Geyve’ye Orijinal Bir Okul

Mimar Mehmet Coşkun:"Yeni yapılmakta olan Geyve İmam-Hatip Lisesi binası, teknolojik ve doğal özelliklere sahip orijinal bir okul olacak."dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Geyve İmam- Hatip Lisesi binasının planını çizen Mimar Mehmet Coşkun, Milli Eğitim şube müdürü Mehmet Doğan'a okulun özelliklerini şöyle açıkladı: Bölgesel özellikleri düşünülerek; kamu bina tasarımının elverdiği ölçüde, ekolojik bir okul tasarlanmıştır. Okulun bahçesinde bisiklet parkı, kuş yuvaları, cam kenarlarında çiçekler, çatıda leyleklerin yuva yapacağı yerler, ana girişleri gösteren ay-yıldızlar…

 

ENERJİ TASARRUFU İÇİN BİSİKLET

Geyve'nin 70'li yılları hayal edildiğinde; çevreci ulaşım aracı olan klasik bisikletler hemen akıllara gelmektedir. Çevreci ve insani bir ulaşım aracı olan bisikletlerin tekrar hatırlanması ve kullanımının teşviki amacıyla; öğrenciler için bisiklet parkları planlanmıştır. Halkımız ve öğrencilerimiz bu yönde teşvik edilebilir ve kullanımı yaygınlaştırılabilirse, bölgemiz ve ülkemizde örnek bir ilçe olması sağlanabilir. Bu da büyük bir değer olarak ileride karşımıza çıkacaktır. 

 

KUŞLARA-LEYLEKLERE YUVA

Yine Geyve'nin 70'li yılları hayal edildiğinde; binalarımızın üzerilerindeki doğal leylek yuvaları hemen hatırlanacaktır. Maalesef bu yuvalar ve doğanın bu dengesi kaybolmak üzeredir. Bu doğal dengeye saygı göstermek ve tekrar kazanabilmek amacıyla, İHL binasının bacaları bu yuvaların yapılmasına uygun olarak planlanmıştır. Çatı ve bahçede yapılacak minik kuş yuvalarıyla bu çevre bilincine katkıda bulunulmak istenmiştir.

 

ENGELSİZ EĞİTİM

Engelli öğrencilerimizin, eğitimlerini rahatça sürdürmeleri için gerekli donanım sağlanmıştır. Bahçede standartlara uygun engelli rampası, bodrum kat dahil tüm katlara ulaşan engelli asansörü ve her katta engelli wc bu amaca hizmet etmektedir.

Bölgemizin en büyük konferans salonu, kulis, duş-wc gibi ihtiyaçları karşılanmış tam donanımlı spor salonu bodrum katta planlanmıştır.

 

KİMYASAL SİLAHLARA KARŞI SIĞINAK

Hiç bir zaman kullanılma gereği olmaması dileğiyle, biyolojik ve kimyasal silahlara karşı hepa filitre; fiziksel darbelere karşı betonarme perdelerle donatılmış bir sığınak da bodrum katta planlanmıştır.

 

OKULUN SÜSÜ, ÖĞRENCİNİN BAŞARISIDIR

Yapmakta olduğumuz bu son model okulu asıl güzelleştirecek olan;öğrencinin güzel ahlakı ve başarısıdır. Geyveli kardeşlerime güveniyorum, bu güzelliği onlar ortaya koyacaklardır.

 

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

 

 

 

Mimar Mehmet COŞKUN ve Milli Eğitim Şb. müd. Mehmet DOĞAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs