Davut Karamehmetoğlu İle Röportaj

Geyve Milli Eğitim Şube müdürü Davut Karamehmetoğlu,
bu dünyaya tekrar gelsem yine öğretmen olmak isterim, dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

* Bize kendinizi tanıtır mısınız?
 Ben Davut Karamehmetoğlu. Aslen Yozgatlıyım. Öğrenimimi tamamladıktan sonra pek çok yerde görev yaptım. Şu an Geyve’de İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapmaktayım.

 

* Bu mesleği seçmenizin sebebi nedir?
Ben öğretmenlik mesleğini seviyorum. İnsanlara bir şeyler öğretmeye faydalı olmaya çalışıyorum. Bu dünyaya tekrar gelsem öğretmen olmak isterdim.

* Mesleğinizi bizlere tavsiye eder misiniz?
Tabi ki tavsiye ederim. Sizin gibi hayırlı öğrencilerin ileride kendileri gibi ülkeye faydalı öğrenciler yetiştireceğine inancım sonsuz. Öğretmenlik kutsal bir meslek herkesin bu duyguyu tatmasını isterdim.

 

* Mesleğinizde unutamadığınız bir anınızı anlatır mısınız?
Bir gün, bir beyefendi bana yaklaşıp ‘’Nasılsınız hocam? ’’ diye sordu. Ben beyefendiyi önce tanıyamadım. Beyefendi bana eski bir öğrencim olduğunu, şu anda kaymakamlık yaptığını ve sınıfta yanına oturttuğum bayanın eşi olduğunu gülümseyerek söyledi. Ben de bu duruma hem şaşırdım hem de mutlu oldum ve sizinle paylaşmak istedim.

* Sizin şu anki konumunuzda göreviniz nedir?
Ben Geyve’de resmi bayramlardaki törenlerin planlanıp düzenlenmesinden ve öğretmenlerimizden sorumluyum.

 

* Her şeyin başı eğitimdir diyoruz. Sizin eğitim hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Eğitim kişinin gelecekteki yaşamını ve sosyal yaşantısını büyük ölçüde etkiler. Örneğin eğitimli bir anne babanın çocuklarının kültürü ile eğitimsiz anne babanın çocuklarının kültürü arasında çok büyük farklar vardır. Eğitim kişinin statüsünü belirler. Kişiye saygınlık kazandırır.

* Görevinizden ayrıldıktan sonra nasıl biri olarak anılmak istersiniz?
Başarılı biri olarak anılmak isterim. Çalıştığım yerdeki topluma faydalı işler yapmış ve sevilen biri olarak akıllarda kalmak isterim. Burada 7 senedir görev yapıyorum. Geyve artık bizim için sıla-i rahim oldu.

 

*Bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz. Görevinizde başarıların devam etmesini dileriz…

 

Hazırlayan: Hande Nur ŞEN, Emine DİLEK
Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri

 

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs