Alifuatpaşa Mahallesi Ülkü Ocağı'ndan İftar

Geyve-Alifuatpaşa Mahallesi Ülkü Ocağı iftar verdi.
Editör Editör

Geyve İlçesi Alifuatpaşa Ülkü Ocağı Yönetimi tarafından düzenlenen iftara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İftara; Sakarya MHP Milletvekili Prof Dr. Münir Kutluata, MHP İl Başkanı M. Levent Bülbül, Avukat Muharrem Bülbül, MHP İl Tşk. Sor. Bşk. Yard. Ömür Açba, Başkanı Yard. Ahmet Kazıcıoğlu, Geyve MHP İlçe Başkanı Cemalettin Dinçer, Afpş Ülkü Ocağı Başkanı Yavuz Akkaya, MHP Belediye Meclis üyeleri, İlçe MHP Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri ile kalabalık vatandaş grubu katıldı.

İftar programı için Alifuatpaşa Mahallesine gelen MHP Milletvekili Münir Kutluata ve İl Yönetimi vatandaşlar ile birlikte kapatılan hemzemin geçidine giderek incelemelerde ve açıklamalarda bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sebati Koçsar, hemzemin geçitte incelemelerde bulunan konuklarına yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: ” Hemzemin geçidi hızlı tren geçecek diyerek kapattılar. Giriş çıkışlar yan yola verildi. Araç girişleri D-100 karayolu ve DDY arasındaki sokaktan verildi. Sokak caddeye dönüştü. Bu sokakta yaşayanlar tehlikede. Yola adım attıklarında araçların altında kalma riski var. Yapılan üstgeçit araç geçişine uygun değil, hele kışın hiç mümkün değil. YHT bu hattı kullanacak, düşük hızla bu yoldan geçeceği söyleniyor. Öyle ise bu geçidin kapatılmasının hiç anlamı yok. Alifuatpaşada yaşayanlar 2 ye bölündü, Berlin duvarı gibi. Yolun altına bir menfez yapılmadı. Geyve Belediye Başkanlığının bir yazısını gördüm, UKM başkanlığına alt geçit istiyoruz diye yazı yazılmış. Demek ki bu güne kadar hiç bir şey yapılmamış. Sizden rica ediyoruz, bizlere nasıl bir yol gösterirsiniz.”

Sakarya MHP Milletvekili Münir Kutluata hemzemin geçitteki incelemelerinde şu açıklamayı yaptı: “Sizleri kimler, kim yönetiyorsa ortada olması lazım. Buranın muhtarı, Geyve Kaymakamı, bir açıdan vali ama esas Geyve Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı bu yolun sorumluları bunlar. Yapılanlar nelerdir, eksiklikler nelerdir, birisinin bunu söylemesi lazım. Sistemin işlemesine bakalım; projeler yapılırken bu konu neden gözden kaçırıldı, yolar ve geçitler neden yapılmadı. Önce geçmişe yönelik eksikliklerin ortaya çıkarılması lazım. İlçe sözü verilen belediyeyi kapatan arkadaşlar neredeler. Hızlı tren adı altında yapılanlarda bu bölge çok telefat verdi. Normal treni, hızlı tren yapacağız dediler, 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yapılanlar ve söylenilenler geçici şeyler. Bütün bu işlerin altında 17-25 Aralıkta patlamış olan pis ortamın etkisi vardır. Bu ihalelerde maliyetler düşük olsun diyerek bu geçitleri koymayıp, ayrıca bunu birisine vermek suretiyle işi verdikleri kişilere fazla para kazandırıyorlar. İşi verdikleri kişilerden havuz meselesinde olduğu gibi kendileri para topluyorlar. Bu açığa çıkmıştır. Yapılan araç üst geçidi tam bir rezalet, orada bir yolsuzluk olduğu çok açık. O maliyetle böyle bir yatırım yapılamaz. İlçe sözü verilen Alifuatpaşa hızlı tren ile 2 ye bölündü. Hızlı tren Alifuatpaşa’nın üstünden geçecek. Konuyu ben gereken yerlerde dile getireceğim. İl Başkanımızda üzerinde duracak. Fakat birisinin Alifuatpaşa’yı toplayıp, kim size bu kazığı atıyor demesi lazım. Bunu yapacak; muhtar ve kurumlardır. Buna öncülük yapılması lazım. Şimdilik söyleyeceklerim bu. Çare; buraların hâkimi biziz, bu seçimi biz kazandık diyen adamlar makamlar her kimse gelip bu konunun çaresini bulmaları lazım.”

Konuklar, iftar programına katılanlar ile birlikte oruçlarını açtı. Yemek sonrası yapılan sohbetlerde, vatandaşların çeşitli konulardaki soruları cevaplandı.


Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs