METEM’den Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü

Geyve METEM(Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi)Lisesi 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü programı yaptı.
Editör Editör

Geyve SAGEM(Sosyal Gelişim Merkezi) Salonu’nda yapılan programa; Geyve Kaymakamı İlyas Memiş, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jand. Ütğm. Raşit Gökhan Civek, MEM Mehmet Doğan, HEM Müdürü Mustafa Doğan, İlçe Mal Müdürü Serdar Suat Aytek, Okul yöneticileri, veliler ile öğrenciler katıldı.

Program; Saygı Duruşu ve Müzik Öğretmeni Şeref Dedeoğlu yönetiminde İstiklal Marşı’nın birlikte okunması ile başladı.

Açılış konuşmasını METEM Okul Müdürü Tekin Bayer yaptı.

Bayer yaptığı konuşmada özet ile: “2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında bize MEM tarafından yapılan teklifte Hocam Güney Bölgesi’nde Özel Eğitim sınıfları açılacak. Burada Pamukova’da açılacak. Biliyorum sizin yeriniz yok. Siz ne dersiniz denildiğinde.”Ben hiç düşünmeden şunu söylemiştim “İnanç var ise imkân vardır.”dedim. Biz eğer ki Geyve olarak bunlara bakamayacak, yer bulamayacak isek. O zaman bizim burada durmamıza gerek yok. Hemen 3 adet sınıfımızın onayını almıştık. O günden bu yana ikibuçuk yıl geçti. Geçen zaman içinde gelen öğrencilerimizde büyük farklar var. Biz bu çocuklarımız ile TOYOTA proje yarışmasına katıldık. Ödül aldık. TÜBİTAK Fuarı’na katıldık. Bu çocuklarımız ile Tıp Bayramı ile diğer bayramları kutluyorlar, ebru yapıyorlar ve gerçekten çok mutlular. “Değerler Eğitimi”İlçe Kaymakamı İlyas Memiş’in değer verdiği bir proje. Biz her ay değişik değerlerden bahsediyoruz. Merhamet ve sevgiyi bunlarla anlattık çocuklarımıza.”şeklinde konuştu.

“Bayrak”şiirinin yorumlanmasının ardından Özlü Sözler söylendi. Öğrenciler Müzik Öğretmeni Şeref Dedeoğlu’nun Kanun ve Öğrencisi Mina Sahra Özkan’ın Gitar’ı eşliğinde türkü ile şarkıları seslendirdi.

METEM Down Sendromlu öğrencilerin gösterisini, öğrenci korosu takip etti. METEM öğrencilerinden Şeyma Yiğit “Evlat Nefesimdir” şiirini yorumladı.

METEM öğretmenlerinden Sabri Bora “Sözün Çizgisi”nde: Oğullarınıza, karşı cinse saygı duymayı öğretin. Gece yarısı evine dönen kadının “aranmadığını” öğretin. Bir kadının omzuna arkadaş olarak da sarılabileceğini öğretin. Dokunmaktan korkmamasını öğretin. Sahip çıkmayla,  sahip olmanın farklı olduğunu öğretin. Hiç kimseyi küçük görmemeyi öğretin. İçinde insan sevgisi olan herkesin, cinsiyet ayrımı yapmadan arkadaş olabileceğini, dost kalabileceğini öğretin. Kendilerini karşılıksız, çıkarsız, riyasız seven insanları üzmemelerini, kırmamalarını öğretin. Kendilerini dost zannedip dertlerini paylaşmak isteyenleri yüz üstü bırakmamalarını öğretin. Pişman olup ta kapılarına gelenleri affetmeyi öğretin. Ama bunları önce kendi içinizde ki “çocuğa”öğretin. ÖMÜR BOYU MUTLU OLMANIZ VE MUTLU ETMENİZ DİLEKLERİMİZLE…. Slâyt gösterisi ve kapanış ile son buldu.

Down Sendromlu öğrencilerden Oğuzhan ATALAY METEM Okul Müdürü Tekin Bayer’e çiçek sundu.

İlçe Kaymakamı İlyas Memiş, yapılan programdan dolayı METEM Müdürü Tekin Bayer’e, öğretmen ile öğrencilere teşekkür etti.

Programın sunumunu METEM Rehber öğretmeni Emine Dalpolat yaptı. Girişte öğrenciler gelen misafirleri karşılayarak ikramda bulundu.

 Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs