Dr. Davut Kayhan ile Röportaj

Toyota Hastahanesi Ağız ve Diş Sağlığı Diş Hekimi Davut Kayhan ile röportaj.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Öncelikle bize vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz.

 

Sizi tanıyabilir miyiz?

01.11.1974 tarihinde Göynük’ te doğdum. İlkokulu babamın görevi dolayısıyla Pamukova’nın Fevziye köyünde bitirdim. Daha sonra Pamukova Lisesi’nin orta kısmında okudum. Orta üçüncü sınıfta Geyve Lisesi’ne başladım. Geyve Lisesi’nden mezun oldum.

1992 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandım. Beş yıllık eğitimimi tamamladıktan sonra 1997yılında Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinin sağlık merkezine atandım. Orada yaklaşık iki buçuk yıl çalıştıktan sonra askerlik görevimi yapmak üzere Bergama’ya gittim. Daha doğrusu askerliğimi İzmir’in Bergama ilçesinde yedek subay olarak yaptım.

Çemişgezek’teki görevimden istifa ederek Bolu ili Göynük ilçesinde özel muayenehane açtım. Yaklaşık üç yıl orada özel diş hekimliği yaptım. Adapazarı’na taşındım. Adapazarı’nda da yaklaşık olarak dört yıl özel çalıştıktan sonra sözleşmeli personel olarak Sağlık Bakanlığı bünyesinde Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde çalışmaya başladım. Belli bir süre sözleşmeli olarak çalıştıktan sonra tekrar kadroya atandım. Şu anda kadrolu şekilde görevime devam ediyorum.

Bu görevi seçmenizin nedeni nedir?

Bu görevi seçmemde birazcık kendi duyumlarım etkili oldu. Gördüklerim etkili oldu. Biraz da mahallemizde karşı evde kiracı olarak oturan iki tane diş hekimi vardı. Onlara özendim diyebilirim.

Görevinizle ilgili unutamadığınız bir anınız var mı?

Görevimle ilgili unutamadığım bir anı Çemişgezek’te terör bölgesi olduğu için orada o zamanlar zırhlı araçla köylere hasta kontrolüne giderdik. O bende farklı bir anı olmuştur.

Göreviniz icabı birçok hizmetler yapmışsınızdır. Bazılarını öğrenebilir miyiz?

Yani tabi her diş hekiminin yaptığı hizmeti bizde yapıyoruz. Ama sonuç itibarı ile şöyle diyebilirim tedavi edici hekimlikten ziyade koruyucu hekimliğe tüm arkadaşlarımız biraz daha yönlense daha iyi olur kanaatindeyim. Yani bu tabi devlet politikası haline de gelmesi gerekiyor. Hastalığı oluşmadan önlemek diğer branşlarda olduğu gibi diş hekimliğinde de önemli.

Her şeyin başı eğitim diyoruz. Eğitimle ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Eğitimle ilgili düşüncelerim mesleğimle irtibatlandırarak söyleyeyim. Eğer ki ağız ve diş sağlığı konusu daha annenin hamilelik döneminden itibaren güzelce işlense bu konuda eğitim verilse, önce anne doğumdan sonra okul öncesi okul çağında çocuklara verilebilse, şu anda var olan çürüklerin en az yarısı olmazdı diye düşünüyorum. Yani kendi mesleğimle irtibatlandırarak eğitim konusunda söylemiş oldum. Eğitim tabi ki her alanda bu konuyu değerlendirebiliriz.

Bizim  aracılığımız ile gençlere öğrencilere ne söylemek istersiniz ?

Sevdiğiniz mesleği yapın derim. Ondan sonra idealist olun derim. Sıradan olmayın farklılaşın derim. Başka da bir şey gelmiyor şu an aklıma.

Bulunduğunuz görevden ayrılınca nasıl anılmak istersiniz?

İyi bir insandı. İşinin hakkını vermeye çalışırdı.Yardımseverdi demeleri yeterli benim için.

Son olarak bize söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Teşekkür ediyorum Hocama bol selamlar gönderiyorum.

 Biz de çok teşekkür ediyoruz.

 

CEYDA KIYICI- MÜGE DEMİR

(Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri)

 

Mehmet AYDOĞAN

 Geyve Haber

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs