Alifuatpaşa'ya “Alt Geçit Yapılacak”

Geyve İlçesi Alifuatpaşa Mahallesi’ndeki hemzemin geçit, hızlı tren yolu yapımı nedeniyle kapatılmış ve bu konu protesto konusu olmuştu.
Editör Editör

Konunun çözümüne yardımcı olunması amacıyla; DDY 1. Bölge Müdürü Hasan Gedikli, İlçe Kaymakamı İdris Akbıyık, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ve vatandaşlar Alifuatpaşa belediye binasında bir araya geldi.

Toplantıya katılan vatandaşlar söz alarak şikâyetlerini dile getirdi: “Bu yol hızlı tren yolu değil, neden bu yola hızlı treni koyuyorsunuz ve bizleri mağdur ediyorsunuz? Tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlarımız var onlar ne yapacaklar? Sizler bizi savsaklıyorsunuz, günü kurtarma meseleleri bunlar. Kırmızı ışıklı, sinyalizasyonlu bir geçit en uygunudur. Yeni kullanılmaya başlanılan yolda araçlar çok hızlı geçiyorlar, korkuyoruz, kasis istiyoruz. Alifuatpaşayı bitirme projesi bu vatandaş düşünülmemiş. Bölünmüş aileler var. Yapılan hareket bir insanı ortadan ikiye böler gibi oldu.”

Belediye Başkanı Murat Kaya yapılan çalışmalar ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Alt geçit talep ettik, bu talebimiz kabul edildi. Genel Müdürüm sizlere gerekli bilgilendirmeleri yaptı. Geçit şu anki haliyle kullanılacak. Ben 2 görevli koyacağım. Bildirilen tren saatlerine göre görevliler yardımcı olacak. Vatandaşlara yapılan açıklamada: “Projede alt geçit yok. Vatandaşlarımız mağdur olmasın diye, DDY Genel Müdürlüğünün talimatı ile yaya alt geçidi yapılacak. Karayolu alt geçidi yapılması mümkün görünmüyor, kot kurtarmıyor. Proje çizildi, ihale yapılmak üzere, parası da hazır. Yakında başlanacak. Hızlı tren geçeceği için yaya geçişine açılması mümkün değil.”şeklinde konuşuldu.

Mahalle sakinleri alt geçidin mevcut yerden yapılmasının trafik açısından tehlikeli olacağı, yapılacak olan alt geçidin Kur’an Kursu arkasından yapılır ise daha uygun olacağını geçitten geçen halkın karşı tarafta trafiğin içine girmeyeceğini rahatlıkla geçebileceğini savundu.

Toplantı sonunda tartışmalar belediye binası önünde de sürerek vatandaşlar tepkilerini dile getirmeğe devam etti.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

Hemzemin geçit kapatıldı

Alt geçit yapılması istenen yer

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs