Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

MHP İl Başkan’ı Bülbül’ün Tasfiye Planı

MHP’ye yakın bir isim olan Medyabar.com Köşe Yazarı Coşkun Bilir önceki hafta köşe yazısında MHP ile ilgili enteresan kulis bilgileri aktardı. Bilir’in köşe yazısında aktardığı bilgilere göre MHP’de 2015 genel seçimleri için daha şimdiden milletvekili olma yarışı başlamış. Milletvekili Münir Kutluata, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orhan Ünver, Sapanca Belediye Başkan Adayı Oya Arapoğlu, Adapazarı Belediye Başkan Adayı A.Tufan Demircioğlu, Serdivan Belediye Başkan Adayı Mehmet Göktürk, Büyükşehir Belediye Meclisi’ MHP Grup Başkan Vekili Erkal Etçioğlu, Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr Recai Coşkun ve baba oğul Bülbüller milletvekili sıralamasının birinci sırasında yer almak için Ankara’yı/genel merkezi daha şimdiden yol yapmışlar.

Yine Coşkun Bilir’in köşe yazısından Mehmet Erdoğan ve ekibine karşı birleşen Orhan Ünver, Mehmet Göktürk, Milletvekili Münir Kutluata, baba oğul Bülbüller ve Recai Coşkun’un aralarında milletvekili sıralaması nedeniyle de kıyasıya bir rekabet ve kavganın başladığını öğreniyoruz. 

Serdivan, Erenler ve Arifiye ilçe başkanlarının istifa etmesi ve ardından İl Başkan’ı Levent Bülbül’ün il yönetiminde büyük bir revizyona gitme hazırlığında olmasını kamuoyu, MHP’nin 30 Mart Yerel Seçimlerinde uğradığı büyük yenilgi/hezimet nedeniyle olduğunu düşünürken gerçek neden aslında daha farklıymış. İl Başkan’ı Bülbül’ün bu hamlesinin altında yatan gerçek kendisi veya babası Muharrem Bülbül’e milletvekilliği yolu açmak uğraşıymış. İl ve ilçe teşkilatlarında ki Milletvekili Kutluata, Ünver ve Recai Coşkun’a yakın isimleri saf dışı ederek teşkilatları tamamen kendi etkisi artına almak için Bülbül il ve ilçelerde revizyona gidiyormuş. 

Milletvekili Münir Kutluata Sakarya’dan milletvekili adayı gösterilme ihtimalinin zayıflamasına rağmen daha şimdiden aday olmak için Genel Başkan’ı Devlet Bahçeli nezdinde çalışmalara başlamış. Pes etmeye niyetli olmayan Kutluata, İl Başkan’ı Bülbül bu hamlesi karşısında karşı atak yaparak Adapazarı Belediye Başkan Adayı A.Tufan Demircioğlu’nu yanına çekmeyi başardığı MHP kulislerinde konuşuluyor. Milletvekili Kutluata, kendisini Meclise taşıyacak yeni bir Enver Toçoğlu olarak Adapazarı Belediye Başkan Adayı A. Tufan Demircioğlu’nu bulduğu ileri sürülüyor.

Seçimlerin hemen sonrası MHP’de yaşananlar 30 Mart Yerel seçimlerinin, seçimlerde alınan hezimetin MHP’nin yönetim kadrolarının umurunda olmadığını gösteriyor. Belediye başkan adayı olan Ünver, Arapoğlu, Demircioğlu, Göktürk ve belediye meclis üyesi olan Etçioğlu’nun niyetleri 2015 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmakmış.

İl Başkan’ı Bülbül, Milletvekili Kutluata, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orhan Ünver ve Genel Başkan Danışmanı Coşkun’un yerel seçimde alınan mağlubiyete rağmen alınan oyları başarı gibi göstermek istemelerinin arkasında da milletvekili olma hesapları yatıyormuş. Seçim yenilgisi, seçim sürecinde ve aday tespitinde yapılan hataların hiç biri umurlarında değil. Tartışarak, konuşarak hataları tespit ederek partilerini güçlendirmek yerine daha şimdiden milletvekili olma telaşına düşmüşler. Partilerini büyütmek yerine birbirlerinin kuyularını kazarak MHP’yi daha da küçültüyorlar.

30 Mart Yerel Seçimleri sonuçlarına göre MHP mevcut seçim sisteminin dar veya daraltılış bölge sistemi ile değiştirilmesi halinde 2015 seçimlerinde Sakarya’dan milletvekili çıkaramıyor. Seçim sistemi değişmese bile MHP’liler bu kafayla devam ettiği sürece 2015 seçimlerinde Sakarya’dan milletvekili çıkarmaları çok zor.

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs