Müslümanlar Kardeştir

Niyazi Gümüş: “Hiçbir Avrupa ülkesinde iç savaş yoktur, ama Müslüman ülkelerde kan gövdeyi götürüyor.”dedi

Editör Editör


Niyazi Gümüş Hoca merkez Camide ayet ve hadislerden örnek vererek yaptığı vaazı nasihatte özetle şunları söyledi: Müslüman, Müslüman’ın kardeşidir. Bir Müslüman, diğer Müslüman’ın derdiyle ilgilenmelidir. Kendi nefsiniz için istemediğinizi, mümin kardeşiniz için de istemedikçe tam mümin olamazsınız.


Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ne güzel söylemiş:

Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim,

Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim,

Adam aldırma geç git diyemem aldırırım,

Çiğnerim, çiğnenirim Hakkı tutar kaldırırım.


Bugün İslam ümmeti, birliğini kaybetmiş, tefrikaya düşmüş. Param parça olmuş. İç savaşlar devam ediyor.  Avrupa ülkelerinde, Hıristiyanlarda iç savaş var mı?

Müslümanlık bir beden gibidir. Bedenin bir uzvu hastaysa, bütün vücut rahatsız olur. Eğer biz ülkemizde birlik olamıyorsak, yurt dışındaki din kardeşlerimizin acısını kalbimizde hissedemiyorsak, bizde bir eksiklik var demektir. Narkoz verilen beden gibi uyuşmuşuz demektir.

Bu mübarek Ramazan ayında hem ülkemizdeki hemde yurt dışındaki tüm insanların, gerçeği görüp İslam şuuruyla kardeşlik duygusu içinde yaşamasını Cenabı Allah’tan niyaz ederim.


Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber




#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs