Geyve'de İdam Kararları Protesto Edildi

Geyve'de Cuma namazından sonra bir araya gelen platform üyeleri Mısır diktasını protesto etti.
Editör Editör
Geyve Mısır Halkıyla Dayanışma Platformunun düzenlediği basın açıklamasına, Özgür-Der Geyve Temsilciliği, Yardımeli Geyve Temsilciliği, GİMDER, Elvanbey Derneği, Eksen_Der, AK Parti Geyve İlçe Teşkilatı, İHH Geyve Temsilciliği, Geyve Genç Gönüllüler Derneği, Eğitim Bir-Sen Geyve Temsilciliği, AK Parti Geyve Gençlik Kolları, AK Parti Geyve Kadın Kolları üyeleri cumhuriyet meydanında bir araya gelerek  Mısır’da İhvan üyeleri hakkında verilen idam kararlarını protesto etti.


Platform gönüllüsü Alaaddin Balcı'nın yaptığı açıklamada: "Geçtiğimiz 3 Temmuz da Mısırda halkın kendi iradesiyle seçtiği Mısırın ilk seçimle işbaşına gelmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Sisi, İsrail-Suud ve batılı destekçileri tarafından darbe yapılarak indirilmesinden bu güne kadar hayatını kaybedenlerin sayısı beş bini geçmiş durumda.
Darbeciler tarafından katledilen binlerce Müslümanın yanı sıra ceza evlerine gönderilen binlerce Müslüman Kardeşler üyesi baskı ve işkence görmeye devam ediyor.
İşbirlikçi Suud yönetimi ve katil İsrail tarafından destek gören Sisi’nin darbe yönetimi son olarak, İstiklal mahkemelerini aratmayacak bir karar ile 529 kişinin idam edilmesine karar vermiş durumda.
Bu karar meşru olmayan bir yönetim, meşru olmayan bir mahkeme ve adil olmayan bir hâkim tarafından alınmıştır. Bu karar hukuksuzluğun en açık göstergesidir. Bu karar darbecilerin çaresizliğinin apaçık işaretidir"dedi.

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya'nın da destek verdiği eylemde Balcı şöyle konuştu: "Vesayete dayalı ve amacı halkın sesini ve tercihlerini susturmak ve bastırmak olan darbecilerin aldıkları bu karar direnişi yıldırma politikasından başka bir şey değildir. Aziz Şehidimiz Seyyid Kutub’un hapishane arkadaşı olan İhvan Lideri Muhammed Bedii ve arkadaşlarının direnişlerini buradan Geyve’den selamlıyoruz.
İslam karşıtı güçler yoğun bir politika izleyerek baskı yolu ile Müslümanları sindirmek istiyorlar. Halkın İhvan’a verdiği desteğin ortadan kalkmasını arzuluyorlar. Halkın Müslümanlardan yana tercihlerini kullanmasını kabullenemiyorlar.
Ve bu uğurda her türlü oyunu deniyor ve hileyi uyguluyorlar. Bu almış oldukları idam kararları da bunların bir parçasından başka bir şey değil.
Bizler Geyve Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu olarak müslümanlara verilen bu idam kararlarını kınıyoruz. Darbecilerin ne yapmaya çalıştıklarını görmekteyiz ve görüyoruz. Onlar belki de yarın bu idam kararlarını geri alıp halkın gözünde şirin görünmeye çalışacaklar. Ama Müslüman halklar artık uyandı ve ne olup bittiğinin farkında.
Ancak unutulmasın ki halklar her zaman bir yol gösterici bir önder beklerler kendilerine sahip çıkanları beklerler. Bu nedenle bizler burada yani Geyve’de Mısır’daki Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırıyoruz diye belirtti".

GeyveHaber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs