Soğan Hasadı Başladı

Geyve Bayat Mahallesinde Çiftçilerin geçim kaynağı olan kuru soğan hasadına başlandı.
Editör Editör

Geyve’ye bağlı Bayat Mahallesi, Soğan üreticileri kazandıkları paranın sulama, elektrik, mazot ve gübreye gittiğini ifade ederek çocuklarımızın rızkını topraktan çıkarıyoruz. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ama çalışmalarımızın karşılığını alamıyoruz.” dedi

Soğan Hasadı Başladı

Bayat Mahallesinin adı ile özdeşlesen ürünü Bayat Soğanının eskisi kadar olmasa da ekimine devam ediliyor. Tarladan sökümü yapılan soğan çuvala konulmadan önce güneşte 4-5 gün bekletilerek kuruması sağlanıyor. Kuruyan soğanların kesim işleri yapıldıktan sonra iri, orta ve küçük boy olarak ayrılarak çuvallanıyor.

Mevsimlik İşçi çalışıyor

Her sene Temmuz ayında yapılan Soğanın hasadı mevsimlik işçiler tarafından yapılıyor. Bayat’ta sabahın erken saatlerinde kalkan işçilerce 12 saat boyunca yapılarak sökümü yapılan soğan akşamın geç saatlerinde kamyonlara yüklenerek gideceği yere gönderiliyor.

Üretici Perişan

Soğan üreticileri ise kazandıkları paranın sulama, elektrik, mazot ve gübreye gittiğini belirterek Çocuklarımızın rızkını topraktan çıkarıyoruz. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ama çalışmalarımızın karşılığını alamıyoruz” dedi. 

Günlük 35-40 TL. yevmiye ile toplattığımız soğanın 3 yıldır fiyatı artmadan kilosu 20-35 kuruş arası fiyattan satıldığını kaydeden üreticiler; Masraflarını dahi karşılayamaz duruma geldiklerini belirterek “Kazandığımız 3-5 kuruşta mazot, sulama, gübre ve elektriğe gidiyor. Perişan durumdayız. Ne yapacağımızı şaşırdık.” şeklinde konuştu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs