Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

Başkan Toçoğlu’nun centilmenlik mesajı, muhalefetin siyasi üslubu ve Sakarya

Muhalefet partileri genel başkanlarının grup konuşmaları ve mitinglerde yaptıkları insanın kanını donduran, hakaret dolu üslupları bir süredir yerelde de muhalefet partileri belediye başkan adayları ve parti yöneticilerinin de üslubu haline geldi.

Örneğin MHP’nin İl Başkanı Levent Bülbül, her hafta çarşamba günü yaptığı basın toplantılarında ve seçim konuşmalarında neredeyse artık her kesimle kavga ediyor. Herkese giydiriyor. Yaptığı sert ve suçlayıcı açıklamalarla imamları ve cami cemaatini karşısına alan Bülbül’ün son olarak da hedefine SESOB Başkanı Hasan Alişan’ı aldı. Bülbül, düşüncelerini açıkladığı için Alişan’ı yerden yere vurup iktidar olmaları halinde de Alişan’ın zor durumda kalacağını ima eden tehditvari mesajlar veriyor.

Yine Bülbül partisinin seçim çalışmalarında elinde bir belge, kanıt, bulgu ve mahkeme kararı olmadığı halde AK Partilileri yolsuzluk ve hırsızlık yapmakla, şehirde sadece belli kişileri zengin etmekle suçluyor. Bülbül, 17 Aralık darbecilerinin iddiaları ve cemaat medyasının manşetlerinden yola çıkarak AK Parti ve AK Partililer için hırsız algısı oluşturmaya çalışıyor. Yerel seçimlerde bu iddialar üzerinden oy devşirmeyi umut ediyor.

MHP Milletvekili Münir Kutluata da, 30 Mart yerel seçimlerinde ülkenin bölünüp bölünmemesini oylayacağımızı belirterek, AK Parti’ye verilen her oyun bölücülük olduğunu ifade ediyor. Kutluata’nın söylemine göre AK Parti’ye oy verenler de terörist oluyor.

MHP İl Başkanı Bülbül, Milletvekili Kutluata ve belediye başkan adaylarının kullandığı ölçüsüz üslup milliyetçi-muhafazakâr bir partinin mensuplarına yakışmıyor. MHP’liler bu üsluplarıyla da milletimizin değerlerini, örflerini ve edep ölçülerine göz ardı ediyorlar. Hakaret yağdırmak hem bir terbiye sorunudur, hem bir siyasi zihniyet sorunudur.

Henüz tam anlamıyla sahalara inmese de cemaatin/ paralel yapılanmanın yanında saf tutarak stratejik ortak gibi çalışan CHP’nin yereldeki üslubu da MHP’den pek farklı olacağını düşünmüyorum. Milletvekili Engin Özkoç ve il başkanlığı sırasında Ecevit Keleş’in daha önce kullandıkları sert, suçlayıcı ve şedit üslupları bu şekilde düşünmemize neden oluyor.

Muhalefet partileri seçim süreciyle üsluplarını sertleştirip, hakarete vardırırken Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeki Toçoğlu önceki gün twitter’dan yarıştığı başkan adayları ve muhalefet partilerine başarılar diledi. Toçoğlu, tüm siyasi partilerin başarı elde etmek için mücadele verdiğini belirterek, seçim sürecinin demokratik bir ortamda, yarış şeklinde geçmesini arzuladığını takipçileriyle paylaştı. Başkan Toçoğlu’nun centilmence yarışma mesajları, rakipleri başkan adaylarına ve siyasi partilere de örnek olmalı.

Toçoğlu, Twitter’dan paylaştığı mesajlar, son günlerde muhalefet partilerinin üsluplarıyla gerilen siyasi havayı yumuşatmak dışında çok önemli mesajları da içinde barındırıyor. Başkan Toçoğlu hakaret ve kavga yerine adayların projeleriyle yarışmasını arzuluyor. Başkan Toçoğlu mesajlarıyla siyasette eleştirinin yerinin olduğunu; fakat bu eleştirilerin hakaret ve kırıcı olmak yerine hizmetlere ve projelere yönelik olması gerektiğinin de altını çizmiş oldu.

Başkan Toçoğlu’nun mesajlarını muhalefet partileri ve belediye başkan adayları dikkate almaları gerekir. Çünkü adayların tavrı topluma, destekçilerine yansıyor. Gergin adaylar milleti geriyor ve istenmeyen olaylara zemin hazırlayabiliyorlar.

Sakarya’nın kavgaya değil barışa ihtiyacı var. Bu şehrin sevgiye, saygıya, hizmete ihtiyacı var. İsimler, partiler geliyor, geçiyor Ama hizmetleriyle milletin kafasına kazınan isimler hala konuşuluyor. Belediye başkan adayları ve muhalefet partilerini unutmamalıdır ki yerel seçimler bir hizmet yarışıdır. Seçimi kimin kazandığı kadar Sakarya’nın toplumsal barışının da kazanması önemlidir. 

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs