Raşit Dünya Sert Konuştu

CHP büyükşehir belediye başkan adayı iken adaylıktan alınan Raşit Dünya adaylık süreci ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Dünya açıklamasında, kendisine tezgah kurulduğunu ileri sürdü.
Ali ARICI Ali ARICI

Raşit Dünya’nın açıklaması şöyle: “Bildiğiniz gibi 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için, CHP’nden 26 Temmuz 2013 tarihinde aday adayı oldum. Aday başvurumdan itibaren, yürüttüğümüz çalışmalarda, Sakaryalı Halkımızın, Mahalle ve köy muhtarlarının, dernekler ve diğer sivil toplum kuruluşlarının tarafımıza gösterdikleri ilgi ve teveccühü gördüm. Yurttaşlarımızın, ayrıca değerli CHP seçmenlerinin samimi desteklerini açık yüreklilikle ifade etmeleri, seçimi kazanacağıma olan inancımı daha da pekiştirdi. Kapsamlı bir seçim kampanyası hazırlıklarını yürütürken, Sayın Milletvekilimizin İl Başkanı Yüksel Büyükakten huzurunda yaptığı Adapazarı Belediyesi adaylığı teklifini, kabul etmeyeceğimi net bir şekilde belirtmeme rağmen, yerel basında adımın Adapazarı Belediyesi adayı olarak lanse edilmeye çalışıldı. Bunun üzerine vakit kaybetmeden basın toplantısı düzenleyerek Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olduğumu net bir şekilde açıkladım. Bilindiği gibi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığına benim ile birlikte toplam iki başvuru yapılmıştı. Genel Merkezimiz İl, İlçe örgütlerimizde, Kamuoyunda ve parti tabanında yaptıkları görüşmeleri, araştırmaları ve anketleri değerlendirirken, Ankara’da yapılan İl Başkanları toplantısında aday olacağımı hisseden ve beni de kullanamayacaklarını bilen İl Başkanı Yüksel Büyükakten görevinden istifa etmiştir. 17 Ocak 2014 tarihinde yapılan araştırmalar ve diğer çalışmalar sonucunda, seçimi kazanacağım inancıyla, CHP Genel Merkezi, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığımı açıklayarak beni onurlandırmışlardır. Sayın Genel Başkanım ve partimin tüm değerli yöneticilerine huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum.

18 Ocak 2014 tarihinde Milletvekilimiz Engin ÖZKOÇ, CHP İl Başkanı ve yönetim kuruluyla birlikte yapılan toplantıda, İl yönetiminin hazırlayacağı program ile tarafımdan hazırlanmış olan programın birleştirilerek, ortak seçim çalışma programını revize edileceği hususu beyan edilerek, hazırlayacakları program için bir hafta süre istendi. Bu süre zarfında, bir kısmı partili arkadaşlarım ve faaliyetlerimi yürüttüğüm ekibimle birlikte özellikle CHP’ye oy vermemiş seçmenlere yönelik çalışmalara öncelik vererek, 63 ayrı evde yapılan toplantılarda seçmenlere hitap ettim.

Bir yandan adayı olmayan sekiz ilçede aday belirlemek için görüşmeler yaparken diğer yandan da belirlenen adaylar için İlçe Yöneticilerinde kırgınlık olmaması için mücadele ettim. Mahalle Muhtarlarından seçimde destek almak için bir araya geldim. Karasu Muhtarlar derneği üyeleriyle sabah kahvaltısında, Kaynarca Muhtarlar derneğinde akşam toplantısı, Adapazarı Muhtarlar derneği binası açılışında ve sonrası Muhtarlar ile bir araya gelerek yoğun performans harcadım. Kocaali, Karasu, Ferizli, Söğütlü ve Adapazarı ilçelerinde en az bir, bazı ilçelerde birden fazla ilçe toplantıları yaparak yoğun seçim çalışmaları yürüttüm. İlçe ve meclis adaylarının belirlenmesinde ortaya çıkabilecek sorunları görüşmek için, İl Başkanımızdan toplantı talebime karşılık, yaptıkları toplantı gündemlerinin yoğun olduğu cevabı verildi. Bu arada Milletvekilimiz Engin Özkoç, İl Başkanımızın siyasi geçmişinin az olduğunu bildiği için, acemiliğinden de faydalanarak bu süreçte çok iyi kullanmıştır. Israrla toplantı talebim sonucunda, tarihi zorla verilen, Sayın Milletvekilimiz Engin Özkoçun nedense katılmadığı, 03.02.2014 tarihinde İl, ilçe Başkanları ve yönetim kurulları ile ayrı ayrı yapmış olduğumuz toplantılar sırasında, adayı olmayan ilçelerde, aktif Partili kişilerden belirlenmesi, aksi halde sıkıntılar doğacağı kararına varılarak Adapazarı Belediyesi adaylığı için Yönetim kurulunun da istediği bir aday üzerinde görüş birliğine varıldı. Fakat daha sonra belirlenen aday Milletvekilimiz Engin Özkoç tarafından kabul edilmedi. Ayrıca toplantıda on günlük anket çalışmaları sonuçlarını paylaştığımda CHP’nin Raşit Dünya ismi ile 220.000 oy alınacağı tespitleri bizzat İl yöneticisi tarafından ifade edilmiştir.

Bu süreçte Partimizin Sakarya’da yükselmeye başlayan başarı ivmesi de gölgelenmek istenmiştir. Partimizin Sakarya’daki başarısını hazmedemeyenlerle birlikte, bir kısım CHP karşıtı güçler tarafından, Sakarya kamuoyu ve medyasına maksatlı yanıltıcı bilgiler verilmiş, başarısızlık algısı ile sanal kriz yaratılmaya çalışılmıştır. Adaylığımın daha açıklandığının 10. gününde bir gazetenin köşe yazarı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı değişiyor diye yazması da manidardır. İlçelerde belirlenecek Belediye Başkan ve meclis üyesi adaylarımızın Halkımız tarafından tanınması, sevilmesi, oy alabilecek kişilerden olması, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayının da adayların belirlenmesinde söz sahibi olması gerektiğine inanan bir kişiyim. Tanınan, sevilen ve oy getirisi olan genç adaylara da yer verilmesini istemeyen, bu zamana kadar partimizin başarısı için çaba sarf ediyor görüntüsü içersinde olup, çaba sarf etmeyen, partimiz yönetimlerinde söz sahibi olmak uğruna, partililerimizi kandırarak kullanan, istediği kişileri yönetimlere sokabilmek için sürekli müdahale eden, siyasi gelecekleri korkusu ile gençlerin önünü tıkayan, önüne ne verilirse onun ile yetin, bana yar olmadı sana da olmasın diyen, partimizde sayıları 6-7 kişiyi de geçmeyen bu kişiler de söz sahibi olur ise, başarılı olamayarak duvara çarparsın. Partimizde Gençlerin sayılarının artması ve siyasi gelecekleri için önlerini açalım, büyüklerimizde yardımcı olsunlar diye düşünüp uğraşmama rağmen, bu kişiler tarafından engellendi. Bugün gençlerle ilgili düşüncem nasıl ise yarında ayni olacaktır. Saygısızlık, sevgisizlik, fesatlık, kıskançlık, yalan, yanlış yapan, kendi çıkarlarını partimiz çıkarlarından önde tutanlarla, partimizin başarısını düşünmeyerek ikinci plana atanlarla, beraber olmadım. Kuklaları olmayıp, kendimi ve partimi de kullandırtmadım. Matematikte doğru bir tanedir, iki tane değildir denir. Kamuoyunda “mikrofon kazası” olarak bilinen Sayın Milletvekilimizin çok değerli Genel Başkanımıza karşı bilinen hissiyatı, Genel Başkanımızın Sakarya’daki adaylığım iradesine de kara çalmaya çalışmak için bu CHP karşıtı güçler ile ittifak kurması ise oldukça üzüntü vericidir.

03.02.2014 tarihinde yapılan il toplantısında belirtmiş olduğum programıma göre “Adayı olmayan yerlerin adaylarının belirlenmesinden hemen sonra, adaylar fotoğraflarını çektirip 18 minibüs ve 2 otobüsün giydirilmesi çalışmalarının bitirileceğini, hafta içersinde çarşamba sabahı bulvarda hepsi beraber bir anda ortada dolaşmaya başlayacağını” anlattım. Bütün yönetimde olumlu karşılayarak memnuniyet gösterdiler. Ayrıca Adapazarı merkezinde iki katlı binanın seçim koordinasyon merkezi olarak kullanılması amacıyla ve ses düzenlerini de iki aylığına kiraladım. Bir türlü verilmeyen seçim çalışma programını tekrar istememe rağmen, İl Başkanının adayların belirleneceği 09.02.2014 tarihine kadar ikinci bir süre istemesi nedeniyle çalışmalarımı kendi programıma uyarak sürdürdüm. Toplantı tarihinin ısrarlarıma rağmen çok geç verilmesi, İl Başkanının seçim çalışma programını ikinci defa erteleyip vermemesi, Milletvekili Engin Özkoçun toplantılara katılmaması, süreci sürekli engellemeye çalışması, İlçe Belediye Başkan ile meclis adaylarının belirlenmesinde kendi isteklerinin olmayacağı, Beni de kullanamayacaklarını anlamaları üzerine, son toplantı sonrasında kendi aralarında kapalı kapılar ardında yapmış oldukları anlaşmayla Milletvekili Engin Özkoç, İl Başkanıyla Ankara’ya Genel Merkeze giderek, Benim hakkımda yanlış ve yanıltıcı bilgiler vermeleri, son toplantıdan sonraki gün olan 04.02.2014 tarihi akşamı, CHP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı değişti diye basına bilgi vermeleri, istifa etmem için devamlı lekelemeye uğraşmaları kurulan bir tezgahın sonucudur.

Dürüst ve iyi niyetli yaklaşımıma rağmen, Sayın Milletvekilimiz Engin Özkoçun anlaşılmaz tutum ve davranışlar içersinde bulunması, yapmış olduğum çalışmaları da görmezlikten gelerek Genel Merkeze ve dolayısı ile Sayın Genel Başkanımıza şahsımla ilgili yanlış ve yanıltıcı bilgiler vermesi, aday olarak açıklanmamın üzerinden henüz iki hafta geçmişken, Milletvekilimizinde ben önerdim diyerek basına yazdırdığı, diğer çok değerli aday adayı arkadaşımızın seçimi kazanacağı değerlendirilerek adaylığı ilan edildi. Tüm bunlara rağmen benim için esas olan Sakarya’da CHP’nin başarısıdır.

Bu nedenle Sayın Genel Başkanımın, MYK ve Parti Meclisinin aday değişikliğine ilişkin kararına saygı duyarak, Sakarya’daki tüm Belediye Başkan Adaylarımız ve Partililerimle yürek yüreğe seçim çalışmalarına devam edeceğimi özenle belirtmek isterim. Şahsıma karşı yapılan haksızlıklara, ayak oyunlarına ve her şeye rağmen Sakarya’nın tüm ilçelerinde ve Büyükşehir Belediyesinde Partimiz Bayrağını sallandıracağımızdan hiç bir kuşkum yoktur. CHP’de bireysel kazanç değil toplumsal kazanç esastır. Süreç boyunca beni destekleyen partili ya da partili olmayan tüm değerli dostlarıma, çalışma arkadaşlarıma ve Sakarya kamu oyununa saygı ile duyurulur.” 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs