Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

CHP’nin Dişli Fırsatçılığı

CHP Sangarius davası dolayıyla Adapazarı Belediye Başkan’ı Süleyman Dişli ve AK Partili belediye meclis üyelerinin gözaltına alınması ve tutuksuz yargılanmaları karşında sessizliğini ancak birkaç gün koruyabildi. CHP Sakarya Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Azize Çeroğlu önceki hafta bir basın açıklaması yaparak ortada henüz bir yargı kararı hatta savcı iddianamesi olmamasına rağmen kaldırılan tutukluluk kararını kesin bir mahkûmiyet gibi algılamayı tercih ederek Başkan Dişli ve beledi meclis üyeleri hakkında yolsuzluk iddiasında bulundu.

Hatta Çeroğlu, Sangarius soruşturmasını üstün bir gayretle ve zorlamayla 3. Köprü ve 3. Havaalanı projesine bile bağlamaya çalıştı. Sangarius projesinde hata ve yolsuzluk olduğunu öne süren Çeroğoğlu 3. Köprü ve 3. havaalanı gibi AK Parti’nin devasa ve ülke için çok önemli kabul edilen projelerinde de yolsuzluk ve hata olduğunu öne sürdü.

Yine Çeroğlu açıklamasının devamında kendiyle çelişkiye düşerek daha önce yolsuzlukla suçladığı Başkan Dişli’yi bu seferde AK Parti içindeki rekabet ve önünün kesilmesi için soruşturmanın başlatıldığını ima ederek Dişli’nin bu rekabetin kurbanı olduğunu ima ediyor.

Çeroğlu açıklamasında Başkan Dişli ve AK Parti’li belediye meclis üyelerini yolsuzlukla suçladıktan ve yargının AK Parti içinde ki bir operasyonda yer aldığını ima ettikten sonra yargı kararını bekleyeceklerini açıklaması ise tam anlamıyla evlere şenlik olmuş.

CHP ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Azize Çeroğlu, Başkan Süleyman Dişli ve AK Parti Meclis Üyeleri ve belediye çalışanlarının Sangarius ile ilgili gözaltına alınması ve tutuksuz yargılanmalarını fırsatçılık yaparak siyasi ranta dönüştürmek istedi. Masumiyet karinesi, suçsuzluk ilkesi ve suç kesinleşmediği sürece kimsenin hükümlü sıfatıyla değerlendirilemeyeceği temel hukuk doktrinini umursayan Çeroğlu, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 397 yıla kadar hapis istemiyle, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, CHP Çanakkale Belediye Başkan’ı Ülgür Gökhan ve Edirne Belediye Başkan’ı Hamdi Sedefçi’nin ise ihaleye fesat karıştırma, rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile yargılandıklarını sanırım unutmuş olmalı. CHP’li belediye başkanları yolsuzluk iddiası ile gözaltına alındığında CHP’li başkanlar masum ve bu operasyonlar AK Parti ve AK Parti yargısının bir terkibi olduğu yaygarasını basan CHP’liler ve Çeroğlu AK Partili isimler gözaltına alındığında ise bunu bir yolsuzluk gibi sunuyorlar. Ne yaman çelişki değil mi?

Başkan Dişli ve AK Partili Belediye Meclis Üyeleri hakkında ortada henüz bir iddianame yok. Hatta suçlanma nedeni tam anlaşılmamışken CHP’nin fırsatçılı yapması, yarıştığı siyasi rakibinin zor durumundan istifade edip bel altı vuruşu yapması CHP ve CHP camiasına yakışmadı. Çeroğlu’nun çelişkilerle dolu açıklaması dava sürecini de etkilemeye yönelik bir açıklamadır. Çeroğlu çelişkili açıklamaları ile soruşturmaya gölge de düşürmektedir.
#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs