Harun Budaklar’dan Konferans

Geyve Genç Gönüllüler Derneği, Müslüman ülkelerde çekilen sıkıntıyı anlatan 'Kardeşlik Sınır Tanımaz' konferansı düzenledi.
Editör Editör

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Harun Budaklar katıldı. Programı Mahmut Öztürk sundu. İmam-Hatip Halil İbrahim Demiral Kuran-ı Kerim okudu.

Kelime-i Tevhidi Söyleyen Herkes kardeşimizdir

Genç Gönüllüler Derneği başkanı Selami Akkuş yaptığı selamlama konuşmasında: “Adapazarı’ndan, Geyve’den, Pamukova’dan gelerek programımıza katılan sizlere teşekkür ederim. Lailahe illellah Muhammedun Resulullah diyen herkes bizim kardeşimizdir. Bunun için kardeşlik sınır tanımaz.”dedi

Araştırmacı Yazar Harun Budaklar: “Selami arkadaşımızın dediği gibi ‘. Lailahe illellah Muhammedün Resulullah diyen herkes bizim kardeşimizdir. Bunun için kardeşlik sınır tanımaz. Bizler bu düşünceyle; Suriye, Mısır, Etopya, Gazze gibi ülkelerde yaşayan din kardeşlerimizin yanında olmalıyız.

Eğer Müslümanlar kardeş olmasaydı; 1915 yılında düşmanların ülkemize saldırdığı zaman Gazzeli, Tunuslu, Yemenli, Suriyeli insanlar gelip Çanakkale’de bize yardımcı olur muydu? O zaman, onlar bizim yanımızda oldu, şimdi de biz onlara yardımcı olmalıyız.

Köpek, Kedi Eti Yiyorlar
Suriye’deki Müslümanların üstüne bomba yağıyor. Hasta ve yaralılar çok. Doktor yok, ilaç yok, yiyecek ekmekleri dahi yok. Açlıktan ölmemek için bulurlarsa kedi, köpek eti yiyorlar. Otlardan çorba pişiriyorlar. Sizlerden topladığımız yardımları TIR’larla götürüp dağıttığımız zaman bayram ediyorlar.

Bizim çocuklarımızın bir eli yağda, bir eli baldayken mutlu değiller. Ama Suriyeli çocukların eli kopmuş, bacağı kopmuş, gözüne şarapnel batmış. Yine de ‘Tek gözümle Kuran okuyabiliyorum, tek elim var ya o bana yeter. Allah’a şükürler olsun. Gün olur iyileşirsem zalim Esed’i ben öldüreceğim. Müslüman kanının akmasını engelleyeceğim.”diyor.

Müslüman Atalet Halinde
Peygamberimiz, komşusu açken tok yatan bizden değildir, buyurmaktadır. Bu komşu; sadece mahalle komşusu değildir. Ülkemizin etrafındaki Müslüman devletler de bizim komşumuzdur. Diğer İslam devletleri de bizim komşumuzdur. Bunun için onlara da yardımcı olmalıyız. Bizleri saran tembellik musibetini üstümüzden atıp hem bu dünya için hem de ahiret için çalışmalıyız. Bir yetimi de siz sevindiriniz.

İsraf Önlenirse, Aç Kalan Olmaz
Ülkemizdeki ekmek, su, elektrik vb. israfını önlesek dünyanın hiçbir yerinde aç ve açıkta insan kalmaz. 

Müslüman ülkelerdeki din kardeşlerimize reva görülen işkenceyi CD eşliğinde yapılan sunum, dinleyicilere duygusal anlar yaşattı. Program sonunda Ressam Hasan Akmeşe, Araştırmacı Yazar Harun Budaklar'a tablo hediye etti.

Mustafa Hamdullah ERGİN

 

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs