Fen İşleri Müdürü Mustafa Akyol

Alifuatpaşa belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Akol,eğitimin başı sevgi ve saygıdan geçer , dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

BİZE KENDİNİZİ TANITIR MISINIZ?

Geyve'ye bağlı Akdoğan köyü doğumluyum. İlkokulu Akdoğan köyünde okudum.Ortaokulu Geyve de ve liseyi Geyve lisesinde okudum. Üniversiteyi Eskişehir Anadolu Fakültesi İnşaat bölümünde okudum. İlk görev yerim Pamukova belediyesiydi.1999 yılında Alifuatpaşa belediyesine geçtim. O tarihten beri burada görev yapmaktayım. Ayrıca 2001-2003 yılları arasında Almanya’ya gittim.

BU GÖREVİ SEÇMENİZİN SEBEBİ NEDİR ?

İnsanlara faydalı olabilmek. Şöyle örnek vereyim öğretmenler okulda öğrenci yetiştirir. Öğrenciler bir yere geldikleri zamanda onlarla gurur duyarlar. Biz de yaptığımız hizmetlerden gurur duyarız. İnsanlara hizmet yapmak güzel bir şey. O yüzden bu mesleği seçtim.

GÖREVİNİZİ BİZLEREDE TAVSİYE EDERMİSİNİZ?

Halk hizmetlerden yararlanırken kamu malını kullandığını düşünerek yapılan hizmetlere değer vererek kullanmasını, yapılan hizmetin herkese mal edilmesi gerektiğini bilinmelidir. Sonuçta hizmet yaparken halka sunuyoruz. Bunu yapmak güzel bi şey ve bu görüşe sahip olanlara bu mesleği tavsiye ederim.

GÖREVİNİZLE İLGİLİ UNUTAMADIĞINIZ BİR ANINIZ VAR MI?

Benim en unutamadığım en duygusal anımdır.İstifa edip Almanya’ya gitmiştim. İzin için geldiğimde halk önüme geçti.Bizi neden bırakıp gittin gibi şeyler dediler. Çünkü bu görevde bulunan insanlar dürüst olmaları lazım. Eşit ve hakkaniyetli davranmaları lazım. Biz karar verirken adaletli davranmalıyız. Her zaman doğru yolda gitmemiz lazım. Halkta bunun bilincine vardı sanırım ve bana geri gelmem konusunda baskı yaptılar.

EĞİTİMLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZ NELER?Zamanımızın gençliği biraz teknolojinin verdiği rahatlıktan dolayı ve vurdum duymaz, bilinçsiz bir gençlik görüyorum. Bizim zamanımızda öğretmenlere karşı sevgimiz, saygımız daha fazlaydı. Ama şimdi ki gençlikte bunları göremiyorum. Eğitimin başı sevgi ve saygıdan başlar. Eğitim ve öğretim bir şekilde verilir. Sevgi ve saygı içgüdüsel bir şey olduğu için her insan böyle olmayabiliyor.

BULUNDUĞUNUZ GÖREVDEN AYRILINCA NASIL ANILMAK İSTERSİNİZ?

Tabi herkesin bulunduğu yer gelip geçicidir. Biz de zamanı gelince yerimizi başkalarına bırakacağız. Buradan ayrıldığımızda arkamızdan kötü laf edilmesini istemeyiz. Öldüğümüzde de hayırlı dualarla anılmak isterim. Emekli olduğumuzda da dışarı da karşılaştığımız insanlarla da hal hatır sorulabilen bir insan olmak isterim. Görevimiz icabı bazı vatandaşlarımıza kötü görülebiliyoruz ama yaptığımız hizmetler halka olduğu için insanlar pek bunu düşünemiyor. Herkes tarafından da iyi anılmıyorsunuz

SON OLARAK BİZE SÖYLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİRŞEYLER VAR MI? 

Bütün halka ve görevimi paylaştığım arkadaşlarımı beni ve yaptığım hizmetleri iyi gözle görmeleri ve onlara verilenleri emanet gibi kullanmalarını isterim. Herkese adaletli davranmaya çalıştım. Kimsenin hakkını yememeye çalıştım. Bu dünyanın öteki tarafı da var. Dünya gelip geçici olduğu için herkesin gönlünü kazanmak isterim.

BİZE ZAMAN AYIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

Ben de teşekkür eder, derslerinde başarılar dilerim.

 

Samet A. KILIÇ

(Geyve Anadolu Sağlık Meselk Lisesi Öğrencisi)

 

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs