Bakan İslam, Geyve’de

Aile ve Sosyal Politikalar bakanı Ayşenur İslam, incelemelerde bulunmak üzere Geyve’ye geldi.
Editör Editör

İlçenin ortasından geçen Karaçay Deresi'nin taşması sonucu Geyve’de selden dolayı oluşan hasarı yerinde görmek ve yetkililerden bilgi almak için Geyve’ye gelen Bakan İslam Geyve belediyesi önünde, Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, AK Parti Geyve ilçe Başkanı Muhittin Irmak, Garnizon komutanı Jand. Yüzb. Lütfü Varol, AK Parti Kadın Kolları başkanı Aynur Gökdemir, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar tarafından karşılandı.

Bakan İslam’a, AK Parti MKYK üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Vali yardımcısı Şakir Özdikici, Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya AK Parti il Başkanı Recep Uncuoğlu, Sakarya Jandarma Alay Komutanı Jand. Albay Ahmet Adnan Şimşiroğlu, eşlik etti.

Geyve Belediye başkanlık makamında ağırlanan Bakan İslam’a, Geyve kaymakamı İdris Akbıyık ile Geyve Belediye başkanı Murat Kaya selden sonra yapılan çalışmalar, hasar tespiti ile yapılması gereken işler hakkında bilgi verdi.

Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık özetle: “Selin vahametini anlatmak adına kaymakamlığın penceresinden baktığım zaman Sakarya Nehri’nin çarşı içinden aktığını zannettim. Erken müdahale etmemiz özellikle ilçe merkezinde birçok can kaybını önledi. Karaçay kenarında bulunan Sağlık Meslek Lisesi ile okullara sel geliyor uyarısı yaptık. Anaokulu çocuklarını polislerimizin de müdahalesiyle hemen tahliye ettik. Bizim AFAD ile beraber yaptığımız hasar tespit çalışmaları sonunda 216 adet konut selden hasar görmüş durumda. Yine 17 adet civarında araç, 36 adet işyeri ilçe merkezinde hasar gördü. Bunların haricinde mahallelerde kanalizasyon ve içme suyu şebeke hatlarında zarar meydana geldi. Bunlar için büyükşehir, karayolları, orman işletme ile devlet su işleri ortaklaşa çalışmaları ile bir geçiş verdik. Kamu kuruluşlarında ASM, Emniyet Müdürlüğü gibi kuruluşların arşivleri büyük zarar gördü. Mahallelerde içme suyu sıkıntısı var. İlçenin içme suyunu yedekten veriyoruz. Tavuk çiftliğinde 60Bin’e yakın telef var.”şeklinde konuştu. 

Geyve belediye Başkanı Murat Kaya: “Cuma günü toplantı halinde iken mahallelerden vatandaşları sel geliyor ikazı üzerine biz hemen müdahale ederek. Okulları tahliye ettik. Bundan 42 yıl evvel gelen selde metrekare’ye 36Kg. Yağmur yağmış ve büyük bir sel olmuştu. Şimdiki yağmur ise metrekareye 96 Kg. olduğu tespit edilmiş. Büyükşehir Belediyesi’nin anında müdahalesiyle hemen temizlik işlemleri yapılmış, lakin zemin katlar su altında olup halen çalışmalarımız devam etmektedir. Su isale hattımızda kopmalar olmuş şehrin içme suyunu yedekten 2 pompa ile vermekteyiz. Yüksek yerlere su veremiyoruz. SASKİ çalışmalarına devam ediyor. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, AFAD ekipleri, karayolları ekipleri çalışmalarını sürdrüyor.”dedi.

Sele kapılarak kaybolan Taner Yaman’ın evine gidilerek başsağlığı dilendi. AFAD’a gidilerek yapılan arama kurtarma hakkında bilgi alındı. Orada bulunan kayıp Yaman’ın babasına da taziyede bulunuldu. Dişli’ye ait tavuk kümesine gidilerek telef ile hasar hakkında Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’den bilgi alan İslam daha sonra Sakarya’da diğer ilçelerde incelemelerde bulunmak üzere döndü.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs