Vakit 2006'da Yazmıştı

Akit Gazetesi TÜPRAŞ'ın Sapanca Gölü'nden su almasıyla ilgili açılan davayı manşetten bu başlıkla verdi. İşte
Editör Editör

Akit'in haberi

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'nın; Vakit Gazetesi'nin, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un sahibi olduğu TÜPRAŞ'ın, Sapanca Gölü'nden hiçbir bedel ödemeden su kullandığı, vatandaşın suyunu vatandaşa parayla sattığına ilişkin haberlerinin ardından TÜPRAŞ yöneticilerine dava açması kamuoyunda geniş yankı buldu.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi yetkililerinin, Sapanca Gölü'nden usulsüz su çektiği iddiasıyla TÜPRAŞ hakkında açtığı davaya müdahil olmak için başvuru yapacağını söyledi. Üstün, TÜPRAŞ'ın izinsiz su kullandığını ve gölden yıllardır çekilen kaçak suyun peşinde olduklarını söyledi.

'TÜPRAŞ YILLARDIR KAÇAK SU KULLANIYOR'

Sapanca Gölü'nden su alınması için yazılı bir iznin alınması gerektiğini belirten Üstün, 'Ancak, tahsisli izin olanlar Sapanca'dan su alabilir. Peki, TÜPRAŞ'ın bir izni var mı' Yok. Biz bu konuda Orman Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi'nden, Başbakanlık'tan aldığımız belgeler ve cevaplarda TÜPRAŞ'ın herhangi bir izni olmadığını belirledik. Yani TÜPRAŞ izinsiz, kaçak bir su alıyor. Bir defa bunu ortaya koymak lazım. TÜPRAŞ'ın öteden beri bir izni olmadığı belli oldu' ifadelerini kullandı.

TÜPRAŞ'ın izinli olduğu varsayıldığında bile ortada bir kamu zararı olduğunu da ifade eden Üstün, "Nasıl ki insanlarımız kullandıkları suyun faturasını ödemediklerinde suları kesiliyorsa, TÜPRAŞ'ta kullandığı milyonlarca ton suyun bedelini ödemekle mükellef. Peki, bu zamana kadar İSU tarafından bir tahakkuk yapılmış mı? Yapılmamış. Bir tahkikat yapılmış mı? Yapılmamış. Demek ki kaçak aldığı suyun ya da izinsiz aldığı suyun bedelini de ödememiş bu zamana kadar. Yani burada iki tane temel sorun var: İzinsiz su alıyor, aldığı suyun bedelini ödemiyor" şeklinde konuştu.

ÜSTÜN, DAVAYA MÜDAHİL OLMAK İÇİN DİLEKÇE VERDİ

Üstün, davada yargılamanın iki kişiyle sınırlı kalmayacağını, usulsüz kullanımda sorumlu herkesin açılan davada yargılanması için mücadele edeceğini söyledi. TÜPRAŞ'ın yıllardır usulsüz su kullanarak kamuyu zarara uğrattığını da ifade eden Üstün, "Maliye Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi?nden, Başbakanlıktan aldığımız belgeler ve cevaplarda TÜPRAŞ'ın kaçak su kullandığını belirledik" dedi.

Sadece iki kişiye dava açılmasının eksik olduğunu da ifade eden Üstün, "Burada bir kamu zararı var, bu zarara göz yumanlar da davaya dahil edilmesi lazım. İşte bütün bunları gördüğümüz için bir Sakaryalı olarak, Sakarya Milletvekili olarak, seçmenlerimin de hakkını arayan bir vekil olarak bu davaya müdahil olduğumuzu dilekçe ile bildirdik" ifadelerini kullandı.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs