Ömer ERDEM Ömer ERDEM Sözün Gücü

Filistin Bizim Neyimiz Olur?

Bu defa en son söylenmesi gerekeni en başta söyliyerek bir değişiklik yapacağιM. Filistin bizim; namusumuz, şerefimiz, onur ve haysiyetimiz, insaniyetimiz ve kardeşimiz olur. Daha ne olsun.

 Bak işte tam da çoğu zaman sitem ve sitayiş etmekte olduğumuz Filistin davasιnιn yüce ruhlu adamlarι bu mazlum halk için birlik yapιp bir hükumet kurmuşken, yani milli bir mutabakat yaklamιşken ve biraz da kendi ayaklarι üzerinde doğrulmaya başlamιşken ve mübârek Ramazan-ι şerifin feyz ve bereketinden hissedar olman çabasιna girilmişken insanlιk tarihinin kaydettiği en büyük zalimlerden olan Firavunlarιn sahici torunlarι sanki dedelerini kιskandιrmak istercesine ellerine geçirdikleri en ağιr silahlarla, canice ve vahşice Filistin üzerine saldιrmaya başladι. Bu Ramazan da Filistin müsümanιna huzur ve rahat yoktu. Onlarι Gazzede zaten adeta bir açιk hava hapishanesi konumunda tutmaya çalιşan bu zalimler güruhu ölenin sadece Firavun olduğunu Firavunluğun ise ölmediğini ve onlarι çağdaş temsilcilerinin kendileri olduğunu adeta bütün dünya`ya gösteriyorlar. En ufak bir kaygι yahut endişe bile taşιmιyorlar. Sokaklarda oynamakta olan çocuklar, zor şartlarda tandιrda ekmek pişirmekte olan kadιnlar, sahilde koşuşturan çocuklar, beşikte uyutulmaya çalιşιlan bebekler İsrail denen terör devleti tarafιndan hunharca katlediliyor. Savaşlarιn da bir hukuku bulunmasιna rağmen ve burada ciddi bir soykιrιm yapιlιyor olmasιna rağmen siyonist rejim hiç bir şekilde kanun ve hukuk tanιmιyor. Bir leş-miş Milletler denen kurum bu güne kadar bu caniler hakkιnda 200 küsur karar almιş ama nafile. Sen istediğin kadar karar al. Adamιn umurunda değil. Bu kahrolasι şιmarιk ve küstah eli kanlι canavarlaşmιş siyonist rejimi kim ve nasιl durduracak gerçekten bilinmiyor. Uluslararasι hukuk dedikleri sadece güçlünün hukukunu arayan ve koruyan bir giyotin mekanizmasι gibi bir şey. Adιnιn afilli olmasι kimseyi aldatmasιn. Birlemiş milletler denen kurumunda bilmem ikiyüze yakιn üyesi var ama 5 daimi üye ne derse o oluyor. Büyükçe bir havuz düşünsek ve içine 5 adet timsah ile 185 adet irili ufaklι ördek koysak şimdi burada şartlarι eşitlemiş olurmuyuz. Tabii ki olmayιz. Bu ördekler timsah için sabah kahvaltιsι anlamιna gelir. Ama dünya böylesine muazzam bir adaletsiz ve vicdansιz bir dönemden geçiyor işte. Filistin halkι 50 yιldan bu yana devamlι şehit oluyor. Silah makinasι haline getirilmiş bulunan siyonist rejim yarιm asιrdιr Filistinlileri öldürüyor. Kana doymak bilmeyen kravatlι vampirleri andιran bu soysuz rejimin kanι bozuk idarecileri o kadar azιttιlar ki büyük dedeleri Firavuna bile handiyse rahmet okutacaklar. Kaç bin sene önce doğan çocuklarιn erkek olanlarιnι doğar doğmaz öldürme fermanι veren o günkü Firavunun torunlarι olan bazι zavallιlar da en ufak bir gelişme olmamιş ve çιkιp Filistinli hamile anneleri öldürebilmekten bahsedebilecek kadar tuğyana gark olmuş bu sefil siyonistler öldürerek müslümanlarι yok edeceklerini zannediyorlar. Behey ahmaklar bu Filistin halkιnι siz öldürerek bitiremezsiniz. Bir öldürdüğünüzde onlar bin doğacaklar. Hem ölmeyi şehadet ve kalιcι hayatι kurtarmak olarak gören bir mü`mini nasιl öldürebilirsiniz ki? Böyle bir şey gerçekten mümkün müdür?

Canιnι cananιna şahit ve şehit kιlmaktan mutluluk duyan bir halkι yok etmek asla mümkün değildir ve siz kudurmuş azgιn siyonistler bunu asla başaramayacksιnιz.

Uygar Dünya Ne Yapar?

Bizim ülkemizde adettendir hemen herkes söze “medeni dünya” diye başlar. Ben bile-isteye medeni demedim, diyemem de. Aslιnda uygar olup olmadιklarι bile tartιşιlιr ama konumuz o değil. Holokost yüzünden yιllardιr Almanlarι adeta esir etmiş bulunan siyonist rejim Hitler denen katilin o gün kendi dedelerine yaptιklarι işkence ve zulmün bir kaç kat daha katmerlisini Simdi kendileri Filistinin yiğit müslüman halkιna yapιyorlar. Kendi içinden İspanya`dan sonra ikinci bir yahudi soykιrjmcιsι çιkartan batι (Almanya) kendi cinayetlerini kamufle etmek için siyonist teröristlere Filistin mazlum halkιnιn topraklarιnι peşkeş çekerek olmayan vicdanιnι ak lama yoluna gidiyor. Almanyanιn koca düğmeli şansölyesi hiç utanmadan İsrailin haklιιğιndan bahsedebiliyor ve tarafιnιn siyonist teröristlerden yana olduğunu alenen söylüyor. Diğerleri de çok farklι değil. İsrail haklιdιr ama pek fazla sivil ölmesin şeklinde yarιm ağιz ama şerefsizce ve tam anlamιyla münafιkça bir yaklaşιm sergilenmekte ve dünyanιn gözü önünde mazlum bir halka karşι alenen soykιrιm yapιlmakatadιr.

Batιl batι dan çok daha fazlasιnι beklemek elbette doğru değildir. Haçlι seferleri adι verilen o sefil saldιrιlarι şöyle bir okuyan bile bilir ki batιlιlar kan dökmeden duramaz. Daha geçen yüzyιlda bile handiyse 50 milyon insanιn canιna kιyan bu batι denen uygarlιk, son devirde müslümanlarι şeytanlaştιrarak (ötekileştirerek) öldürmeye devam ediyor. Cepheden bakιldιğιnda evet kendilerine müslümanιm diyen insanlar birbirlerini boğazlιyorlar doğru. Ancak arkaplana bir gözattιğιmιzda kan gölüne döndürülen bütün bu mazlum ve masum müslüman coğrafyasιndaki akιtιlan kan da batιnιn parmağιnι görmek mümkündür. Filistide akιtιlmakta olan kandan da en az siyonist caniler kadar bu ikiyüzyüzlü batιlιlar da sorumludur. Peki, iyi güzel de bu müslümanlarιn hiç mi nsuçu yok denecek olursa buna malumun ilâmι bir cevabιmιz vardιr. Müslümanlarιn müslümanlιklarιnι eğer kendileri değil de Allah tarif etmiş olsaydι kesinlikle bugün başιmιza gelenler bizi gelip bulmazdι. Müslümanlar, el-hak müslümanlar. Ama müslümanlιklarιnda ciddi midirler bundan o kadar emin değilim. Ancak burada yine de yiğit bir adam olarak tek başιnada kalsa dünyanιn vicdanι olma çabasιnda olan başbakanιmιz ve başta ülkemizin halkι olmak üzere dünyanιn dört bir yanιnda halklarιn Filistin halkιna verdikleri desteği edn kalbi duygularla kutlamak gerekir. Bütün bunlar sadra şifa olmamιş olabilir. Ancak unutmamak gerekir ki tarafsιz olan bertaraf olur. Onun için müslüman sonuç odaklι değil zafer odaklι eylem yapar. Zaferin tarifini ise Allahιn yaptιğι gibi yapar. Filistin sadece kutsal mekanlara ev sahipliği yapan bir belde den ibaret değildir. Filistin konusu sadece bir devlet meselesi de değildir. Filistin halkι da bizim sadece komşumuz ve müslüman kardeşlerimiz değildir. Biz topraklarda yüzyιllarca bulunduk. Anadolunun dört bir yanιndan şehitlerimizi şahit olarak o topaklarda bιraktιk. Çanakkale de Filistinli mücahitler insanιmιzla koyun-koyuna yatmaya devam ediyor.

Filistin bizim devamιz, davamιz, şerefimiz, onurumuz, haysiyetimiz vicdanιmιzdιr.

Selâm olsun vicdanιnι cüzdanιnda kaybetmemiş olan sağduyu sahibi bütün mü`min ve mü`minelere!

Baki Selam ve Saygιlarιmla.



Ömer Erdem

Mainz/Almanya

#

YAZARIN SON YAZILARI

Batının Çatışmacı zihniyeti

Batının Çatışmacı zihniyeti

Kaybedenler Kulübünün Benzemez Mensupları

Kaybedenler Kulübünün Benzemez Mensupları


DininGüncellenmes ive Ilahiyatçılar

DininGüncellenmes ive Ilahiyatçılar

Esas Duruş İlkesi…

Esas Duruş İlkesi…

Müslüman Dünyasında Ahlâk Krizi

Müslüman Dünyasında Ahlâk Krizi

Seçimler Yaklaşırken…

Seçimler Yaklaşırken…

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs