Eczacı Merve şahin ile Röportaj

Değerli okurlarımız; Sümeyye Salman ve Tuğba Aydın arkadaşlarımızın Eczacı Merve Şahin ile yaptığı röportajı sizlere sunuyoruz.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Tuğba Aydın: Merhaba biz Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisiyiz. Ben Tuğba Aydın, arkadaşım Sümeyye Salman. Edebiyat öğretmenimiz bize röportaj ödevi verdi müsaitseniz bu ödevimizi sizinle yapmak istiyoruz. İzniniz olursa fotoğraf da çektirmek istiyoruz.

 

 

Ecz.Merve Şahin:Tabii ki.

 

Sümeyye Salman: Bizimle röportaj yapmayı kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bize kendinizi tanıtır mısınız?

 

Merve Şahin: İsmim Merve Şahin. Eczacıyım, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2012 mezunuyum. Evliyim, 2013 Eylül ayında Tepecikler Mahallesindeki eczanemizi açtık. O zamandan beri Geyve’de faaliyet gösteriyoruz.

 

Sümeyye Salman; Bu görevi seçmenizin sebebi nedir?

 

Merve Şahin;Samimi olmak gerekirse sağlık sektöründe görev almak istiyordum hep, insan geleceğini de düşünmeli tabi. Aynı zamanda sağlıkta hiç bitmeyecek bir sektör olduğu için eczacılığı seçtim diyebilirim.

 

Sümeyye Salman; Mesleğinizi bizlere de tavsiye eder misiniz?

 

Merve Şahin;Ne beklediğinize bağlı derim. Buradan para bekliyorsanız pek yaklaşmayın derim ama mesleki tatmine ulaşmak istiyorsanız, insanlara yardım etmeyi seviyorsanız kesinlikle tavsiye edebileceğim bir meslek.

 

Sümeyye Salman; Görevinizle ilgili bir anınız varsa bize anlatır mısınız?

 

Merve Şahin;Eczanemiz açılalı dört- beş ay oldu o yüzden açılış diyebilirim. Eczanemizin açılışı benim için gerçekten unutulmaz bir gündü.

 

Sümeyye Salman; Göreviniz icabı bir çok hizmet yapmışsınızdır. Bunları bize anlata bilir misiniz?

 

Merve Şahin;Hastalardan reçete gelir, reçeteleri karşılarız, ilaçları hakkında bilgi veririz. Onlara sağlık danışmanlığı yaparız. Eczacı zaten hastaya en yakın sağlık danışmanıdır. Halkın bilgilendirilmesi açısından elimizden geleni yapıyoruz.

 

Sümeyye Salman; Her şeyin başı eğitimdir diyoruz, eğitimle ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

 

Merve Şahin;Eğitimde eksik gördüğüm yanlar var. Lisedeki eğitim sadece üniversite sınavına yönelik bir eğitim oluyor, üniversitede ki eğitim ise sınavlara yönelik bir eğitim olduğunu düşünüyorum. Teorik bilginin çok fazla olduğunu düşünüyorum, pratik bilgilerin, gözlem, proje ödevleri daha çok olursa; çocuğun gerçekten öğrenmesi gereken şeyleri verimli bir şekilde öğreneceğini düşünüyorum.

 

Sümeyye Salman; Bizim aracılığımız ile öğrenci arkadaşlarımıza iletmek istediğiniz mesajınız var mı?

 

Merve Şahin;O yaşlarda geleceğe dair planlar çok sağlıklı kurulamıyor. Kendimde o yaşlarda mühendislik isterdim. Biraz mantıklı bakmak gerekirse ailenin de görüşlerinin dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. Gerçekten eğitimlerine önem vermeleri gerektiğine inanıyorum. Artık üniversite kesinlikle şart, üniversitesiz bir iş alanı yok. Üniversiteye mutlaka gidin, hayalleriniz olsun, hayallerinizi gerçekleştirmek adına elinizden geleni yapın derim.

 

Sümeyye Salman; Bulunduğunuz görevden ayrılınca nasıl anılmak istersiniz?

 

Merve Şahin;İnsanların görevimi gerçekten layıkıyla yaptığımı düşünmelerini isterim. İyi ve bilgili bir eczacıydı demelerini, varlığımın onların işlerini kolaylaştırdığını düşünmelerini isterim.

 

Sümeyye Salman; Son olarak bizlere söylemek istediğiniz bir şey var mı?

 

Merve Şahin; Eğitiminize önem verin, bu yönde ilerleyin.

 

Sümeyye Salman; Bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz.

 

 

Hazırlayan: Sümeyye SALMAN- Tuğba AYDIN



Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

Tuğba AYDIN, Ecz. Merve ŞAHİN ve Sümeyye SALMAN
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs