Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Vizyon Belgesi Hedeflerine Sakarya Bugünden Ulaştı

Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün Haliç Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanlığı Türkiye Vizyon Belgesi'ni açıkladı. Eski Türkiye’nin kapılarının artık ardına kadar kapandığını ifade eden Erdoğan, eski Türkiye’nin devletin etrafına kümelenmiş seçkincilerin, elitlerin, çetelerin dışında herkes için karanlık bir Türkiye olduğunu söyleyerek artık eski Türkiye’nin geride kaldığını belirtti. Eski Türkiye’nin artık geride kaldığını söyleyen Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan’ın, Yeni Türkiye yolunda adını taşıyan cumhurbaşkanlığı vizyon belgesi demokratik yönetim, refah toplumu ve öncü ülke hedeflerini kapsıyor.

Başbakan Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti iktidarında Sakarya, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı vizyon belgesinde yer alan demokratik yönetim, refah toplumu ve öncü il olma konularında çok önemli mesafeler katetti. Bugün Sakarya ortak akılla yönetiyor. Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu şehir yönetimini şehrin paydaşları olan hür teşebbüs, üniversite, emek ve esnaf örgütleri, STK’larla birlikte halkla paylaşıyor. Hizmetleri halk belirliyor. Ortak akıl ve şehri birlikte yönetme uygulamasıyla herkes kendi mahallesi, sokağı, köyü ve yaşam alanını şekillendirme imkânına sahip oldu. Başkan Toçoğlu’nun liderliğinde ki Sakarya demokratik yönetim ve paylaşım bakımından Türkiye’yi aşarak bugün batı standartlarında bir şehre dönüştü.

Artık yeni siyaset anlayışı, yeni ekonomik-kültürel-sosyal tabakaları, yeni potansiyelleri ile yeni bir Sakarya ve yeni bir Türkiye var. Siyasetin ardından ekonomik paylaşımda ve sosyal sektörlerde vesayet düzeninin değişmesiyle birlikte halk zenginleşti. Halkın zenginleşmesi ile birlikte alt tabaka diye sınıflandırılan kesimler bile artık sosyal hayatın içindeler. İş güç sahibi oldular. Mal mülk sahibi oldular. Sakarya’da kişi başın düşün milli gelir AK Parti iktidarında birkaç bin dolardan 14-15 bin dolar seviyelerine çıktı. Sakarya, Türkiye’nin en ihracatçı illeri arasında yer alırken iki yıldır Türkiye’nin ihracat şampiyonluğunu sürdürüyor. Yine Sakarya gelişmiş iller sıralamasında 23 sıradan 18 sıraya yükselirken AK Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz’un açıklamalarına göre son yıllarda ki değişim ve gelişimle birlikte ilk 10 da yer alıyoruz. Artık Sakarya’nın şehir yaşamı, yaşam kalitesi ve maddi zenginlik bakımından bir refah toplumuna dönüştüğünü söyleyebiliriz.

Büyükşehir Belediyesi, bir kilometre asfalt atamayan, işçilerine maaş ödeyemeyen belediyeden baraj yapan, hidro elektrik santrali yapan belediyeye dönüştü. Sakarya ise sokakları çöp dağlarına dönüşen, muslukları akmayan ve insanların hava yerine zehir soluğu şehirden Türkiye’nin en modern, en temiz havasına ve içme suyuna sahip bir kente dönüştü. Dünün taşrası sayılan Sakarya, bugün Türkiye’nin öncü ve rol modeli olan şehri oldu.

Sakarya daha bugünden Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı vizyon belgesinde ki refah toplumu, demokratik yönetim ve öncü olma konumuna ulaştı. 12 yıl gibi kısa bir sürede yakaladığımız bu başarı ve refah seviyesinde en önemli pay hiç şüphesiz ki başta Erdoğan’ındır. İşte bizler için bunları yapan Erdoğan, 16 Temmuz’da Sakarya’ya geliyor. 16 Temmuz Çarşamba günü saat 16:00’da Kent Meydanı, Gar Meydanı, Orhan Cami’den Yenicamiye kadar olan Bulvar’ı 25 Aralık ve 22 Mart’ta olduğu gibi yüz binlerle doldurup Erdoğan’la birlikte olduğumuzu, “Durmak yok, Erdoğan’la her zamankinden daha kararlı bir şekilde yola devam!” dediğimizi tüm dünyaya göstermeliyiz. Adam gibi reisin yanında olmalıyız. 10 Ağustos’ta bizden, içimizden, ailemizden biri olan kısaca biz olan ve ilk kez cumhurbaşkanı seçme hakkınız bizlere veren Erdoğan’ı sırtımızda, dualarla Çankaya’ya taşımalıyız. Sakarya reisi, milletin adamını, cumhurun reisini bekliyor. 

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs