Geyve Doğantepe YİBO'da Projeler

Geyve’ye bağlı Doğantepe Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri İstanbul Teknik Üniversitesi ve Tübitak işbirliği ile ortaklaşa yürütülen 'Laboratuvarımız Mutfak' isimli Proje kapsamında projeler yaptı.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

İstanbul TeknikÜniversite ve TUBİTAK Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Leyla Tavacıoğlu,Proje UzmanlarıSaliha Gündüz, Emel Yılmaz, Eğitmenler Nurçin Bozkurt, Ozan Erbak, Rehberler Tuğçe Ağba,Almıla Çiftçi veBurcu Sebit’ten oluşan ekip; Doğantepe YİBO 5. ve 6. Sınıf öğrencilerinebirbirinden ilginç deneyler yaparak öğrencilere bilgi dolu ve neşeli bir haftasonu geçirmesini sağladılar.

Projeninamacı: Laboratuarımız Mutfak projesinde öğrenciler mutfak dekoruyla oluşturulanfarklı bir sınıf ortamıyla karşı karşıya kalarak; Fizik, Kimya ve Biyolojialanlarındaki birçok fiziksel ve kimyasal kavramlara ve prensiplere dayalıetkinlikler yaparak günlük hayatta karşılaştıkları olaylara bilimsel bakışaçısıyla yaklaşma yeteneği kazanmaları hedeflenmektedir. “Mutfaktaki”sebep-sonuç ilişkisini kurabilmek öğrenme sürecini kolaylaştırır ve daha zevklihale getirir. 

Öğrenciler formüllerle karşı karşıya gelmeden önce,uygulayarak, deneyerek o sebep-sonuç ilişkisini kurmayı becerirlerse anlamasüreci kısalarak kalıcı öğrenmeler gerçekleştirilecektir. Proje,İlköğretim öğrencilerinin mutfakta karşılaştıkları durumların, olayların veeylemlerin bilimsel temellerini keşfetmelerini sağlamak, bilimsel bakış açısınıkazandırarak bilime olan ilgiyi arttırma amacını gütmektedir. Projenin hedefkitlesi, Marmara Bölgesi’nde yer alan İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Sakaryave Bursa yatılı bölge ortaokullarında öğrenim görmekte olan 5. ve 6. sınıföğrencileridir.

 

MehmetAYDOĞAN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs