Yeni Bir Dünya İnşa Edeceğiz

üyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansta konuşan Cihangir İşbilir, “Rabiatül Adeviyye Meydanında Müslüman kardeşlerimiz batıya bir direniş dersi verdiler.
Ali ARICI Ali ARICI
Bu dünya tarihine altın harflerle geçecek bir direniş hikâyesidir” ifadelerini kullanırken, Abdurrahman Dilipak ise “Kudüs, Mısır, Filistin bizim için bir imtihandır. Batının çirkin yüzünü gördük. Şimdi, yaşadığımız zamana tanıklık ederek Allah’ın ipine tutunup, yüzümüzü kıbleye dönerek, aynı istikamette yürüyüşe başlamamız gerekiyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kültür Sanat Etkinlikleri, tüm hızıyla devam ediyor. Ekim programı kapsamında, Rabia Platform Sözcüsü Abdurrahman Dilipak ve Platform Koordinatörü Cihangir İşbilir’in katıldığı ‘Rabia: Yeni Bir Dünya’ konulu konferans AKM’de gerçekleştirildi. Konferansa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk’ün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Öncü Sakarya
Kültür etkinleri kapsamında gerçekleştirilen konferans Mısır’da ki olaylarla ilgili sunumlar ve video gösterisiyle başladı. Rabia işaretinin doğuşunu anlatan ve Müslümanların çektikleri sıkıntıların gösterildiği video esnasında duygusal anlar yaşandı. Konferansta ilk sözü Rabia Platform Koordinatörü Cihangir İşbilir aldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin davetinden duyduğu memnuniyeti ifade eden İşbilir, “Rabia Platformu olarak Yeni Bir Dünya konulu konferanslarımızı yapmaya karar verdiğimizde Sakarya yine öncü olarak bizlere destek verdi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.” dedi.

Diriliş aşısı
Mısır’da yaşananları ve İslam dünyasında bugüne dek olmuş olanları unutmayacaklarını, batıya karşı artık güçlü bir direnişin var olduğunu sözlerine ekleyen İşbilir, “Rabiatül Adeviyye Meydanında Müslüman kardeşlerimiz batıya bir direniş dersi verdiler. İlk günden itibaren hayatları pahasına direndiler. Bu dünya tarihine altın harflerle geçecek bir direniş hikâyesidir. Onlar bir diriliş aşısı yaptılar bizde platform olarak bu diriliş aşısını canlı tutmaya çalışıyoruz. Tüm bunlar bizim ümmet olma bilincimizi güçlendirdi. Biz unutmadık ve unutturmayacağız. Eğer propaganda makinelerinin dediklerini yapacak olursak orada katledilen masumların ölmemiş olduğunu farzedecek ve unutmuş olacağız. Bu da bizi yeni katliamlarla yeni darbelerle yeni utançlarla yüz yüze bırakacaktır. Artık buna dur dememiz gerekiyor. Yeni neslin yetişmesi için yıllar ötesine programlar yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Değişmesi gereken biziz

Konferansın devamında konuşan Rabia Platform Sözcüsü Abdurrahman Dilipak, “Müslümanlar bu dünyada yaptıkları ve yapmaları gerekirken yapmadıkları, söylemesi gerekirken söylemedikleri her şeyden hesaba çekilecekler. İnsanlar dünyada yaptıklarıyla ya da yapmadıklarıyla ya cennetine tuğla ya da cehennemine odun taşıyacaklar. İnsanlar kendi hakkında hükmü değiştirmedikçe Allah onların hakkındaki hükmü değiştirmeyecektir. Değişmesi gereken başımızdaki iktidarlar, güç ve servet sahipleri değil, değişmesi gereken biziz” dedi.

Mazlumdan yana zalime karşı
Batıya karşı gerçekleşen bu uyanış sonrasında yeni bir dünyanın kurulması gerektiğinden bahseden Dilipak, “Kudüs, Mısır, Filistin bizim için bir imtihandır. Hayatı ve ölümü sorgulamak için bir ibret dersine dönüştü. Batının çirkin yüzünü gördük. Onların ihanetini yeniden hatırladık. Şimdi, yaşadığımız zamana tanıklık ederek Allah’ın ipine tutunup, yüzümüzü kıbleye dönerek aynı istikamette yürüyüşe başlamamız gerekiyor. Yeni bir dünya kuracağız. Bu İslam coğrafyası üzerinde olmayacak, biz onlar üzerinde egemenlik kurmayacak onlara ilahlık taslamayacağız. Biz yeryüzünde adalet, barış ve hürriyet istiyoruz. Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun mazlumdan yana zalime karşı olacağız” ifadelerini kullandı. Konferans sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Kılıç, Abdurrahman Dilipak ve Cihangir İşbilir’e teşekkür ederek hediye takdim etti.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs