Geyveli Dilan Örneği İle Hükümete Yüklendi

Başörtülü Olan da Olmayan da Bizim Kardeşimizdir
Editör Editör

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Geyve’ de elma toplayarak geçimini sağlamaya çalışan 19 yaşındaki başörtülü Dilan örneği ile hükümete yüklendi.


SEÇİM ÇALIŞMALARI
Geyve ve Adana ziyaretinin ardından Uşak'a giden İrfan İnanç Yıldız, Uşak İl Gençlik Kolları ile birlikte yerel basınla kahvaltı yaptı. Yerel seçime yönelik değerlendirmelerde bulunan Yıldız, "Biz önümüzdeki seçimleri kucaklayacak ve seçimlerde de CHP'yi iktidara taşıyacak genç kadrolarımızı ilçe ilçe gezerek oluşturuyoruz” dedi.


Geyveli DİLAN
Sakarya'nın Geyve ilçesinde tarım işçileriyle beraber olduklarını söyleyen Yıldız, şöyle konuştu:"Öncelikle herkesin bilmesini isteriz ki, başörtülü olan da olmayan da bizim kardeşimizdir. Çünkü CHP hiçbir zaman dini hassasiyetleri istismar konusu yapmamış, tam tersine dini hassasiyetlere karşı saygısını daima korumuştur. Geyve'de 45 Lira yevmiye ile 100 kilogram elma toplayarak geçimini sağlamaya çalışan 19 yaşındaki başörtülü Dilan kardeşimizin söylediklerini sizlere aktarmak istiyorum.”


BAŞÖRTÜLÜ İŞÇİLER
Yıldız son olarak şunları kaydetti: “Dilan kardeşimiz okul masraflarını çıkartabilmek için yazın tarım işçiliği yapmak zorunda olduğunu söylüyor. Ancak o kardeşimiz elma toplarken ağaçtan düşüp ayağını kırdığı için 4 ay yatakta uzanmak zorunda. Dilan kardeşimiz şunu söylüyor; "Eğer AKP hükümeti başörtüsünü düşünüyorsa, önce başörtülü işçilerin sigortalı olarak çalıştırılmalarını sağlasın. Ben sağlık sorunum nedeniyle çalışamadığımdan ve sigortamın olmayışından okul harcımı ödeyemeyeceğim'. İşte Dilan kardeşimizin de dediği gibi, başörtüsü sorunundan önce AKP'nin çözmesi gereken başka sorunlar var. Ancak 11 yıllık iktidarında gördük ki, AKP'nin bu sorunları çözmek gibi bir derdi yok.”


GeyveHaber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs