Köprübaşı Köyü Tanıtıldı

Geyve Köprübaşı Köyünde Sakarya-Evren TV, KÖYÜMÜZ KÖYLÜMÜZ programını çekti.
Editör Editör

EVREN TV

Adapazarı’nda yakın zamanda yayın hayatına girmesine rağmen çok sayıda seyirci tarafından beğeniyle izlenen EVREN TV ekibinden Esra Konuk ve Alkan Kuyaş, Köprübaşı Köyünde çekim yaptı.

 

KÖYÜMÜZ KÖYLÜMÜZ

Köprübaşı Köyü, Ballıbaba Türbesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği başkanı Recep Köse, köy muhtarı Ali E. Önem, türbenin mimari yönünü hazırlayan İbrahim Dağ ve Polat Aydın Evren TV’yi davet etti.

Recep Köse:” Köyümüzü tanıtmak, sesimizi yetkililere duyurmak için Geyve belediye başkanı Murat Kaya ile basın mensuplarını davet ettik. Evren TV’den Köyümüz Köylümüz programının yapımcısı Esra Konuk ile kameraman Alkan Kuyaş, Adapazarı'nda esnaf Balıklı Sümer'den Ali Can Yılmaz ve Geyve Haber ekibi geldi. Köyümüzde yaşayan analarımızın, bacılarımızın el emeğiyle hazırladıkları yemekleri kendilerine ikram ettik. Bizleri kırmayıp buraya kadar gelen tüm davetlilere teşekkür ederiz.

BALLIBABA TÜRBESİ YARDIM BEKLİYOR
Başkan Köse sözlerine şöyle devam etti:Ballıbaba Türbesini büyük ölçüde tamamladık. Fakat türbenin dış cepe kaplaması, çeşmesi,tuvaleti yapılacak. Kuranı Kerim yazılı çinilere ihtiyaç var.  Hayırsever vatandaşların yardımını bekliyoruz.

EVREN TV SORDU, BAŞKAN KAYA CEVAPLADI

Evren TV sunucusu Esra Konuk:"Başkanım, Geyve belediye başkanlığına yeniden adaysınız. Neler yapacaksınız?

Başkan Kaya:"7 yıl AK Parti ilçe başkanlığı, 4 yıl da belediye başkanlığı döneminde yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır. İlçemize bağlı tüm köylerin yol, su, kanalizasyon gibi sorunlarını çözmeye çalışacağım. 

BAŞKAN MURAT KAYA’dan İSTEKLER

Dernek başkanı Recep Köse, köy muhtarı Ali Önem, köy halkından Rıfat Kapıcı, İbrahim Akkuş, Saime Kapıcı ve Fatma Pelvar Uzunoğlu başkan Murat Kaya’ya: “Bizler yıllardan beri bu köyde yaşıyoruz. Fakat belediyeden yeteri kadar hizmet alamadık.

 Yolumuz bozuk. Biraz yağmur veya kar yağsın köye çıkmak mümkün değil. Yolumuzun genişletilip asfalt kaplanmasını istiyoruz. İçme suyumuz yeterli değil. Köyümüzün içine ses teşkilatının takılmasını arzu ediyoruz. Alifuatpaşa’da veya Geyve’de bir cenaze olsun ilanı duyamıyoruz.

 

GEYVE-ALİFUATPAŞA KAVGASI

Köprübaşı Köyü halkından Nigar Yiğit Yıldız, belediye başkanı Murat Kaya’ya: “Sayın başkanım, yıllardan beri Geyve ile Alifuatpaşa halkı arasında sürtüşme var. Acaba bu sürtüşmeden dolayı Alifuatpaşa belediye hizmetlerinde üvey evlat muamelesi görür mü?” diye sordu.

 

GEYVE- ALİFUATPAŞA HALKI KARDEŞTİR

Belediye başkanı Murat Kaya:”Ben belediye başkanı olmadan evvel Geyve’de soba ticareti yapardım. Alifuatpaşalı hem müşterim hem de liseden okul arkadaşlarım var. Onlarla her zaman kardeş gibi geçinmişimdir. Aynı zamanda eşim de Geyve Ziraat Bankasında memurdur. Her zaman Alifuatpaşalıların işini görmüştür, görmeye de devam etmektedir. Asla Alifuatpaşa- Geyve ayrımcılığı olmayacaktır.

Sadece Alifuatpaşa’ya değil, Geyve belediyesine yeni bağlanan, Bağlarbaşı, Dereköy, Örencik, Kızılkaya, Şerefiye, Karaçam ve diğer köylere de ayrımcılık yapmayacağız. Geyveliler hangi hizmeti alırsa, sizlere de aynı hizmeti sunacağız.

 

20 AYRI ETNİK BİR ARADA

Köyümüz Köylümüz programının yapımcısı ve sunucusu Esra Konuk: “Yaptığımız bu program ile sizlerin sesinizi yetkililere duyuracağız. Bugüne kadar Sakarya’nın birçok köylerini gezdim. Birçok program yaptım. Gezdiğim köylerin halkının tamamı ya Laz ya Gürcü ya Boşnak yahut Çerkez… Köprübaşı köyünde ise Lazı, Gürcüsü, Manavı, Dadaşı kısacası 20 ayrı etnik kökten gelen sizler bir arada kardeş gibi yaşıyorsunuz. Birlik ve beraberliğinize hayran kaldım. Bizlere, kendi yörenize ait yemekler, tatlılar ikram ettiğiniz için teşekkür ederim.  

 

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

Ballıbaba Türbesi Dernek Başkanı Recep KÖSE ve Geyve belediye başkanı Murat KAYA

Belediye başkanı Murat KAYA ve Dernek başkanı Recep KÖSE Evren TV'den Esra KONUK'un sorularını cevapladı

Köprübaş Köyü muhtarı Ali E. Önem

Recep KÖSE ve İbrahim DAĞ

Kameraman Alkan KUYAŞ

Fatma Pelver UZUNOĞLU(82)

Evren TV Kameramanı Alkan KUYAŞ, Mehmet AYDOĞAN ve Evren TV yapımcısı Esra KONUK

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs