Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

MHP Sakaryaspor’a 100 bin TL yardımda bulunacak mı?

Hafta sonu Sakaryasporla ilgili valilikte yapılan toplantıya Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul katılmışlardı. O toplantıda Sakaryaspor’a maddi destek sağlamak için AK Parti, CHP ve MHP’nin 100'er bin lira, SATSO, TZOB ve Türk-İş’in de 50'şer bin lira olmak üzere toplam 500 bin liralık bilet almalarına karar verilmişti.

Yapılan toplantı ardından AK Parti İl Başkan’ı Recep Uncuoğlu toplantıda alınan kararlar çerçevesinde AK Parti ailesi olarak tüm sorumluluklarını yerine getireceklerini söyleyerek 100 bin TL’lik bileti alacaklarını açıkladı. CHP henüz valilikte ki toplantıda söz verdikleri 100 bin TL’lik yardım konusunda bir açıklama yapmazken MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata’nın valilikte alınan kararları değil taraftarın yaptığı listeyi dikkate alacaklarını söylemesi akılları karıştırdı. MHP’nin, Sakaryaspor nasıl kurtulur gündemli basın toplantısında Milletvekili Münir Kutluata ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orhan Ünver’in valiliğe MHP tarafından vaat edilen 100 bin TL’lik yardımdan hiç bahsetmemeleri MHP, Sakaryaspor’a yardım konusunda çark mı ediyor sorusunu akla getirdi.

Ünver ve Kutluata yardım vaatlerini ne kabul ettiler ne de ret ettiler. Ünver, Sakaryaspor’un 30 Mart’a kadar dayanmasını isterken iktidara geldiklerinde bugün için kamuoyuna açık etmekten çekindiği dâhiyane projeleriyle (!) Sakaryaspor’u önce 2. Lige, sonra 1. Lige, ardından Süper Lige taşıyacaklarını söyledi. Ünver’in ultra çılgın projeleriyle bir kalemde 40 milyon TL olan borç ödeniyorken, takıma her sezon şampiyonluğa oynayacak transferler yapılıyor ve Sakaryaspor üç sezonda da 3 ligden Süper Lige çıkıyor. Ünver neredeyse hızını alamayıp Süper Lige çıkarttığı Sakaryaspor’u Süper lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi şampiyonu ve Kıtalararası şampiyonu yapacaklarını öne sürecekti. (!) Ünver’in herkesten sır gibi sakladığı proje ve söylemleri için şu an söylenebilecek en uygun söz “Atma din kardeşiyiz” deyimi olacaktır diye düşünüyorum.

Sakaryaspor’a söz verdikleri yardım vaadinden tek kelime etmeyen Kutluata’nın da toplantıda Ünver’den aşağıya kalır yanı yoktu. Kutluata, Sakaryaspor’un kurtulması için MHP’nin 30 Mart’ta iktidara gelmesinin şart olduğunu söyledi. Sakaryaspor nasıl kurtulur gündemiyle düzenlenen toplantıda Ünver ve Kutluata’nın dile getirdiği absürt önerilerden MHP’nin Sakaryaspor’la ilgili ciddi bir planı ve projesi olmadığını anladık.

Ünver ve Kutluata, Sakaryaspor konusunda lafı dolandırmak ve absürt projelerle akılları karıştırmak yerine Sakaryaspor’a yardım için 100 bin TL’lik bilet alıp almayacaklarını kamuoyuna açıklamaları gerekir. Eğer Ünver ve Kutluata’nın, valiliğe MHP adına Sakaryaspor için vaat ettikleri 100 bin TL lik bilet yardımı sözünü yerine getirmemeleri Sakaryaspor’u istismar etikleri manasına gelir. Şehrin bütün dinamiklerinin bir araya gelerek çözümün bir parçası haline geldiği bir projede MHP’nin yer almaması, topa girmemesi ve sorumluluk yüklenmemesi samimiyetsizliktir.

Ünver ve Kutluata sözlerini tutmamaları halinde sakın biz muhalefet partisiyiz bahanesi arkasına saklanmasınlar. 100 bin TL çok büyük bir para değil. Ünver’in sattığı 5+1 ultra lüks bir dairenin üçte bir fiyatı bile değil. Öte yandan MHP yönetimi ve üyelerinin hepsinin de askeri ücretle geçimlerini sağladıklarını düşünmüyorum. MHP yönetiminde çok sayıda iş adamı bulunuyor. 100 bin TL, 10-15 iş adamının bir araya gelip aralarında bile toplayabilecekleri mütevazi bir rakam.
#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs