Ömer ERDEM Ömer ERDEM Sözün Gücü

Ten Beyazlatιcιsι İcat oldu mu?

Vahşi kapitalzmin hüküm sürdüğü günümüzde hemen her alanda beyazlatan ürünler habire piyasaya sürülmekte ve „beyazlama“ ihtiyacι olan tüketicilere sunulmaktadιr.

Dişlerden çamaşιrlara kadar bir çok beyazlatιcιnιn piyasada rağbet gördüğünden haberdarιz. Ancak „ten“ beyazlatan bir ürün olup olmadιğι konusunda benim ciddi kuşkularιm var. Eğer bu konuda benim duymadιğιm bir yeni icat sözkonusuysa onu bilemem. Ancak daha çok kιsa bir zaman önce ünlü sanatçι Michael Jaksonι`n beyazlama uğruna canιndan olduğunu biliyoruz. Tabi işin ironisi bir yana elbette ki böyle bir beyazlamadan bahsetmiyoruz. Zira bu tür bir heves sadece heves edenin zararι ile sonuçlanιr. Ancak sιnιfsal olarak kendisine egemenler tarafιndan “zencilik” düşmüş olan kimselerin bir zaman sonra “Ben de Beyaz Olacağιm” diye tuturmasιnιn sadece kendisine değil hem ülkesine ve hem de milletine zarar vereceği bir kere daha görülmüş oldu.

Aslιnda biz bu ülkenin zencileri kabul edilenler olarak Anadolunun bir köyünden yetişmiş tamamen saf duygulara sahip temiz yürekli milletini ve vatanιnι canιndan bile aziz bilen bir insanolarak tanιdιğιmιz Haşim Beyi, mahkemeye atandιğιnda kendisine yapιlan saldιrιlara karşι savunmuş ve göğsümüzü siper etmiştik.

Refah ve Fazilet Partilerinin kapatιlma kararιna karşι düştüğü muhalefet şerhini ayakta alkιşlamιş ve özgürlükten yana olan tutumuna hayranlιk duymuştuk. Ak Partinin kapatιlma davasιnda yine bir cesur yürek gibi davranmιş ve alkιşι haketmişti. Anayasa mahkemesine başkan olduğu zaman yaptιğι konuşma ile yüreklerimize su serpmiş ve yüksek yargιnιn bundan böyle “vesayet” tutumuna girişmeyeceğini düşünmüştük. Başörtüsü ve benzeri özgürlük konularιnda cesur kararlar alan anayasa mahkemesi tam da vesayet bitti derken son zamanlarda akla ziyan kararlara imza atmaya başladι. Dahasι mahkemenin özgürlükler konusunda fenomen olma konumuna gelmiş olan başkanι teninden rahatsιz olmuş olacak ki kendini beyazlatma ameliyesine girişti. Üstelik bu beyazlatma faaliyetini kamuya açιk bir alanda ve kendisinin bizzat davet ettiği devlet erkânι karşιsιnda yapmaya kalkιştι.

Yüksek Mahkemelerin Kuruluş Yιldönümleri
Eski Türkiye`de mahkeme kuruluş yιldönümlerinde yahutta adli yιl açιιşlarιnda siyasete ayar vermek, üst perdeden pervasιzca zιrvalamak, yeşil cübbenin arkasιna sιğιnιlarak “millet iradesine ateş açmak” vakayi adiyedendi. Ancak Eylül 2010 referandumu ile yüksek yargιnιn herkes gibi ben de kendi yasal sιnιrlarιna çekildiğini zannetmiştik. Fakat yanιlmιşιz. Üstelik de geçmişte pek çok konuda demokrasi vurgusu yapmιş olan Anayasa Mahkemesi başkanι Haşim Kιlιç adeta senelerdir biriktirdiği kin ve intikamι “ifrazat” tadιnda akιtιrcasιna kendi konuklarι önünde saygιsιzca ve edep ile bağdaşmayan hukuku arkadan dolanιp alenen siyaset yapan bir konuşma yapιnca herkes şoke oldu. Kimse Haşim Ağa`dan böylesi bir hukusuzluk ve saygιsιzlιk beklemiyordu. Üstelim Cumhurbaşkanιnιn da bulunduğ bir toplantιda “ezilen ego sunun tatmine” mahkeme kürsüsünü alet etmekten utanmayan bir anlayιşla konuşup hemen herkese vesayeti bitirdik de ne demek oluyor biz hâlâ buradayιz diyor ve “küstah mahalle kabadayιlarι” edasιyla hakarete varacak sözler söylüyordu. 

Belli ki Haşim Kιlιç beyefendi zenci konumunda bulunmaktan yorgun düşmüş ve beyazlamaya karar vermişti. Ancak benim bildiğim kadarιyla ten beyazlatan bir ürün henüz icat edilmemişti. Mahkeme başkanιna bir hatιrlatmada bulunmak istiyorum:

-Düşmanlarιn sempatisini kazanmak için düşmana şirin gözükenler onlarιn sevgisini kazanamadιklarι gibi dostalarιndan da olurlar.

Hatιrlayιn bir zamanlar şarabιn tadι dιşιnda herşeyini bildiğini söyleyerek muarιzlara şahsi menfaati için göz kιrpan bir Abdüllatif Şener diye biri vardι, hatιrlayabileceğinizi sanmιyorum.

Yüksek yargιçlarιn “sömürge valisi” gibi konuşma yapmasιndan millet olarak bιktιk, usandιk, yeter artιk. Mahkeme iseniz mahkemeliğinizi bilin. Milletten yetki almadan millet adιna ahkâm kesmeye kalkιşmayιn, hakkιnιzι ve haddinizi bilin. Ve şunu unutmayιn ki siz kendinize ait bütün değerleri inkâr etseniz ve karşι görüşlülere yalakalιk etseniz bile onlar sizi asla kendilerinden kabul etmeyeceklerdir. Zira bu basit bir sosyoloji kuralιdιr. Bir zamanlar yahudiler için binlerce takla atan ve yahudilik için her tür hizmeti yapan ve hatta kendisini ve diğer insanlarι; “biz yahudilerin sofrasιndan dökülen ekmek kιrιntιlarιnι toplamakla yükümlü köpekleriz” diyebilecek kadar aşağιlayan Marthin Lutheri Yahudiler bunca hizmetine rağmen peki sana da “Yarι Yahudi” payesi verelim bari diyerek yeniden aşağιlamιşlardιr. Insan bir kez izzet ve şerefini yerlere serdi mi onu bir daha toparlamasι zor olur. Insan “şeref ve onuru” için yaşar. Bunlar da inandιğι değerleri adam gibi her şartta savunmasι ile mümkün olur. Dün böyle, yarιn şöyle olmaz. Olur da böyle bir eylemde onur, namus, şeref ve haysiyet aranmaz. Emekli olurken meşru iktidara bir de ben “çakayιm” havalarιnι millet asla bağιşlamaz, herkes aklιnι başιna alsιn.

Siz, siz olun Eğer beyazlar tarafιndan zenci olarak yaftalandιysanιz ve zenciler gibi iseniz bunun tabii bir şeref olduğunu beyaz olup zalimlerden yana olmaktansa zenci kalιp mazlumlarιn yanιnda kalmayι tercih edin. Aksi takdirde ne yeterince beyaz olursunuz ve ne de zenci kalabilirsiniz. Sonuçta “alaca bir hilkat garibesi” haline dönüşüverirsiniz. İnsan rengi için değill onur ve şerefi için mücadele ederse insandιr. Beyazlara özenmek aşağιlιk kompleksini beslemekten başka hiç bir işe yaramaz.

Siz, Haşim Kιlιç gördüğümüz kadarιyla “beyaz” değilsiniz. Onun için bu özentiden derhal vazgeçin. Zira beyazlar sizi bu halinizle asla kabul etmezler. Zenci olmanιn fildişi kulelerde karşιlιğι olmayabilir ama hem Allah nezdinde önemli bir karşιlιğι ve hem de millet nezdinde bir karşιlιğι vardιr. Yoksa siz de Pensilvanya sakini gibi on yιllardιr takiyye yaptιnιz da biz mi anlamadιk. Saflιğιmιza verin. Kimbilir belki de hep beyazdιnιz da bizi zenciyim diye kandιrdιnιz. Olabilir. Nasιl olsa bunu yapan ilk sen değlsin, korkarιm ki son da olmayacaksιn. Ama „takiyyecilerle“ aynι akιbeti paylaşacağιndan en ufak bir şüphem yok. Değilmi ki nasιl yaşarsak öyle ölür ve nasιl ölürsek öylece dirilir ve haşroluruz. Allaha hamdolsun ki ötelerin ötesine(ahiret) yakιn bir imanιmιz var.

Baki Selam ve Saygιlarιmla.


Ömer Erdem

Mainz/Almanya

#

YAZARIN SON YAZILARI

Batının Çatışmacı zihniyeti

Batının Çatışmacı zihniyeti

Kaybedenler Kulübünün Benzemez Mensupları

Kaybedenler Kulübünün Benzemez Mensupları


DininGüncellenmes ive Ilahiyatçılar

DininGüncellenmes ive Ilahiyatçılar

Esas Duruş İlkesi…

Esas Duruş İlkesi…

Müslüman Dünyasında Ahlâk Krizi

Müslüman Dünyasında Ahlâk Krizi

Seçimler Yaklaşırken…

Seçimler Yaklaşırken…

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs