Toç Bir-Sen’den Veda Kahvaltısı

Memur-Sen'e bağlı Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Sendikası (Toç-Bir-Sen) Sakarya Şubesi tarafından sendika üyelerine kahvaltı verildi.

Editör Editör

Sakarya Orman Park'taki kahvaltıya, Toç-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Bayram Özmen, İl Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş, Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, çevre illerin il temsilcileri ve sendika üyeleri katıldı.


Konuşmasında Türkiye ve Avrupa'da memurun sendikalaşma sürecini anlatan Özmen: "Toç-Bir-Sen Sakarya İl Temsilciliği 2004'te kuruldu. O zaman sendikalaşmanın 'S' harfini dahi bilmiyorduk. Biz sendikacılık yapmayı ellerde pankartlarla devlete isyan etmek, sokaklarda bağırmak, daire müdürlerinin kapılarını ayak parmak uçlarıyla açmak diye biliyorduk. Sonra sendikacılığın bu olmadığını öğrendik. Biz kırmadan, dökmeden, sendikacılık yapıyoruz. İlk kurulduğumuz 2004 yılında 23'tü. Bu sayı 2005'te 112, 2006'da 162, 2007'de 211, 2008'de 267 oldu. İzmit İl Temsilciği ile birleşerek şube olduk. Şubemizin toplam üye sayısı 461'dir. Sakarya'da sendikalaşma yüzde 70'dir." şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra sendika üyeleri çay içip, hatıra fotoğrafı çektirip sohbet etti.
Başkan Özmen'e sendika başkanları birer plaket verdi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs