Adapazarı MEM Ziya Cevherli ile Röportaj

Adapazarı Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, gençler hayatta yaptığınız işi, en iyi şekilde yapın dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

*Bize kendinizi tanıtır mısınız?

1960 yılında Hendek İlçesinin İkramiye köyünde doğdum. İlkokulu köyümde okudum.1980-81 öğretim yılında Adapazarı İmam Hatip Lisesinden mezun oldum.1984-85 yıllarında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdim. Meslek hayatım böylece başlamış oldu. Evliyim ve 3 çocuk babasıyım.

*Bu görevi seçmenizin sebebi nedir?

Eğitim bence bir zincirin halkaları gibidir. İnsan eğitimle doğmaz fakat eğitimle yetişir. Ben ilk halkayı öğretmen olmakla oluşturdum. Sonrasında halkalar birbirine eklenerek beni buralara taşıdı. Yani aslında eğitimci olmak benim için görev olmaktan çok, yaşam tarzımı oluşturdu.

*Görevinizi bizlere tavsiye eder misiniz?

Tabii ki ederim. Ben ve benim gibi eğitimci ve yönetici arkadaşlarımın en büyük mutluluğu sizler gibi pırıl pırıl gençlerin bayrağı devralmasıdır. Bu en büyük gayemiz.

*Görevinizle ilgili unutamadığınızbir hatıranızı anlatır mısınız?

Uzun yıllar oldu… Bir öğrencim var velisi hemen hemen her gün okula geliyor benimle görüşmeye, çocuk çok yaramaz ve problemli biri. Babasını görseniz perişan, üzgün… Hocam diyordu bana, bu çocuk hayatta adam olmaz. Ben de aynen her seferinde şöyle dedim: -Üzülmeyin ileride öyle bir adam olur ki sizi de şaşırtır.

Yıllar geçti hem de uzun yıllar.Ülkemizin büyük tatil kentlerinden birinde rastladım haylaz öğrencime, hemen elimi öptü , konuştuk ne büyük mutluluktu…Mahiyetinde 30-40 kişinin çalıştığı seçkin bir iş yeri sahibi olmuştu. 

Bir süre geçti bu öğrencimin babasıyla karşılaştım. Oğlun nasıl görüyor musun diye sorduğumda; Hocam dedi bana, Allah sizden razı olsun zamanında bana demiştiniz ama baba yüreği işte üzülmekten vazgeçmedim. Hocam oğlum olmasaydı şu an gerçekten maddi anlamda da manevi anlamda da çok zor durumda olurduk.Çocuklarımın içinde en hayırlı o çıktı, hep o arar ve her şeyimizi o karşılar. Allah ona hayırlı ömürler versin diye duacıyım dedi. İşte bu anı hiç unutamıyorum…

Göreviniz icabı birçok hizmetler yapmışsınızdır. Bazılarını öğrenebilir miyiz?

1986 yılında Adapazarı İmam Hatip Lisesinde öğretmen olarak göreve başladım.1987 yılında Müdür Yardımcılığı, 1990 yılında Müdür Baş Yardımcılığı, 1996 da ise aynı okulda Müdür olarak görev yaptım. 2008 yılından itibaren ise Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görevdeyim.

Her şeyin başı eğitimdir diyoruz. Eğitimle ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Eğitimli veokumuş bir nesil hepimizin arzusu.Ancak eğitim dediğimizde sadeceçocuklarımızın iyi bir Üniversite okuyup, iyi bir makam sahip olmasıanlaşılmamalıdır.Bunlarla birlikte, gençlerimizin ahlaklı, dürüst, adaletli ve manevi değerlerimize saygılı bir insan profili çizmeleri en büyük isteğimiz.

Bizim aracılığımızla gençlere,öğrencilere neler söylemek istersiniz ?

Öncelikle şunu belirtmek isterim; şu anda sizlerin elinizdeki fırsatlar bir zamanların gençleri olan bizlerde yoktu. Onun için bu fırsatı öncelikle çok iyi değerlendirmenizi istiyorum. Gençlerden çok şey bekliyoruz ve ben şahsım adıma çok umutluyum. İnşallah vatana ve millete hayırlı, ahlaklı, dürüst, adaletli, terazisi hiç şaşmayan neferler yetiştirmişizdir diye düşünüyorum.

Son bir cümleyle konuyu bağlamak istiyorum, Gençler ileriki hayatlarında elbette çeşitli meslekler edinecekler, işte benim çocuklarımıza tavsiyem, hayatta ne iş yaparlarsa yapsınlar, daima en iyisini yapmaya çalışsınlar.Bence ilerlemenin en önemli adımı budur.

Bulunduğunuz görevden ayrılınca nasıl anılmak istersiniz?

Elbette hafızalarda öncelikle iyi bir insan olarak yer almak isterim. Ama bununla birlikte iyi ve adaletli bir yönetici, sorunlara çözüm odaklı yaklaşımcı, çalışkan ve dürüst denmesi benimle birlikte tüm yönetici arkadaşlarımın temennisidir diye düşünüyorum.

Son olarak bize söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Son olarak size şunları söylemek isterim: Ülkemiz ve değer yargılarımız sizlere emanettir.Gençlerimizin bunun bilincinde ve sorumluluğunda olduğunu biliyorum.Hepinize bundan sonraki hayatınızda üstün başarılara imza atmanız dileğimle sevgilerimi sunuyorum.

Bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz.

 

CEREN BORA –GÜLCAN VAR

(Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Öğrecisi)

 

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs