Kan Bağışına Yoğun İlgi

Geyve İlçesinde, BEŞİR Derneği Sakarya Şubesi ile Türk Kızılayı Kan Merkezi Sakarya Şubesi ortaklaşa “Kan Bağışı Kampanyası” düzenledi.
Editör Editör

Kızılay Geyve Şube Başkanı Recep Tosun, konuklarına destek vererek yardımcı oldu.

Beşir Derneği Sakarya Şube gönüllüleri; Ümit Göncü, Ümit Dağdelen, Salih Kılıç kan bağışına gelen vatandaşlara yardımcı oldu.

Kan Bağışı Ekibinde; Dr. Samı Yıldırtan, Sağlık Mem. Tahsin Özel, Emre Sarıgül, Özgür Özer, Volkan Erişkin görev yaptı.

Gönüllü Kan bağışçısı Recep Akbaş: “Üç ayda bir periyodik olarak kan vermediğim zamanlarda rahatsız oluyorum. Kan verdiğim zaman ise daha rahat ve dinç oluyorum. Bir damla kan bir hayat kurtarır. Kan vermeğe gelen gönüllü insanların yanında bir arkadaşlarını daha getirmeleri çok iyi olur. Hemşehrilerimizi gönüllü kan vermeleri için davet ediyorum.”dedi.

Ekip başkanı Dr. Sami Yıldırtan: “Kan vermek ülkeler için bir medeniyet ölçüsüdür. Türkiye’de kan bağış oranı %1,5 civarındadır. 18–65 yaş arası erkek-bayan herkesten kan bağışı almaktayız. 

Gereken kontrol ve muayeneleri yaparak kan almamız vatandaşın 15–20 dakika gibi bir zamanını almaktadır. Böylece hasta yakınlarını da kan vermek için kan merkezine kadar yormayıp hizmeti vatandaşın ayağına kadar götürmekteyiz.

Aynı zamanda periyodik olarak bağışlayacağımız kan hem kendi sağlığımız açısından elzem olduğu gibi kendimizden maada üç kişinin dahi hayatını kurtarmış oluyoruz. 

Gelişmiş ülkelerde düzenli olarak üçer aylık periyodik devirler halinde vatandaşlar gönüllü olarak kan bağışında bulunmaktadır. Düzenli olarak üçer ay ara ile vereceğimiz kanla sağlığımız daha da düzelecektir. 

Mesela: Yüksek tansiyonu dengeleyip beyin kanamasını önlüyor, kolesterol ve kalp krizi, diyabet ve damar yolları gibi rahatsızlıklara iyi geliyor.

Diğer bir konu ise evimizde kullanmadığımız bir eşya nasıl ortada fazla olarak duruyor bizlerde bunu depo veya tavan arası gibi yahut da eskici veya hurdacıya veriyorsak.

Gönüllü olarak periyodik bir şekilde kan vermek de aynıdır. Zira vücut aynı kanı en kısa zamanda yapmakta ve kanı tazelenmektedir.”dedi.

Beşir Derneği Sakarya Şube gönüllüleri ile Geyve Kızılay Şube Başkanı Recep Tosun yaptıkları ortak açıklamada: “ Vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyorum. Kan vermekle hem kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz hem de kendi kanınızı tazeleyerek sağlığınıza katkıda bulunuyorsunuz. Kan vermeğe gelen gönül erlerimizin yanında bir arkadaşlarını da beraber getirmelerini istiyoruz. Bir gün size de kan gerekli olabileceğini asla aklınızdan çıkarmayınız. Gönüllü kan bağışçısı vatandaşlardan 90 ünite kan toplandı. Katkılarından dolayı gönüllü halkımıza teşekkür ederiz.” dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs