Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

Başkan Toçoğlu’nun 'Sen Ben Yok AK Parti Var' Söylemi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu, 2009 Mart Yerel Seçimlerinde adaylıkta yarıştığı Serdivan Belediye Başkan’ı Yusuf Alemdar,  Hendek Belediye Başkan’ı Ali İnci ve Adapazarı Belediye Başkan’ı Süleyman Dişli’nin aday adaylık başvurusuna katılarak bu isimlere destek vermesi AK Partililere güzel bir örnek oldu

.

Başkan Toçoğlu’nun bu davranışı sonrası bütün belediye ve ilçe başkanları da Başkan Toçoğlu’nun adaylık başvurusuna katılarak Toçoğlu’na destek verdiler. Yine eski Ferizli Belediye Başkan’ı Hüseyin Kaşkaş aday adayı başvurusuna yarıştığı beş aday adayını davet ederek bütün adayların çok değerli olduklarını belirterek hizmette yarıştıklarını söyledi. Ferizli’de Kaşkaş ve beş adayın birbirlerinin yumruklarını havaya kaldırarak verdikleri görüntü adeta düşman çatlattı. Erenler ilçe teşkilatı aday tanıtım toplantısına mevcut başkan Cavit Öztürk, aday adayları Ahmet Çil, Faruk Kara, Esra Güniken Naz, Erdal Yıldırım ve Osman Karataş’ın verdikleri birlik mesaj yine temayül yoklamasında yarışan bütün aday adaylarının kim aday olursa birlikte hareket edeceklerini açıklamaları AK Parti’de ki birlik ve beraberliği gözler önüne serdi.

AK Parti’de bugüne kadar her seçim dönemi birlik ve beraberlik vurgusu ön plana çıkardı. Fakat bu seçim dönemi öncesi birlik ve beraberliğe daha fazla vurgu yapıldığını söyleyebiliriz. AK Parti’de bu birlik ve beraberliğin arkasında partisinin ağabeylik konumunda bulunan Büyükşehir Belediye Başkan’ı Toçoğlu bulunuyor.

Başkan Toçoğlu partisini yerel seçimlere birlik ve beraberlik içinde girmesini sağlayarak en iyi sonuçla sandıktan çıkmasını arzuluyor. Başkan Toçoğlu partide ikilik, çekişme ve küslük istemiyor. Belediye başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve teşkilatların birlikte hareket etmelerini istiyor. 2009’da büyükşehir başkan adaylığında yarıştığı isimlerin adaylık başvurularına katılarak sen, ben yok AK Parti var mesajını partililerine verdi. Başkan Toçoğlu’nun mesajını algılayan AK Partili aday adayları da bu yönde hareket ederek sürekli birlik ve beraberlik mesajı veriyorlar.

AK Partili aday adayların verdiği birlik ve beraberlik mesajları sen, ben yok AK Parti var söylemleri düşman çatlatıyor. Yarışan adaylar birbirlerine üslupta o kadar özenliler ki parti içinde en ufak nifak ve senlik-benlik duygusunun girmesine müsaade etmiyorlar. Birbirlerine kardeşlik hukuku ile bağlılar. Yerel seçimler ve ardından yapılacak cumhurbaşkanlığı halk oylaması ve genel seçimlerinin Türkiye ve Sakarya için olan öneminin farkındalar. Bu kritik süreçte bir oyun bile çok şey değiştireceğin farkındalar. Yerel seçimlerde Sakarya’dan verecekleri güçlü sesin sadece Ankara’da değil Washington, Londra, Brüksel, Pekin, Moskova ve Tel Aviv’de yankı bulacağının farkındalar.

Yerel seçimler öncesi Sakarya AK Parti’de birlik ve beraberlik en üst seviyedeyken muhalefet partisi MHP Adapazarı İlçe teşkilatını kapatarak anahtarını polise teslim ediyor. MHP il yönetimi MHP’lileri ötekileştiriyor. MHP neredeyse ortasından ikiye bölünmüş durumda. AK Parti’de her belediye başkanlığına 5-6 aday talip olurken CHP Sakarya’nın sekiz ilçesinde aday dahi bulamıyor. Aday adayları birbirlerinin altına oymak için yarışıyorlar. Aday adayları birbirlerine selam sabahı kesmiş durumdalar. MHP ve CHP yerel seçimlere henüz aylar varken havlu atmış durumdalar.

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs