Esra Çelik Ödül Aldı

Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Esra Çelik’e yazdığı öğretmen kompozisyonuyla Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Teşekkür belgesi verildi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Sakarya şubesinin düzenlediği öğretmen konulu yarışmanın ödül töreni; Adapazarı Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezinde yapıldı. Esra Çelik’in Teşekkür Belgesi aldığı ödül törenine; İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Geyve Milli Eğitim Müdürü Beşir Nalbant, Doğantepe YİBO müdür başyardımcısı Adem Çavdar, Edebiyat öğretmeni Mehmet Aydoğan ve çok sayıda davetli katıldı.

Esra Çelik, yazısında ilkokul öğretmeni Adem Çavdar’ı (Geyve-Doğantepe Yatılı Bölge Okulu müdürbaşyardımcısı) şöyle anlatıyor.

 

ÂDEM ÇAVDAR ÖĞRETMEN

Ben bir köylü çocuğuyum.Geyve’nin uzak köylerinden biri olan Kulfallar’da oturuyorum. Ailem çiftçilikle uğraşır. Anne- babamın bütün dünyaları köyden ibarettir. Adem öğretmeni tanıyana kadar benim de öyleydi.

 

Sınıf arkadaşlarım, okulu,okumayı sevmezdi. Onlar sınıfta anneleriyle beraber otururlarken, ben çabucak ısını verdim okuluma. Çünkü öğretmenimi sevmiştim. Bakışları, sevecen konuşmaları sayesinde kanım ısınmıştı öğretmenime. Adem öğretmen sevilmeyecek biri değildi ki: onun bakışlarında baba şefkati buluyordum.

 

Adem öğretmen, Adapazarı’nın köylerindenmiş. Uzun boylu, siyah saçlı. Onun da anne, babasının köylü çocuğu olduğunu duyunca, hayata bakış açım değişti. Çünkü ben zannediyordum ki; sadece şehirli zengin çocukları okuyup öğretmen, doktor olur. Adem öğretmen bana, köylü çocuklarının da okuduğunu öğretince, dünyaya bakış açım değişti.

 

Mimarlar, taşa, tuğlaya şekil veriyorlar ya Adem öğretmen de benim yaşantıma şekil verdi. Onun sayesinde okulu, okumayı sevdim. Onun sayesinde ben de hemşire olacağım.      

 

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

Esra Çelik, Adem Çavdar, MEM Beşir Nalbant ve Mehmet Aydoğan

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs