Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

AK Parti Seçime Hazır

AK Parti Sakarya İl Başkanlığı’nın, Sakarya’daki belediye başkan adaylarını tanıtmak için Serdivan Kapalı Spor Salonu’nda önceki akşam düzenlediği program müthişti. Kapalı spor salonu ilçelerden gelen partililer tarafından saatler öncesi doldururken salonun süslenmesi, adayların sunumu, ışık gösterileri ise harikaydı. MHP ve CHP’nin ancak genel başkanları geldiklerinde toplayabildikleri kalabalıkları AK Parti kendi içindeki bir organizasyon olan aday tanıtım toplantısında toplamıştı. Hatta fazlası bile vardı.
Salonda her geçen an coşku artarken partililer adaylara sevgi gösterisinde bulundular. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve Hendek Belediye Başkanı Ali İnci partilerin en çok ilgi gösterdiği isimler arasında yer aldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın konuşması AK Parti’nin felsefesini ve 11 yıldır ortaya koyduğu performansı çok iyi özetleyen, manifesto niteliğinde bir konuşmaydı. Konuşmanın satır alalarında AK Partililer için çok önemli mesajlar da vardı.
Önceki günkü aday tanıtım programı gösterdi ki AK Parti ve teşkilatları seçime en hazır parti ve teşkilatlar. Özellikle 17 Aralık darbe girişimi ve sonrası yaşananlar, CHP ile MHP’nin AK Partilileri rencide etme amacı taşıyan söylemleri AK Partilileri ve teşkilatlarını bilemiş. Sabırsızlıkla alana inmeyi bekliyorlarmış.
Yine AK Parti’nin bütün adaylarını açıklaması ile Sakarya için de seçim süreci başlamış oldu. MHP Karapürçek ilçesi dışında tüm adaylarını aylar öncesinden açıklarken CHP ise büyükşehir belediye başkanı ile ilçe belediye başkan adaylarının büyük bir bölümünü açıklamasına rağmen her iki partide bir türlü seçim havasına giremediler. Kendi aralarında yaptıkları birkaç organizasyonu saymazsak yaptıkları hiçbir şeyde yok. Ne halka gidebildiler. Ne de kendi teşkilatlarında bir heyecan oluşturabildiler.
AK Parti’nin adaylarını açıklaması ve önceki gün yapılan aday tanıtım programı sonrası yaşananlar Sakarya’da yerel siyasetin lokomotif görevini de AK Parti’nin üstlendiğini gösterdi. MHP ve CHP ise sadece AK Parti’nin vagonu olabilirler.
Seçime 61 gün kala bütün adaylarıyla AK Parti seçim startını verirken AK Parti seçimlere aylardır hazırdı. İl SKM Başkanlığı bütün hazırlıklarını tamamlamıştı. Her sandık için sandık kuruları oluşturulmuş durumda. Yine her ilçe için yerel özelliklerine göre oluşturulmuş seçim stratejileri bile hazır.
ALKIŞLAR BAŞKAN CAVİT ÖZTÜRK’E
Birkaç cümlede Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk için söylemek lazım. Bir yıla yakın bir zamandır Başkan Öztürk’ün tekrar aday gösterilmeyeceği basın tarafından sürekli işlendi. Son birkaç aydır ise neredeyse bütün gazeteciler Öztürk’ün aday gösterilmeyeceğini davul zurna ile ilan ettiler. Yapılan bütün kişilik suikastlarına ve itibarsızlaştırma gayretlerine rağmen Başkan Öztürk’ün dimdik ayakta olduğunu gördük. Kendisine müthiş bir inancı var. Yapılan itibarsızlaştırma kampanyaları Öztürk’ü hiç etkilememiş. Öztürk söylenenleri mesele yapmamış. Kimseye bir kırgınlığı yok. Her partilisini sarıp sarmalıyor. Yürüyüşü, hal ve hareketleri ile çevresine, partilerine güven ve güç veriyor. Aday tanıtım gecesinde en çok alkış alan isimlerin de başında Başkan Öztürk geldi. Aday tanıtımı ve sonrası Erenler İlçe Teşkilatı önündeki açıklamaları ile de tam bir lider olduğunu gösterdi.
İstanbul'un Esenyurt ilçesinde MHP Seçim Bürosu'na yönelik provakatif düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren basın danışmanı Cengiz Akyıldız’a, Alllah’tan rahmet kederli ailesine, MHP ve ülkücü camiaya da başsağlığı dilerim.
#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs