğitim-Öğretim'e katkıda bulunanlara plaket verdi. Programdan sonra gelenlere ikramda bulunuldu.
Not: Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık'ın konuşma videosunu izlemek için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız.

https://www.facebook.com/photo.php?v=10201238983369578
Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs