Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

Milletvekili Yavuz: 'Büyükşehir’de en az yüzde 60 oy alırız'

Geçtiğimiz hafta sonu Radyo Mega’da Şebnem Eriş’in programına katılan AK Parti Sakarya Milletvekili, AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Adalet Komisyonu Üyesi Ali İhsan Yavuz’la program sonrası bir araya geldik. Yavuzla, AK Parti belediye başkan adayları, seçim sonuçlarına ve TBMM’de ki çalışmalarına kadar geniş bir konuda sohbet ettik.

Belediye başkan adaylarının belirlemesi sürecinde milletvekillerinin farklı düşüncelere sahip olmasının doğal bir durum olduğunu söyleyen Yavuz, belediye başkan adaylarının belirlenmesinde anketlerin etki olduğunu, aday tespit komisyonun çalışmalarını bir sarraf inceliğinde yaptığını ve son kararı ise Başbakan Erdoğan’ın verdiğini belirtti. 17 belediye başkan adayının da Başbakan Erdoğan ve AK Parti’nin adayı olduğunu ifade eden Yavuz, bütün partililerin başarı için var güçleriyle çalışması gerektiğinin altını çizdi.

Milletvekili Ali İhsan Yavuz’la 2007 seçimlerinden 10 gün önce bir toplantıda bir araya gelmiştik ve Yavuz’a seçim sonuçları beklentisini sormuştum. Yavuz’un seçimlerden on gün önce yaptığı tahminler neredeyse seçimde alacakları oy oranı ve miktarına kadar doğru çıkmıştı. Yavuz bir kâhin değildi. Yavuz’un bu tahminleri AK Parti Adapazarı İlçe Başkan’ı ve İl Başkan Yardımcısı olduğu dönemde teşkilat içinde kurduğu seçim işleri ekibinin çalışması ve anketlerinden kaynaklanıyordu.

Hiçbir seçim sonucunda yanılmayan Milletvekili Yavuz’a 30 Mart yerel seçimlerin tahminini sordum. Yavuz, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde en az yüzde 60 oy alacaklarını ifade etti. Yavuz o kadar iddiasının arkasında ki içerisinde bulunduğumuz odanın pencereyi işaret ederek “yüzde 60 altında bir oy alırsak şu pencereden kendimi atarım” dedi. Bu arada o an oturduğumuz ofisin zemin kat üzerine ikinci katta bulunduğunu belirtmek isterim.

Milletvekili Yavuz’un bu iddiası kuru kuruna bir iddiaya dayanmıyor. Yavuz üstü kapalı geçse de AK Parti Seçim İşleri Kurulu, Sakarya’nın her bölgesinde sürekli anketler yapıyor. Neredeyse her hafta Sakarya’nın siyasi fotoğrafını çekiyorlar. Yavuz’un yüzde 60 iddiası da bu sonuçlara dayanıyor. Benimde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan’ı ve Adayı Başkan Zeki Toçoğlu’nun mitinglerinden edindiğim izlenim bu doğrultuda oldu.

Milletvekili Yavuz’a, Başkan Toçoğlu’nun mitinglerini ve seçim çalışmalarını soruyorum. Yavuz, 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin Sakarya’daki en büyük kozunun Başkan Toçoğlu olduğunu söylüyor. Başkan Toçoğlu’nun belediye başkanlığını ve seçim çalışmalarını çok başarılı buluyor. Ve ekliyor Yavuz, “Zeki Toçoğlu’nu Sakaryalı o kadar çok seviyor ki çalışmalarını başarılı bulanlar kadar çalışmalarını yetersiz bulanlar bile Toçoğlu’na oy vereceklerini söylüyorlar.”

Ali İhsan Yavuz’u yakından takip eden bir gazeteciyim. Yavuz sürekli kendini yenilemeyi başaran /bilen bir siyasetçi. Milletvekili olduğundan beride kendini çok geliştirdi. AK Parti Adapazarı İlçe Başkanıyken de İl Başkan Yardımcısıyken de hep sorumluk aldı. Topa girdi. Bu özelliğini milletvekili olduğunda da sürdürüyor. AK Partinin en çalışkan milletvekillerinden birisi. Son günlerde Türkiye’nin gündeminde olan ve hepimizin konuştuğu/tartıştığı HSYK yasası, internet düzenlemesi ve demokratikleşme paketlerinin hazırlanmasında katkısı var.

Yavuz, milletvekili olduğu günden beri Anayasa komisyonunda çalışıyor. Anayasa komisyonun da ki çalışmaları mesaisinin büyük bir bölümünü alıyor. Ayrıca parti de önemli bir görevi var. Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı. Ayrıca 5. bölgeden sorumlu milletvekili. Hafta sonları ise Sakarya’da.

17 Aralık darbe girişimi sonrası Yavuz, Adalet Komisyonunda ki görevinden dolayı adeta Meclisle AK Parti genel merkezi arasında mekik dokudu. Meclis’te yasa tasarılarının hazırlanması ve komisyon çalışmalarına katılırken genel merkezde seçim kitapçığı, şarkıları ve sloganlarının belirlenmesine katkısı verdi. Önümüzde ki günlerde Milletvekili Yavuz sorumlu olduğu 5. bölge illeri olan Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Kars’a giderek seçim çalışmalarını denetleyecek. Mart’ın ilk haftası da Sakarya’da olacak ve 30 Mart’a kadar geceli gündüzlü seçim çalışmalarına katılacak.

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs