Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

Temayülün Ardından

Önceki gün AK Parti Sakarya Teşkilatı’nın temayül yoklaması yapıldı. Serdivan’da ki Kapalı Spor Salonunda yapılan temayül yoklamasında Büyükşehir için İl Yönetim Kurulu, İl Gençlik Kolları, İl Kadın Kolları, İl Disiplin Kurulu, İl Demokrasi Hakem Heyeti, İlçe Ana Kademe, Gençlik ve Kadın Kolları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkanları oy kullandı. İlçe belediye başkanlıkları için ise ilçede oturan İl Yöneticileri, İlçe Ana Kademe Gençlik ve Kadın Kolları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri, mahalle ve köy temsilcileri oy kullandılar.

Bu temayülün önceki temayül yoklamalarına göre farkı temayül yoklamalarının sonuçları il başkanı huzurunda açılması oldu. Ayrıca temayül sonuçlarıyla anket sonuçları birbirini tamamlarsa ve çok olağanüstü bir gelişme olmazsa sandıktan çıkan isimler başkan adayı gösterilecekler.

Temayül yoklaması sonrası kulislerde konuşulanlara göre aday başvurusunda bütün ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile kadın ve gençlik kolları başkanlarının desteğini alan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu delegelerin tamamına yakınının desteğini almış görünüyor. Yine Serdivan Belediye Başkan’ı Yusuf Alemdar, Hendek Belediye Başkan’ı Ali İnci ve Erenler Belediye Başkanlığı için yarışan eski il başkan yardımcısı Ahmet Çil’de delegelerin desteğini aldığı konuşuluyor.

Temayül de Adapazarı Belediye Başkanlığı için 3. dönem aday olan Süleyman Dişli yarıştığı eski il genel meclisi başkanı Oktay Yıldırım’ın ve eski il başkan yardımcısı Mutlu Işıksu’nun bir adım önünde bulunurken Işıksı ve Yıldırım’ın da ciddi oylar aldığı konuşuluyor. Teşkilat içerisinde gelen Işıksu, Çil ve Yıldırım’ın teşkilat üyelerinden yeterince destek alamamaları halinde Dörtyolu geçmeleri bile söz konusu değildi.

Yine ilçe belediye başkan aday adayları arasında tek istifa ederek aday olan Akyazı ilçe başkanı Nail Kahveci, Sapanca’dan aday adayı olan Dr. Aydın Yılmazer, Ferizli’den aday adayı olan Hüseyin Kaşkaş’ın da ciddi manada destek aldıkları kulislerde konuşuluyor. Öte yandan Adapazarı belediye başkan aday adayı olan Mutlu Işıksı için de Arifiye’li üyelerin bir kısmının “Başka birinin aday gösterilmesini istiyor musunuz” sorusuna Işıksu yanıtını verdikleri ileri sürülüyor.

Temayül yoklamalarından sonra 1 Kasım’da aday başvurularının bitmesinin ardından 2-3 kasım tarihleri arasında AK Parti, Ankara Kızılcahamam’da kampa girecek. Başbakan Erdoğan’ın kafasında bazı isimler netleşirken Erdoğan bu isimler hakkında kurmayları ile son bir değerlendirmede bulunacak. Başbakan Erdoğan’ın kafasında adaylığı netleşen isimlerden birisi de Başkan Toçoğlu.

Kasım ayının ikinci haftası il ve ilçelerde halk anketleri yapılacak. Bir genel başkan yardımcısı başkanlığında temayül sonuçları ve halk anketleri çıkan sonuçlar değerlendirilecek. Daha önceki anketlerde yüzde 65 halk desteğini arkasına alan Başkan Toçoğlu’nun yapılacak halk anketlerin de bu oranın üstüne çıkması olasılık.

15 Kasım’dan itibaren AK Parti belediye başkan adaylarını açıklamaya başlayacak. Temayülde partililerinin teveccühüne mazhar olan, anketlerde ki halk desteği yüzde 65’leri bulan, milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkanları, kadın ile gençlik kollarının desteğine arkasına alan ve çalışmalarıyla Başbakan Erdoğan’ın övgüsüne mazhar olan Başkan Toçoğlu’nun aday olarak açıklanacak ilk belediye başkanları arasında yer alması bekleniyor.

Temayül yoklaması sonuçlarının il başkanı huzurunda açılması, halk anketleri ile birlikte temayül sonuçlarının başkan adaylarını belirleyecek olması AK Parti Sakarya teşkilatında büyük bir heyecan yarattı. Adaylar arasında yaşanan rekabete rağmen parti içinde ki birlik ön plana çıktı. Kaybedeni, kırılanı olmayan bir seçim oldu. AK Parti kazandı.

CHP aylarca önce ön seçim yapacağını ilan etmesine rağmen adaylarını merkez yoklaması ile belirlerken MHP’de CHP’ye benzer bir yolla adaylarını tespit ederken adaylarını parti üyeleri ve halk oyları ile belirleyen AK Parti siyasi partiler arasında adaylarını belirleme noktasında en demokratik yöntemleri kullanan, en bilimsel hareket eden ve toplumun beklentilerini karşılama noktasında en doyurucu çıkışı yapan parti olduğunu söyleyebiliriz. #

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs