Mutlu ERTUĞ Mutlu ERTUĞ Hayata Dair

Geyve Kent Konseyi Ne İş Yapar !

Geçen günlerde, haber sitemizde Geyve Kent Konseyi ile ilgili haberler yaptım.

İlçemizde nerede Geyve ile konu açılsa herkesin ilçemiz ve belediye hakkında olumlu veya olumsuz fikirler beyan edilir. Aslında bu fikir ve düşünceler Geyve halkının kendisine gelecek hizmetlere katılma isteğinden kaynaklanıyor. Bu isteği dile getirirken bir parti mensubiyeti ve fikri içersinde olmak gerekmiyor. Kent konsey kanunu ile bu hak vatandaşa parti çatısı altında olmadan kenti yönetme, fikir beyan etme hakkı veriyor. Kent konseyi aslında kentin sivil meclisi.


İsmi üstünde, Konsey! Karar Alır. İlçenin, yaşanabilirliği konusunda; gerek fiziksel yapısını, gerekse beşeri ilişkilerini araştırır, inceler ve yapılacak değişimler ve de yenilikler konusunda kararlar alır. Bu kararları ile belediyelerine yardımcı olurlar. Bunun yanında sürdürülebilir kalkınmadan çevre duyarlılığına, ilçenin hak ve hukukunun korunmasından sosyal yardımlaşmaya, saydamlıktan hesap sorma-hesap vermeye kadar uzanan bir görev tanımları da var. Kent konseylerinin kurulması tamamen resmiyete dayanan bir çalışmadır. İçişleri Bakanlığının 08.10.2006 tarih ve 26313 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Kent Konseyi Yönetmeliği çerçevesinde oluşturulmaktadırlar. Kent konseylerinin amacı da bu yönetmelikte belirtilmiştir. Yönetmeliğin amacını ortaya koyan 1. madde içinde açıkça kent konseyinin amacı da;
 “Madde 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan kent konseylerinin çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir” şeklinde belirtilmiştir.


Ehil ellerde hayata geçirilecek bir kent konseyinin gerçekten ilçemiz yararına olacağı yukarıdaki amaçtan ta anlaşılmaktadır. İlçemizin daha ileriye gitmesi, güzel projeler ortaya konulması adına Geyve Kent Konseyi biran önce hayata geçirilmelidir. Geyve’ nin buna ihtiyacı fazlasıyla vardır.

Geyve halkı da doğal olarak, Geyve için hiçbir proje üretemeyen, Geyve’ nin sorunlarını ve bu sorunların çözümleri üzerinde kafa yormayan bir kent konseyinin akıbetini de merak ediyor. Eee! Haliylede doğal olarakta soruyor. Geyve Kent Konseyi ne iş yapar?


Umut ediyorum ki önümüzdeki günlerde kente faydası olan projeler sunulur, kenti yönetenlere iyi ya da kötü çalışmalarında hesap sorabilen, kentte yaşayanlara hesap verebilen gelişmeler yaşanır.

Selam ve Dua İle... 

Mutlu ERTUĞ

#

YAZARIN SON YAZILARI

Dindar Gençlik Yeniden Sahnede

Dindar Gençlik Yeniden Sahnede

Uzun bir aradan, yoğun bir mücadeleden sonra "Dindar Gençlik" yeniden sahnede.
Kadınların Çalışma Meselesi

Kadınların Çalışma Meselesi

Geçen aylarda bir araştırma sonucu okumuştum.
İMAM-HATİP MİLLETİN YENİDEN DİRİLİŞİNİ TEMSİL EDEN BİR DAVADIR

İMAM-HATİP MİLLETİN YENİDEN DİRİLİŞİNİ TEMSİL EDEN BİR DAVADIR

İMAM HATİP DAVASI BUGÜN GÜR BİR SADAYA DÖNÜŞMÜŞTÜR
Geyve’ de Düğün Demek Zulüm Demek Mi !

Geyve’ de Düğün Demek Zulüm Demek Mi !

Düğünümüz Var, Yollar Kapalı...
GEYVE’ nin En Güçlü Sivil Toplum Örgütü “GİMDER”

GEYVE’ nin En Güçlü Sivil Toplum Örgütü “GİMDER”

Bu yıl 4.sünü düzenlediğimiz Mezunlar buluşması, hedef kitlemiz açısından oldukça başarılı geçmiştir.
Geyve’ den, Türkiye’ ye  Gözden Kaçan Acı Gerçek

Geyve’ den, Türkiye’ ye Gözden Kaçan Acı Gerçek

Geyve’ den, Türkiye’ ye Gözden Kaçan Acı Gerçek

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs