Erol Akyel ile Röportaj

CHP Geyve belediye başkanı adayı Erol Akyel ile yaptığımız röportajı yayınlıyoruz.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

-Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisiyim. Adım Özgür Uysal Edebiyat öğretmenimiz sizinle röportaj yapmamız için ödev verdi. Müsait misiniz?
 
-
Tabi buyrun.

-
Bizimle ropörtaj yapmayı kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Bize kendinizi tanıtır mısınız?

-Tabi. Ben Erol Akyel.1958 doğumluyum, ortaokul mezunuyum. Geyve’de yaşıyorum ticaretle uğraşıyorum.

-Ticaretin dışında neyle uğraşıyorsunuz?
-
Görev olarak ticaret dışında, siyasetle uğraşıyoruz .Bu dönem siyasetin içindeyiz. Geyve belediye başkanı adayı oldum.

-Görevinizi bizlerede tavsiye eder misiniz?

-Görev olarak siyaset mi ticaret mi? Ticaret derseniz, ticaret için bir alt yapı olması gerekiyor. Belli bir yerlerden veya babadan parasal bir kaynağınızın olması lazım. Biraz da tecrübeniz ya da o işe bağlı bilginiz olması gerekiyor. Bunlar varsa, kendinize güveniyorsanız, iş kolunu da iyi seçtiyseniz geleceğe doğru başarılı olursunuz.

-Siyaset derseniz, siyaseti tavsiye ederim. Siyasetten kaçmamak gerekiyor. Siyaset bir yaşam şekli, yaşam biçimi,niye derseniz: Çünkü bir devlette yaşıyoruz ve devletin idaresi de siyasetçilerin aldıkları oylarla iş başına geliyor ve onlar da makamlarda ülkenin menfaatleri ya da zararına yapılacak işlerin kararlarını veriyorlar. O nedenle siyasetten kaçmamak lazım.

-Görevinizle ilgili unutamadığınız bir hatıranızı anlatır mısınız?

-Ticarette unutamadığımız bir olay: Her 10-20 yılda bir yaşadığımız develasyonlardır. Devletin resmi develasyonları Türk parasının dışa bağlı veya dünyanın güçlü paraları karşısında değer kaybetmesi sonucunda ülkenin borçları ve kişilerin borçları artar. Bu nedenle 2002 krizinin sonucunda meydana gelen develüsyonda borçlarımızın normal şartlardan 2-3 misli daha fazla artması bizlere hayatımızın dönüm noktası olmuştur. Hiç unutamayacağımız bir andır. Mark’ın 280 kuruştan 680 kuruşa çıktığını çok iyi biliyorum çünkü mark borcumuz vardı. O nedenle 2 misli gibi Mark’tan dolayı zarara uğramıştık.

-Göreviniz icab birçok hizmetler yapmışsınızdır.Bazılarını öğrenebilir miyiz?

-Siyaseten yaptığımız görevden dolayı yaptıklarımızı söyliyeyim. 1990-1996 yıllarında CHP ilçe başkanlığı yaptım. O dönemde birkaç tane toplumsal hayata fayda getirecek bir takım projelerin yapılması için çaba sarfettik.1999-2003 yıllarında eniştemiz olan Ramiz Savaş’ın DSP millet vekili olması sonucunda depremden sonra Sakarya bölgemizde bir takım yatırımlar da etkili olması için karar alınmasına yardımcı oldum.Bu konuda kendimden gurur duyuyorum.

 

 

-Her şeyin başı eğitimdir diyoruz. Eğitimle ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz?

-Eğitime tabi ki başlamak lazım. Eğitim, insanın ufkunu açan dünya görüşünü değiştiren, pekiştiren, ileriye doğru insanların ne yapması gerektiğini, ne olması gerektiğini öğreten bir olgudur. Geçmişte eğitimin olmadığı veya eğitimin bu seviyede, çağdaş seviyede olmadığı dönemlerde insanlar eğitimini dini eğitim sonucu aldıkları hocalardan alırlardı. Buda bilimi bilmeyen öğretmeyen bu düşünce hiçbir zaman insanları aydınlatmamıştır, bir yere götürmemiştir. Bugün fenin, bilimin,ilimin olduğu teknolojinin olduğu bugünlerde insanlar bir şey yapmak istiyorsa bulmak icat etmek istiyorsa bilgi sayesinde oralara erişebilirler. Onun için de bu bilgilere erişmek için de eğitim şart, araştırmak şart, bir şeyleri bulmak ve onlarıda hayata geçirmenin şart olduğunu düşünüyorum. Onun için eğitimin önemini çok iyi biliyorum ve herkese tavsiye ediyorum.

-Bizim aracılığımızla gençlere, öğrencilere neler söylemek istersiniz?

-Öğrencilere şöyle bir mesaj verebiliriz aslında öğrencilerle de çok uzak değilim. Niye değilim? Mesleğim gereği öğrencilerle içiçeyim, hele hele yüksek okullu diyebileceğim öğrencilerle iç içeyim. Onların barındıkları, kaldıkları, yattıkları, vakitlerini geçirdikleri yurt işletiyorum. 120 kişilik yurt işletmesi sahibiyim. O nedenle gençleri yakından tanıma fırsatı buluyorum. Gençlere şunu tavsiye edebilirim: Gençler çok çalışmalı, araştırıcı olmalı, bidad kültürünün dışına çıkmalı.Çağdaş, modern, bilgiyi yakalayacak kaynakları zorlamalılar ama günümüzde maalesef ben o gençleri çok azınlıkta görüyorum.

-Bulunduğunuz görevden ayrılınca nasıl anılmak istersiniz?

-Bulunduğumuz görevden ayrılırken tabi arkamızda bir eser bırakarak, bizi yad edecek iyi şeylerle yad edecek insanlara dünyada bir emanet bırakarak gitmek tabi ki her insanın isteğidir.

Ben de Geyve belediye başkanı seçilirsem, halkıma en iyi hizmeti yapmaya gayret edeceğim.

-Son olarak bize söylemek istediğiniz var mı?

-Buraya kadar gelip röpörtaj yaptığınız için size ve öğretmeninize ayrıca teşekkür ederim.

-Bize zaman ayırdığınız için biz de çok teşekkür ederiz.

 

Hazırlayan: ÖZGÜR UYSAL


Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs