Geyve'nin İşyerleri İcralık

Sabah Gazetesinde çıkan ilana göre; Geyve Belediyesi'ne ait toplam 11 parsel üzerinde bulunan ve içlerinde Adnan Menderes kapalı pazar yeri ve çevresindeki belediye dükkânları, eski Tekel kompleksinin tamamı, yeni yapılan belediye işhanı, parkın yanında bulunan eski belediye binası gibi taşınmazlar Geyve İcra Müdürlüğü'nce önümüzdeki Şubat ve Mart aylarında iki bölüm halinde satışa çıkacak.
Editör Editör

Belpınarı-Geyve arası içme suyu isale hattını yapan SEBA YAPI İNŞAAT TİC. LTD. ŞTİ'nin Geyve Belediyesi'nden alacağını tahsil edemediği gerekçesiyle mahkeme tarafından Geyve İcra Dairesi nezdinde satışına karar verilen Geyve Belediyesi'ne ait gayrimenkullerinin açık artırma satış ilanı SABAH Gazetesi'nde yayınlandı.

Karara göre, Geyve Belediyesi'ne ait gayrimenkuller Geyve İcra Müdürlüğü'nce Şubat ve Mart aylarında iki bölüm halinde satışa çıkacak.

Mahkeme'den çıkan satış kararı Geyve İcra Müdürlüğü tarafından Basın İlan Kurumu'nca Sabah gazetesinin 30. sayfasında resmen ilan edildi.

İlk Grup satış Şubat'ta

Mahkeme kararına göre ilk satış 5 Şubat 2014 Çarşamba günü saat 10.30- 10.40'ta Geyve Adliye binasında gerçekleşecek. İkinci grup satışlar yine aynı yer ve saatte 5 Mart 2014 Çarşamba günü yapılacak.

Bu noktaya nasıl gelindi?
2005 yılında Geyve-Belpınarı köyü içme suyu isale hattını yapan SEBA YAPI İNŞAAT TİC. LTD. ŞTİ, Geyve Belediyesi'nden alacağını tahsil edemediği gerekçesiyle 2006 yılında Geyve İcra Dairesi nezdinde mahkemeye başvurdu.

7 yıldır devam eden davada, mahkeme geçtiğimiz yıl Geyve Belediyesi'ne ait taşınmazların mahkeme heyeti ile birlikte inşaat bilirkişisi, emlak bilirkişisi ve kadastro bilirkişisi keşifte bulunarak kıymet takdiri yaptı.

Geçtiğimiz yıl açıklamada bulunmuştu
Mahkeme sürecinde ticari zorluklara düşerek iflas eden SEBA YAPI İNŞAAT TİC. LTD. ŞTİ'nin hak sahibi Vecdi Özdemir geçtiğimiz yıl basına şu açıklamaları yapmıştı;

"2005 yılında Geyve-Belpınarı köyü içme suyu isale hattı işini yüklendim ve işi en güzel şekilde tamamladım. Dönemin belediye başkanı Mehmet Kır zamanında Geyve Belediyesi'ne sayılamayacak kadar fazla hizmetlerde bulundum; hak ettiğim ve yasal hakkım olan paramı talep ettiğimde o günlerde pazar yerinde hastanelik olma derecesinde dövüldüm. Beni darp ettiren başkan da ilk olarak geçmiş olsun ziyaretine hastaneye geldi.

Paramı almak için 1 sene bekledim ve baktım ki paramı almam zor 1 sene sonra Geyve Belediyesi'ne icra takibi başlattım.

6 yıldır mahkemeler lehimize karar veriyor.. Yargıtay'a gidiyor, yargıtaydan itiraz ediliyor, bozuluyor tekrar geri geliyor. Bu süre içinde 7 defa Yargıtay'a gitti bu dosya..

Tabi biz bu arada battık. Ben çalıştırdığım işçilerin parasını bankalardan faizle para alıp ödemiştim. Tabi bu paraları ödeyemediğimiz için bankalardan icralara düştük. Kredi kartlarına yüklenmiştim onları ödeyemedim. Şahsım ve şirketim tamamen battı. İtibarımız bitti.

Bunun üzerine alacağımı alabilmek için belediye taşınmazlarının icra yoluyla satışını talep etmek amacıyla mahkemece kıymet takdiri yaptırdım.

Mağdur edildim ve bu yüzden iflas ettim. İtibarım bitti, sıkıntı içerisindeyim, emekli maaşımla yaşamağa çalışıyorum. Geyve Belediyesi'nde çok büyük emeklerim ve hakkım var. BEN HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"dedi.


Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs