Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

Başkan Toçoğlu’nu Güçlü Kılan

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu geçtiğimiz hafta farklı STK’lar, meslek grupları, hemşeri dernekleri, mahalle sakinleri ve esnaflarla birlikte oldu. Başkan Toçoğlu 4.5 yıllık performansı, başarısı ve halkın taleplerini yerine getirmenin rahatlığıyla halkın/ Sakaryalının arasında gururla dolaşıyor. Çalışmalarıyla halkın teveccühüne kazanan Başkan Toçoğlu seçim arifesine girdiğimiz şu günlerde bile hız kesmeden, dur durak bilmeden çalışmalarını sürdürüyor.

Örneğin Erenler’de yaşayan Erzurum Ovacıklılar Derneği üyeleri Erenler’de yapılan modern Tır Parkı için Başkan Toçoğlu’na teşekkür için makamında ziyaret ederken Murat Soğancıoğlu ve Yavuz Selim Caddeleri’nde de yenileme çalışmaları devam ediyor. Erenler’de yapımı süren Sakarya Park’ın ilk etabı yılbaşında açılacak. Erenler’de, Sakarya Nehri üzerinde inşa edilen Hidroelektrik Santralinin kabul işlemleri başladınıldı. Bütün belediyelere örnek olan HES’ten deneme sürecinde 1,5 milyon kilowatt elektrik üretirdi. Yine bu bölgede ki Et-Balık Kurumu’na ait kombine Akyazı’ya taşınırken bu alana TOKİ tarafından Yeni Sakarya’nın modern mahallerinden birisi kurulacak.

Başkan Toçoğlu, Topça Toptancılar Çarşısı esnafı ile yaptığı istişare toplantısında Tır garajı ve hayvan pazarı dönüşümü tamamladıktan sonra inşaat malzemeleri satış yerleri ile ilgili bir çalışma başlattıklarını söylüyor. İnşaat malzemeleri satış yerleri ardından sıranın hale geleceğini müjdeliyor.

Molla Köy’e uluslararası kürek, kano ve olimpik kanal parkuru inşası başlarken Başkan Toçoğlu, Sapanca’nın Mahmudiye Köyü’nde 7 yıldız diye tabir edilen donanımda 5 yıldızlı otel yapılacağının müjdesini veriyor. Arifiye, Karapürçek, Akyazı’nın ardından Sapanca’da meydan çalışmaları başladı. Yeni Arifiye Garı inşa edilirken hızlı trenin Sapanca’da duracağının açıklanması ardından Başkan Toçoğlu ve ekibi Adaray’ı Sapanca’ya kadar uzatmanın planlarını yapıyorlar.

Yuvam Sokak esnafının isteğiyle Büyükşehir Belediyesi bu sokağı modern bir sokak haline getirirken aynı uygulama Saraçlar Sokak Esnafı ile planlanıyor. Başkan Toçoğlu, Saraçlar Sokak esnafı ile bir araya gelerek sokağın yeni halini planlıyorlar.

Sakarya Barosu tarafından düzenlenen programda stajyer avukatlar ile buluşan Başkan Toçoğlu, Sakaryalının en temiz suyu içtiğini söyleyerek Akçay Barajı’nın Sapanca Gölü’ne de rahat bir nefes aldıracağını belirtiyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği, Sakarya Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Örgütsel Davranış Kongresi’nde akademisyenlere, Başkan Toçoğlu değişen dünya ve sürekli gelişen Sakarya’yı anlatıyor. Başkan Toçoğlu’nun, Yeni Sakarya’sı artık ulusal ve uluslar arası kongrelere ev sahipliği yapıyor.

Başkan Toçoğlu’nun son bir haftalık çalışma programına bile baktığımız da Toçoğlu’nun Sakarya için ne kadar çok çalıştığını görüyoruz. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle her gün Sakarya için bir şeyler yaptığına şahit oluyoruz. İki günü asla birbirine benzetmiyor. Eski Sakarya’da hayal bile edilemeyen, birinin gerçekleşmesinin bile devrim kabul edileceği bu projeleri Başkan Toçoğlu onlarca yılda değil sadece birkaç yıla sığdırdı. Yeni açıklanan projelerin yapımı da aylar içinde tamamlanacak.

Başkan Toçoğlu’nu seçimler öncesi rahat kılan, halkın/ seçmenin içinde gururla dolaşmasını sağlayan 4.5 yılda Adapazarı, Arifiye, Serdivan, Erenler, Sapanca, Akyazı, Karapürçek, Hendek, Kaynarca, Ferizli ve Söğütlü halkının seslerine kulak verip onların taleplerini yerine getirmiş olmasıdır. Başkan Toçoğlu halkının desteğini arkasını alarak 4.5 yılda yeni Sakarya’nın temelini attı. Başkan Toçoğlu’nu güçlü kılan ve arkasına yüzde 62’lik halk desteğini almasını sağlayan halk için yaptığı yatırımlar ve çalışmalardır. Bu destekle Başkan Toçoğlu bu günden ikinci döneminin projelerini müjdeliyor, hatta bir kısmının temellerini bugünden atıyor.
#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs