Hemşirelik Mesleği

Zülal Orhan, hemşirelik mesleğini ya çok sevenler yapar ya da deli olanlar dedi.
Editör Editör
Hemşirelik; tarihi çok eskilere dayanan,temelinde insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş kutsal birmeslektir. Bu kutsal meslek geçmişten günümüze tıp biliminin de ilerlemesi ileçok önemli aşamalar kaydetmiş sağlık sistemlerinin vazgeçilmez bir unsuruhaline gelmiştir.

 

Florence Nightingale’in ülkemiz topraklarındave İstanbul’da yaptığı çalışmalarla hemşirelik mesleğinin çağdaşlaşması veokullaşmasının sağlanması mesleğimiz adına çok önemli gelişmelerdir. Kırımsavaşı sonrası başlayan bu mücadelede hemşireliğin çok önemli mesafeler katettiği ülkemizdeki hemşirelik eğitiminin kalitesindeki yükselmelerden, bualanda yetişmiş olan akademisyenlerden ve ortaya konan bilimsel aktivitelerdenanlaşılmaktadır.

 

Sayın konuklar, sevgili öğrenciler sağlıkhizmeti son derece zor ve meşakkatli bir hizmettir. Ve her insan doğumdanölümüne kadar yaşamının pek çok döneminde hastanelere ve hemşirelere ihtiyaçduyacaktır.

Hemşirelerimiz gerek koruyucu sağlıkhizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevlerüstlenmektedir. Ülkemizin her köşesinde, köylerde ve kentlerde, kimi zaman zorşartlar altında, vazifelerini özveriyle gerçekleştirerek halkımızın sağlığınahizmet etmektedir.


24 saat geceligündüzlü bu hizmetin nitelikli verilebilmesi için sizlerin çok iyi eğitilmişhemşireler olarak yetişmeniz gerekmektedir. Siz sevgili öğrenciler çok önemlibir görevi idrak etmenin bilinciyle yetişmelisiniz, bizler ve okulumuz bualanda ihtiyacınız olan desteği daima vermeye hazırdır.


“Dil,din ayırımı gözetmeksizin fedakarlıklar içinde mesleğini icra eden tümhemşirelerimizin ve hemşirelik öğrencilerimizin hemşireler gününü kutluyorum,teşekkür ederim.


ZÜLAL ORHAN
Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Öğretmeni

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs