Vali Büyük, Özel Eğitim Okulu’nu Gezdi

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, beraberinde bulunan İl MEM Yavuz Selim Sandıkçı, Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Geyve Belediye başkanı Murat Kaya, Alifuatpaşa Belediye başkanı Şuayip Erkan Çalık, AK Parti Geyve İlçe başkanı Muhittin Irmak, Geyve Jandarma Karakol Komutanı Jand. Yüzb. Lütfü Varol, İl genel meclis üyeleri Şükrü Çelik ile Neşet Çakır, MEM Beşir Nalbant, ME Şube Müdürü Davut Karamehmetoğlu,HEM Müdürü İrfan Karaçayır,Pamukova 4. Sınıf Emniyet Müdürü Aydın Ertürk, Komiser Yardımcısı Ahmet Demirtaş ile beraber Alifuatpaşa Özel Eğitim Okulu’nu gezdi.
Özel Eğitim Okulu Müdürü Salih Gökyokuş’tan okul ve kaydolan engelli öğrenciler hakkında bilgi aldı.

Editör Editör

Özel Okul Deyince İnsanlar yanılıyor

Sakarya Valisi Büyük özetle şöyle konuştu: “Tabelada özel okul yazdığını gören vatandaşlar buranın özel paralı okul olduğu kanaatine varıyor. Hâlbuki özel okuldan maksat sadece engelliler için olduğundan dolayı özel okul tabelası asıldı. Okula gelen refakatçi bile özel taşıma aracı ile getirilip orada misafir edilecek, her türlü ihtiyaçları devlet tarafından karşılanacak. Otistik tanısı veya birden fazla özürlü olup normal okulda eğitim görmesi imkânsız çocukları kız veya erkek burada eğitilecek. Sadece zihinsel özürlü olup hiç eğitilemezse bizim alanımız dışına çıkıyor. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ona yönelik rehabilitasyon merkezleri yapıyor. Eğitilebilir olanları burada toplayacağız. Şu anda 22 adet öğrencimiz var. Taşıma ihalelerimizi yapıyoruz buraya getireceğiz. Bu öğrenciler okul çağı öncesi çocukları. Her bir çocuk için ayrı bir program yapılacak. Her çocuk ayrı bir dünya. Diğer çocuklarla aynı değil. Normal çocuklar için uyguladığımız programı uygulayamıyoruz. Her biri için bireysel programlar yapıyoruz…”dedi.

NOT: Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ün konuşma videosunu izlemek için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız.
https://www.facebook.com/photo.php?v=10201357548093622&notif_t=video_processed

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs