Ömer ERDEM Ömer ERDEM Sözün Gücü

Köşk İçin Geri Sayιm…

Demokrasi denilen rejimin en şahane kιsmι kuşkusuz seçimlerdir. Üstelik bizim ülkemizde seçimler hem çok renkli ve hem de çok heyecanlι geçiyor.

 Adeta bir şölen havasιnda geçen seçimlerin bu güzel ve özel tarafι bir yana vatandaş kendisini idare edecek kadrolara karar verebilmiş olmaktan dolayι büyük bir mutluluk ve memnuniyet duyuyor. Avrupanιn gelişmiş ülkelerinde seçimlerde insanlar hem yeterince rağbet göstermiyor ve hem de seçimler oldukça sönük geçiyor. Bu durumda demokrasiyi özümsemiş bulunan ve reyini önemsemekte olan vatandaşιmιzι ne kadar övsek azdιr. Halkιmιz gerçekten de ülkesine sadece zor zamanlarda değil normal zamanlarda da sahip çιkmaya başlamιş, Ak Parti ve Türkiyenin dünya çapιnda lideri Tayyib Erdoğanιn ortak aklι harekete geçirip süper hamleleri ve kocaman yüreğinden boşalttιğι muazzam enerji ile adeta küllerinden doğarak yepyeni bir „özgüven“ inşasιna girişmiştir. Üstelik bu inşa esnasιnda yollara barikat kurmaya çalιşan içerden ve dιşardan yapιlan „haince“ tuzaklarι bir bir bozarak dost-düşman herkese bu milletin artιk geri dönülemez bir şekilde muhteşem bir medeniyyet yürüyüşüne çιktιğιnι ispatlarcasιna her tür menheiyyatιn kökünü kurutacak bir iradeyi ortaya koymuştur. Basiretsiz ve liyakatsiz muhalefet (partili, partisiz) tarafιndan referanduma çevrilen mahalli seçimlerde halkιmιz dünya lideri Erdoğana „köşke“ çιkmasι için kuvvetli bir destek vermiştir. İstişare konusunu her alanda önemseyen Erdoğan halktan aldιğι bu muhteşem desteği parti teşkilatlarιna ve grubuna da danιştιktan sonra milletin teveccühü yönünde kararιnι verecektir. Başbakanιn köşke çιkmasι o kadar ayan-beyan olmuş durumda ki partili muhalefet ile „faiz ve vaiz lobileri“ harekete geçerek yeni bir işbirliği ve „karanlιk ittifak“ için harιl harιl çalιşmaya başlamιş durumda. Oysaki millet kararιnι çoktan vermiş durumdadιr. Muhalefetin ne partilisi nede partisizi millet ile başa çιkιlamayacağιnι öğrenebildi. Milletin kararι bellidir. Kendi içinden ve kendine benzeyen birini şimdi Cumhurbaşkanι yapamaya azmetmiştir.

Başbakanιn Kararι 
12 yιldan bu yana canιnι dişine takarak ülkeyi yöneten Başbakan halk tarafιndan seçilecek“ilk Cumhurbaşkanι“ olarak tarihe geçmeyi çoktan haketmiştir. 2023 hedefi koyan Başbakan ikinci bir beş yιldan sonra Türkiye tarihinin en büyük lideri olarak tarihe geçecektir. Benim kanaatime göre de Başbakan Cumhurbaşkanι olmalιdιr. Zira Başbakan son 12 yιlda öylesine yoğun bir çalιşma yaptι ki adeta „insanüstü“ bir gayret göstermiş ve epeyce yorulmuştur. Gerçi Başbakanιmιz o makamda da „terleyen bir Cumhurbaşkanι“ diyerek yine çok yorulacağιnιn işaretini vermiştir ve hakikat şu ki merì anayasa hükümlerine göre yetkilerini kullansa –ki kullanιr- zaten ülkeyi „defakto“ „Başkan“ gibi yönetecektir. Eh! Hem ülkesinde ve hem İslâm dünyasιnda böylesine karşιlιğι olan bir liderin bu en tabii hakkιdιr. Başbakana kendisini benimsemeyen liderler tarafιndan bile büyük bir saygι duyulmakatadιr. Aday tamam, seçecek kitle de tamam demişse bize de ülkenin ilk seçilmiş Başkanι „hayιrlι olsun“ demek düşer.

Ak Partinin Durumu
Bazι aklι evveller ve bazι art niyetliler Başbakandan sonra „tufan“ gibi bir tabloyu bile-isteye çizerek sözümona bir felâket senaryosu çerçevesinde yeni bir takιm „entrikalara“ soyunarak bazι kimseleri korkutmaya çabalιyorlar. Huylu huyundan vazgeçmezmiş ya. İşte tam da böyle bir durum. Bu arada geçmişte yaşanmιş bazι emsâl olmayacak örneklerde getiriyorlar. Herkes aklιnι başιna alsιn. Tayyib Erdoğan, katιşιksιz bir dava adamιdιr. Dünyalιk bir beklenti içinde olmasι imkân dahilinde değildir. Zira Tayyib Erdoğan siyaseti ne“vizyon“ ve ne de „komisyon“ için yapar. Siyaseti sadece “misyon amaçlι“ yapan biridir. Misyonu da bellidir. İnsan için bir türlü mutluluk kapιsιnι aralayamayan ve açmaza düşen batι uygarlιğιnιn yaşlι gezegenimizi getirdiği bu “zor ve kor” durumdan çιkartacak yepyeni bir “medeniyyet” yürüyüşünü gerçekleştirmektir. Böylesi muhterem bir hedef “kişilere değil ilkelere” bağlι olmak durumundadιr. Zaten Başbakan da bunu açιkça ifade etmiştir. Başbakan sadece bir genel başkan değildir. Milletin gönlünde gönüllü olarak yer etmiş dünya çapιnda bir liderdir. Dolayιsιyla Başbakanιn köşke çιkmasι Ak Partiye hiç bir zarar vermez. Partinin içinde Başbakanlιk makamιnι hakkιyla dolduracak çok sayιda kaliteli ve birikimli insan bulunmaktadιr. Ak partide bir bölünme yahutta zayιflama emâresi hayâl edenler avuçlarιnι yalarlar.

Muhalefetin Durumu
Muhalefetimiz kesinlikle evlere şenlik. Kendileri siyasetin içinden bir aday üzerinde anlaşamayacaklarιnι ve hatta siyasilerden umut kestiklerini peşinen beyan ediyorlar. Kim olsun konusunda dut yemiş bülbüle dönen muhalefetin söylediği tek şey var milletin istediği kişi olmasιn da kim olursa olsun. Ne kadar „bağnaz ve anti-demokratik“ bir tutum. Ama, işte mâlesef muhalefetimizin içler acιsι durumu bundan ibaret. Yine millet ile inatlaşma pahasιna Haşim Kιlιç beyefendiye „mavi boncuk” uzatma gayretine giriştiler. İyi güzel de bu şahsiyetin millet de karşιlιğι mι var? Olsun, olmazsa olmasιn. Biz kendi içimizden adam bulamadιk, mahkemenin hukukçu olmayan(Kendi eleştirileriydi) başkanιna kendimizi teslim edeceğiz. Kιsa bir süre önce de kendilerini Pensilvanyanιn sakinine emanet eden zihniyet yediği şamarιn acιsι geçmeden yeniden bir „şamar“ yemeye hazιrlanιyor. Muhalefetin anlattιğι şu anda böyle garip bir durumdur.

Nifaka Yatιrιm Yapanlar
Başta baronlar ve onlarιn „gönüllü-zorunlu müttefikleri“ ise Gül ile Erdoğan arasιnda bir nifak tohumu serpiştirmek ve buradan gιdalanmak istiyorlar. Oldukça demode bir yöntem olmasιna rağmen ve geçmişte defalarca denenmesine rağmen yine de denemeye gayret ediyorlar. Bu nifakçιlarιn en büyük yanlιşι da zaten burada. Yιllarιn dostluk ve arkadaşlιğι bir yana her ikisi de bir „dava adamι” olan ve ilkeleri bulunan muhteşem bir misyonun yüklenicileri olan kişileri bu ilkesiz ve tamamen menfaat ayarlι zevat tarafιndan anlaşιlmasι zaten düşünülemezdi. Nitekim öyle olduğu için bu nifak arayιşlarι gazete sahifelerini süslemeye devam etti. Arkadaş, buradan size ekmek çιkmaz. Bu insanlar meseleleri kendi aralarιnda istişari yöntemle ve dostluklara halel getirmeden çözerler ve çözeceklerdir. Tam bir „zenginin malι züğürdün çenesini yorar“ durumu ile karşιkarşιyayιz. Boşuna yorulmayιn. Milletimiz Türkiyenin rotasιnι çizmiştir. Artιk ülkemizi bu medeniyyet yolundan hiç bir güç döndüremez ve döndüremiyecektir.

Baki Selam ve Saygιlarιmla.


Ömer Erdem


#

YAZARIN SON YAZILARI

Batının Çatışmacı zihniyeti

Batının Çatışmacı zihniyeti

Kaybedenler Kulübünün Benzemez Mensupları

Kaybedenler Kulübünün Benzemez Mensupları


DininGüncellenmes ive Ilahiyatçılar

DininGüncellenmes ive Ilahiyatçılar

Esas Duruş İlkesi…

Esas Duruş İlkesi…

Müslüman Dünyasında Ahlâk Krizi

Müslüman Dünyasında Ahlâk Krizi

Seçimler Yaklaşırken…

Seçimler Yaklaşırken…

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs