Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

MHP’liler Erdoğan’ı Destekleyecekler

CHP, DSP, LDP, DP, BTP, BBP, Devrimci Halk Partisi ve Türkiye Sosyalist İşçi Partisi gibi partilerinde desteklediği çatı cumhurbaşkanı adayı Eklemeddin İhsanoğlu’na MHP tabanı ilk günden beri tepkili. İhsanoğlu’nun, Sakarya ziyareti sırasında MHP’li il ve ilçe yöneticilerinin büyük bir kısmı İhsanoğlu’nu desteklemeye gelmedi. Yine İhsanoğlu’na destek için düzenlenen iftara programı boyunca da MHP’li ve CHP’li yöneticiler arasında sorunlar yaşandı. İhsanoğlu’nun şehir ziyareti sırasında da MHP İl Başkan’ı Levent Bülbül bir partiliyle kendi ifadesine göre tartıştı bazı iddialara göre de tartıştığı şahsı yumruklamıştı.

MHP ve Ülkücü taban; CHP, DSP, Devrimci Halk Partisi ve Türkiye Sosyalist İşçi Partisi gibi sol ve marjinal Marksist partilerin peşine takılarak ve dıştan dizayn edilen bir isim görüntüsü veren İhsanoğlu’n yerine MHP’nin kendi adayıyla seçimlere girmesini istiyorlardı. MHP tabanı, adı cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandığı günden itibaren İhsanoğlu ismine tepki gösteriyorlar. Genel merkezin dayatmalarına rağmen MHP tabanı İhsanoğlu’nu desteklemezken önceki gün MHP’li Ferizli Belediyesi Üyesi Nadide Dülger partisinin cumhurbaşkanlığı seçiminde izlediği yoldan dolayı istifa etti.

Dülger istifasıyla ilgili basına geçtiği açıklamada MHP tabanının İhsanoğlu’na tepki gösterdiğini belirtti. Dülger, MHP’li belediye meclis üyesi olarak İhsanoğlu ismini cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra duyduklarını ifade ederek ismini dahi telaffuz etmekte zorlandıkları ve dışarından dayatma izlemini veren İhsanoğlu’nu desteklememek adına partisinden istifa ettiğini açıkladı. Yine İhsanoğlu’na desteği eleştirdiği ve İhsanoğlu’nu MHP tabanının desteklemeyeceğini söylediği için Genel Başkan Baş Danışman’ı, 2011 Seçimlerinde Sakarya Milletvekili Adayı olan SAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recai Coşkun’da bir süre önce görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Belediye Meclis Üyesi Nadide Dülger’in istifası ardından MHP Sakarya’da, İhsanoğlu gerginliğinin artarak devam edeceğini söyleyebiliriz. MHP tabanını bırakın MHP İl ve ilçe yönetimleri cumhurbaşkanlığı seçimlerine birkaç gün gibi kısa bir süre olmasına rağmen ihsanoğlu için çalışma yapmıyorlar. Şehir’de bir tek İhsanoğlu’nun afişi ve billboardı dahi yok. Bir tane İhsanoğlu ile ilgili kitap ve broşür alanınız var mı? Yine günlerdir İhsanoğlu için bırakın ilçeleri şehir merkezinde gezen bir tek anons aracı var mı? Yine başta MHP’liler ve CHP’liler olmak üzere İhsanoğlu’nu destekleyen partilere mensup olanlar, İhsanoğlu için bir tek kuruş bağış yapmadılar.

Genel merkezlerinin dayatmasına ve genel başkanlarının tıpış tıpış gidip İhsanoğlu’na oy vereceklerini ilan etmesine rağmen CHP tabanının büyük bir kısmı İhsanoğlu’nu desteklemezken bir kısmı da Erdoğan’a oy verecek. MHP tabanında ise kopma CHP tabanından daha fazla. 12 Eylül referandumunda olduğu gibi Türkiye ve Sakarya’da, MHP tabanı ve ülkücüler Erdoğan’a oy verecekler. Nadide Dülger istifasında açıkça bunu ilan ediyor. 

MHP’de asıl hesaplaşma cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası olacak. İhsanoğlu konusunda yaşanacak olası bir mağlubiyette Genel Başkan Devlet Bahçeli kadar Sakarya Milletvekili Münir Kutluata ve İl Başkan’ı Levent Bülbül’de koltuğunu koruyamazlar. MHP tabanı ve ülkücüler 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bekliyorlar. MHP’de kartlar bu tarihten sonra tekrar karılacak gözüküyor.

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs